maanantai 6. kesäkuuta 2016

Ma 6.6. - Lepo + seuraava arvoituksellinen "tavoite"

Tänään -

Lepopäivä. Kaikenlaista puuhaa riitti tänään ja oli helppo pysyä plänissä olla juoksematta. Vähän edelleen oikea lonkka kipuilee.

Aivot käyvät ylikierroksilla, kun on miettimistä niin töiden jatkon kuin juoksunkin tiimoilta. Lisäksi olen saanut jonkun energiapiikin ja tulee kotona/pihassa tehtyä kaikenlaista vuosia rästissä ollutta hommaa.

Tänään päätin, että seuraavaksi suoritan 100-listaltani tavoitteen # 55. Teen sen lähiaikoina, ehkä jo ensi viikonloppuna. Tavoite 55 on pelkkä suoritustavoite, mutta odotan sitä jo todella innolla! Ideana on siis juosta lenkki tietyssä paikassa/maastossa. Onneksi tällaisia hienoja kokemuksiakin on listalla paljon, kun niitä tulosenkkoja ei tällä hetkellä pysty tekemään. Ja kokemuksistahan sitä juuri rikastuu.

Siinä onkin satunnaiselle lukijalle ihmettelemistä, että missä tuo lenkki on tarkoitus tehdä!? En ole tietääkseni ikinä sanonut tai kirjoittanut mitään tästä tavoitteesta, joten arvaaminen on "hieman" haastavaa;-) Mitään todellisia vihjeitä ei ole ja kyllähän maailmassa on aika paljon paikkoja, joissa voisi olla hieno juosta. Tai annetaan nyt sen verran siimaa, että etäisyys lenkkimaastoon on alle 1000km Koikkarista mitattuna.

Vastausta arvoitukseen ei voi päätellä mistään, eli tämä ei ole mikään oikea arvoitus. Kuitenkin on ehkä juuri ja juuri mahdollista, että joku Tampereen juoksu-skenen sisäpiiriläinen käsittämättömän intuition kautta keksii vastauksen. Muille se on käytännössä täysin mahdotonta. En ole siis tietenkään koskaan itse tuolla vielä juossut, enkä tietääkseni suoraan julkisesti kadehtinut niitä, jotka ovat. Kuitenkin tuo pieni kateus jotenkin epäsuorasti ehkä on ollut olemassa blogissanikin vuosien varrella, vaikkakin vaikeasti havaittavissa.

Siitä olen melko varma, että jos joku ihmeen kaupalla saa oikean vastauksen päähänsä, niin hän heti tietää osuneensa oikeaan. Kyllä se vastaus sitten oivaltamisen jälkeen linkittyy tähän blogiin ja Tampereen skeneen, mutta niistä lähtemällä päättely ei kyllä onnistu. Ei siis kannata arvailla "lenkki Kalajoen hiekoilla" tms vaikka sekin on hieno paikka, mutta se ei vaan mitenkään liity mihinkään (ja olen siellä jo juossut).

Minulla ei ole enää lisää kengänkuivaajia, joten palkintona tällä kertaa on upea FM radio. Ja tietenkin suunnattomasti mainetta. Edellisen matemaattisen probleeman ratkaissut gallardohan tunnetaan nykyisin läpi Pirkanmaan ihailun sekaisesti Nälkälaakson Galileina. Tällä kertaa ei kyllä gallardolla ole mitään mahiksia;-)

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rantaväylän tunneliin, mutta kierrätkö koko Pirkan pyöräilyn Klassikon?

--/

pjh kirjoitti...

^Hyvä veto;-) Pirkka oli välillä suunnitelmissa, mutta ei nyt millään malta tuhlata aikaa pyöräilyyn.
Olisin muuten ollut aika kaukonäköinen kaveri, jos olisin vuonna 2013 osannut pistää rantatunnelin omaan 100-listaani. Tai miksipä ei... Mutta ainakaan siellä ei kukaan ole vielä juossut, toisin kuin omassa kohteessani.

Anonyymi kirjoitti...

Näsinneulan portaat ylös.

Veterano kirjoitti...

Niin se on, että olet vihdoinkin myöntänyt jotakin rasitusvammaa olevan. Lonkassa. Kun et kuitenkaan voi olla juoksematta ja tiedät kylmähoidon edut, olet päättänyt nerokkaasti (tietenkin) yhdistää korvaavan treenin, kylmähoidon, juoksun ja Pyhäjärven lenkin. Eli teet ensi sunnuntain Pyhäjärven kierron vesijuoksuna Pyhäjärvessä. Tietysti gps vavan päässä viuhuen, että saat datat talteen! Siitä jatkossa sitten kisataan, että kenellä pisin Pyhäjärven vesijuoksukierto.

Ps. Rariolla ei olekiirettä.

pjh kirjoitti...

^^ ja ^ menivät ohi molemmat vaikka olivatkin ihan hyviä vaihtoehtoja. Näsinneulasta ei nyt tosin "legendaarista lenkkimaastoa" saa millään;-) Pyhäjärvi voisi muuten sopia speksiin, mutta olen siitä tainnut lenkillä joskus jo uhota. En kylläkään tuosta vesijuoksuversiosta. Ei löydy 100-listalta.

Anonyymi kirjoitti...

Osoitteesi lienee Salpakankaan terveysaseman lähettyvillä?

-BJ

pjh kirjoitti...

^No ei kyllä ole. Mutta nyt minulle tuli uneton yö, kun pitää epätoivoisesti yrittää keksiä mitä juostavaa tuolla Hollolassa olisi!?

Anonyymi kirjoitti...

Salpausselän legendaarinen sauvajuoksurinne. Mutta ei ole monta legendaarista mestaa jäljellä jos ei kaviouria lasketa. Viimeinen veikkaus Raatteen tie, siellä lienee joku juosseen...

-BJ

pjh kirjoitti...

Raatteen tie on oikein hyvä (ja olisi kiva joskus juosta), mutta ei tällä kertaa oikea. Legendaarisuus on aina katsojan silmissä. Tämä on legendaarinen lähinnä *hyvin* pienelle joukolle täällä Tampereella (ja ehkä myös siellä missä itse paikka sijaitsee; en tiedä). Luulisin, että jos ei lasketa seudulla asuvia, niin hyvin harva ihminen on koskaan kuullutkaan koko paikasta... Nyt tuli kyllä jo liikaa vihjeitä.

harpatti kirjoitti...

Tiesin tietysti vastauksen heti, mutta odottelin ensin, että muutkin saa yrittää. Oikea vastaus on tietysti Enon legendaatiset maastot ja reitit. Listalla lienee ainakin harpatin kymppi, eli kunnalliskoin lenkki, särkän vitonen, voimalaitoksen lenkki ja kaltimon kierto. Jos olet menossa juhannuksena tai jälkeisellä viikolla voin lähteä oppaaksi.

pjh kirjoitti...

^Ja näin FM-radio matkaa Tasanteelle piristämään nistin pitkiä pyörälenkkejä!
Olihan sinulla tietysti tässä arvauksessa pieni etulyöntiasema, mutta silti ihmettelen suuresti, että keksit jutun käytännössä ilman mitään vihjeitä.

Plan A on tehdä tulevana viikonloppuna Itä-Suomen valloitus ja taas ultrarypäletreeni. Ensin lauantaina illalla 4h-maraton Suomi-juoksussa ja tavoite 73 plakkariin. Ja sitten yöpyminen tarunhohtoisessa Kimmel-hotellissa (en kyllä ole vielä tarkistanut onko se edelleen olemassa) ja sunnuntaina Enoon. Yritin googlata harpatin blogista ja Connectista noita Enon lenkkejä, mutta en löytänyt. Niinpä suunnitelma oli vain juosta Jukola-17 harjoittelukieltoalueella kaikki mahdolliset tiet päästä päähän. Tai ainakin kaikki väylät, joiden nimessä on "harpatti". Ja sitten tietysti Kaltimon kierto. Mutta jos sinulla on Connect-linkkejä parhaisiin lenkkeihin, joilla saa noin kovan kunnon kuin sinulla, niin ovat kovasti tervetulleita!

harpatti kirjoitti...

linkit ja muut viisaudet löytyvät sähköpostistanne.

Tavoite on kyllä hyvä, ja hyvin olet tosiaan malttanut olla uhoamatta tästä.

Jaavi kirjoitti...

Ziizus...mut on tää hauskaa luettavaa, varsinkin kun ei yhtään tiä mistä on kyse. Paitsi tuo Suomi-juoksu! Rapsaa odotellessa.

Anonyymi kirjoitti...

Nimettömänä lukijana minulle enemmän legendaarinen on tämä Suomi-juoksun reitti, mutta olen kyllä käynyt Enossakin paitsi sukulaisissa myös piirikunnallisissa hiihtokisoissa.
Ensi vuonna näyttäisi olevan tosiaan urheilukoukutusta viikon verran Pohjois-Karjalassa, mutta nuin pitkä poistumisharjoitus ei taida helposti onnistua..

Mika Perkiömäki kirjoitti...

Raatteen tiellä on muuten maraton 27.8. Josko joku autollinen olis etelästä lähdössä niin kyyti kiinnostaisi!

Mika Perkiömäki kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.