maanantai 13. kesäkuuta 2016

Ma 13.6. - Lepo ja viikon blogitauko

Tänään -

Meni sitten vihkoon juosta pitempi rypästreeni. Aamulla oli vielä ajatus lähteä järveä kiertämään iltalenkkinä, mutta erilaiset elämän vastoinkäymiset veivät kaiken huomioni;-) Tämä oli hieno muistutus siitä, että juoksutreeni ei ole pelkkä fyysinen suoritus. Kun stressiä oli muulla suunnalla, niin ei vaan kiinnostanut lähteä lenkille. Jalat ovat tuntuneet yllättävän hyviltä ja perushölkkä varmaan jotenkin toimisi. Ei kyllä haittaa mitään, koska onhan tässä juostu ja lepo tulee hyvään väliin.

Hyvä uutinen tänään oli se, että luultavasti matkavakuutus korvaa täysimääräisesti lauantaina ostamani lenkkikamppeet (noin 160 eur). Minulla on 30 vuotta ollut erilaisia luottokortteja ja kaikkiin niihin on kuulunut joku typerä matkavakuutus ihan turhaan. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun päätin kokeilla miten ne toimivat. Olin maksanut lennot ja Kimmel-hotellin Amexilla ja soitin sinne vahinkoilmoituksen. Antaisin arvosanan 8 homman sujuvuudesta. Korvaus (eli kaikkien juoksukamppeiden hinta) ilmeisesti tulee sen enempää ihmettelemättä ja homma sujui ihan hyvin. Kiitettävää en voi antaa, kun kuitenkin kaikenlaisia tositteita pitää lähettää postissa papereina. Eli vaivaa oli turhan paljon vaikka homma oli ihan selvä. Jos kuitenkin rahat ilmestyvät tilille, niin ihan OK suoritus. Tämäkin kokemus silti osoittaa kuinka turhia pienet vakuutukset ovat. Olen varmaan maksanut ainakin 50-kertaisen määrän vakuutusmaksuja verrattuna korvauksiin. On se vaan niin selvää, että vain äärimmäisen kalliit kohteet kannattaa vakuuttaa. Melkein tuntuu siltä, että mitään ei kannattaisi vakuuttaa, mutta ehkä se on liian extremeä.

Pahempi rasti tänään oli huomata, että meidän Iinan passi vanhenee muutaman päivän päästä ja keskiviikkoaamuna pitäisi lähteä USA:an. Kello oli 15 kun tämä huomattiin. Poliisilaitokselle annetaan täysi kymppi, kun express-passin saa nopeasti. Tunnissa kävimme passikuvassa ja jätimme 15.45 hakemuksen poliisilaitokselle (joka sulkeutuu klo 16, kun kerran valtion suojatyöpaikassa ovat). Passin saamme jo huomenna lentokentältä. Uskomattoman hienoa toimintaa, jos se passi oikeasti huomenna saadaan! Tietenkin sielläkin aukioloajat ovat valtion standardia, joten ei voi hakea muuta kuin rajattuna aikana.

Minä siis aloitin nyt lepojakson. Palaan blogiin vasta USA-matkan jälkeen ensi viikolla. Matkalla pitäisikin tehdä isoja päätöksiä: (1) muutetaanko jenkkeihin asumaan loppuelämäksi, mutta vielä paljon isompi kysymys, eli (2) mikä on heinäkuun juoksupläni. Siinä sitä on miettimistä!

13 kommenttia:

Tappi kirjoitti...

(1) Jos muutat, niin toivottavasti valitset tulevaan asuinmaahan auton samanlaisella blogilukijoiden äänestyksellä kuin aikanaan nykyisen Transiittisi!

(2) Kait sitä heinäkuussa juostaan pirkanmaalainen polkuklassikko 'Birgitta Challenge'?

Veterano kirjoitti...

Tsemppiä kovasti tuon (2) -asian miettimiseen. Eiköhän se sun matkaseurue ratkaise (1):n.

Anonyymi kirjoitti...

Birgitta Challengen ajankohtaa voisi alkaa ehdotella, jotta tietää kotona lukita päivän.

Muista tsekata Austinin seudun 16,5 mailia ympärysmittaiset järvet!

gallardo

Jaavi kirjoitti...

Tuossa 2) kohdassa jo olisi yksistään miettimistä, mutta vielä 1)kin??!! No niin jätä tuon 1) perheen naisväen päätettäväksi niin pääset helpommalla. Onnea suunnitteluun.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sanoo se kotiin jäävä 40%?

pjh kirjoitti...

^Kotiin jäävästä 40%:sta toinen on jäävi, kun on jo lähtenyt elämään omaa elämäänsä ja ei muuta kuitenkaan. Ja toinenkin on melkein jäävi, mutta niin innostunut USA:an lähdöstä, että lähtee kyllä mahdollisuuden tullessa ihan ilman ennakkoretkeäkin. Jos tämä olisi demokratia, niin lasten äänin oltaisiin jenkeissä niin että hujahtaa;-)

pjh kirjoitti...

Birgitta Challenge on ohjelmassa, jos vaan mahtuu ja jalat on kunnossa. Voisi tosiaan targetoida päivämäärän jo nyt, niin saisi ehkä isomman porukan. Jos sitten jää kuitenkin minulta väliin toisen challengen takia, niin lainaan kyllä gpx-jälkeä, jotta huonommallakin suuntavaistolla selviää reitistä läpi...
Olisiko heinäkuun viimeinen viikonloppu (30.-31.7.) sopiva?

Tapani Koskinen kirjoitti...

Jos mitenkään sopisi viikkoa tai ainakin puolta viikkoa aiemmin, niin olisi parempi. Someron 24h retkirogsu on 6.-7.8. ja voi olla että viikko ei riitä palautumaan. Ilmeisesti method Ähtäri ei kuitenkaan toimi vielä näin nuorella iällä?

Tappi

Anonyymi kirjoitti...

Tuo lauantai 30.7 ei sovi, mutta muutoin järjestettävissä. Arkenakin 9.7 eteenpäin kuukausi sopii.
t. gallardo

pjh kirjoitti...

Tappihan on oikeasti idean isä ja sopiva auktoriteetti päättämään aikataulun. Olisiko sitten 23.7. tältä pohjalta se paras aika?

Tapani Koskinen kirjoitti...

Olisiko se tosiaan 23. tai 24.7. hyvä vai miten Veteranon aikataulu osuu?

Veterano kirjoitti...

23.-24.7. hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Mulle sopisi myös 23.-24.7. Ehkä tuo sunnuntai sopisi aavistuksen paremmin.
gallardo