sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Ti-su 14.-19.6. - Huono viikko 24 + Aino-päivitys

Viikon suunnitelmat muuttuivat ja viikon blogitauko jäi vähän vajaaksi.

Ti -

Vain hieronta 45min tänään. Jalat kunnossa.

Ke -

Piti olla matkapäivä Redmondiin. Ei ollut, vaan maitojunalla lentokentältä kotiin: Perheen kaikki passit eivät olleetkaan kunnossa. On tää vaikeaa… Juoksemaan en kuitenkaan ehtinyt.

To -

Kaikki otti päähän ja ei tuossa mielentilassa voi juosta. Neljäs peräkkäinen laiskottelupäivä. Oletan nyt olevani 100% palautunut ja alkaa tiukka rypästreeni.

Pe 30km, 2h 46min

Ap: pitkä 30.4km, 2:45:30, 5:27/km.

Järvenkierto vastapäivään. En sitten ollutkaan palautunut tai muuten vaan en jaksanut juosta. Pidin suunnitellusti 1min kävelypätkiä kolmen kilsan välein, mutta silti takareidet hitsasivat kiinni jo kahdenkympin jälkeen. Sykkeet nyt taivaissa vaikka vauhti oli surkeaa! Ei näemmä noista 100km-ryppäistä palaudukaan ihan hetkessä.

Ip: lepo.

La 41km, 4h 06min

Ap: pitkä 30.4km, 2:56:05, 5:47/km.

Järvenkierto vastapäivään. Jalat totaalisen tiltissä ja juoksu oli ihan onnetonta väsynyttä köpöttelyä vielä 20s/km hitaammin kuin eilen. Nyt ollaan kyllä määräryppäiden ytimessä ja ei kovin hyvältä vaikuta…
Tampereen maratonklubin porukoita tuli oikein joukolla vastaan useammassakin ryhmässä. Taisivat juosta jopa vielä hitaammin kuin minä, kun yritin ajan kuluksi vauhteja vertailla kahden kohtaamisen perusteella;-)

Ip: kevyt 11.1km, 1:10:04, 6:19/km.

Jutustelulenkki Härmälässä Roberton kanssa alkuillasta. Pidettiin tällainen moderni lenkkipalaveri. Vauhti oli minun jaloilleni juuri sopiva.

Su 30km, 2h 46min

Ap: lepo.

Unohduin katselemaan Jukolan viestiä koko yöksi, niin ei napannut heti aamusta lähteä lenkille muutaman satunnaisen uniminuutin jälkeen. Ja enhän minä olisi vintsaajien mukaan voinut lähteä muutenkaan, kun minut olisi tällä hölkkä-kävely-meiningillä naurettu Pyhäjärveen alta aikayksikön. Sitä paitsi vintsaajista aika moni oli muutenkin joko Jukolassa kokemassa suomalaisen kesäyön taikaa tai sitten hesselöimässä jossain kaukomailla. Hienoja suorituksia tuli pilvin pimein - onnittelut kaikille! Aika nöyräksi vetää, kun katsoo Vimppojen joukkueen suoritusta Jukolassa. Jälleen upeita vetoja ihan omalla kotikutoisella parasiittikunnan sekajoukkueella. Arvostan! Mihin sitä olisi tuo joukkue pystynytkään, jos yksi hairahtunut hesseli olisi saatu vielä mukaan joukkueeseen...

Ip: pitkä 30.4km, 2:45:41, 5:27/km + jalkateräjumppa 40min.

En kyllä saanut enää aamulla nukuttua, mutta aamupäivän jotain häröiltyäni sain jollain ihmeellä tsempattua itseni vielä järvenkierrolle. Monta kertaa päätin jo pitää lepopäivän, mutta onneksi suunnitelma juosta rypäs järvenkiertoja oli sen verran painokkaasti mielessäni, että en vaan voinut pilata sitä jo parin päivän jälkeen.

Tein ihan saman järvenkiertolenkin kuin kahtena edellisenäkin päivänä, eli minsan kävelypätkiä hölkän sekaan. Takareidet olivat paremmat kuin eilen ja "vauhdista" putosi taas se 20s/km pois ja pääsin perjantain tasolle. Voimiahan jaloissa ei ole ollenkaan, mutta paljon paremmin selvisin kierroksesta kuin uskalsin odottaa. Kova länsituuli.
Pakotin itseni tekemään vielä jalkateräjumpankin. Luultavasti tuo on ihan hyvä juttu väsyneille jaloille.

Viikko 24 (13.-19.6.2016)

Juoksua 102km (keskari 5:39/km).
Liikuntaa yhteensä 11h 00min.

Viikon suunnitelmat menivät uusiksi, kun ei päästykään jenkkeihin. Viikko oli kaksijakoinen, eli ensin neljä päivää totaalilepoa ja sitten kolme hölkkäpitkispäivää. Tarkoitus olisi vielä kaksi päivää jatkaa näitä hölkkäjärvenkiertoja, jolloin tulisi viisi peräkkäistä pitkispäivää hitaalla vauhdilla. Ja sitten toivottavasti tällä kertaa uudella yrityksellä päästään jenkkilään lepäämään ja pidän taas pitkän kevyen jakson.

Olen nyt reilun kuukauden verran selvästi lisännyt määriä, kasvattanut pitkisten pituutta ja tehnyt muutaman ultraspesifisen rypäsharjoituksen. Tuloksena on odotetusti dramaattinen juoksuvauhtien hidastuminen ja tilttaavat takareidet ja muutenkin vähän ylirasittunut olo. Halusin tällä treenijaksolla kokeilla vieläkö minulta joku ultrasuoritus voisi onnistua. Ei tästä kuitenkaan mitään voi päätellä, mutta elättelen toivoa, että reilu palauttelu tuottaisi nyt edes jonkinlaisen ultravasteen. Ymmärrän tietenkin, että ei nyt yhdellä kuuden viikon jaksolla korvata kolmen vuoden puuttuvia ultratreenejä.

Sen tämä ultratreenijakso on saanut aikaan, että paine juosta joku ultrajuttu heinäkuussa on todella suuri. Muutenhan olen ihan turhaan tuhonnut normaalin juoksukuntoni! Eli pakko se on jotain kokeilla vaikka kunto ei sitä edellyttäisikään.

Loppuun vielä Aino-päivitys jäätelön ystäville. Minähän olen tässä kevään mittaan taas ottanut Ainon syömisen iltarutiiniin vaikka yritänkin pitää malttia ja ihan joka päivä en litraa vedä (mutta melkein). Aino-perheeseen on tullut sellainen keskitason uusi maku "vadelmasuklaa". Olen nyt muutaman litran tuota uutta makuakin kokeillut ja ohessa on päivitetty ranking-lista eri lajikkeista. Tuo uusi maku kestää kyllä kohtalaisesti litran nauttimisen ilman ongelmia, mutta miinuspisteitä tulee suklaan janottavuudesta.

VIRALLINEN AINO-RANKING

1. Mustikkapiirakka
2. Valloittava vadelma
3. Hillasoiden helmi
4. Wanhan ajan vanilja ja mansikka
5. Tyrniluodon aarre
6. Karpalo & Kinuski
7. Metsämarjan lumo
8. Suklainen metsämarja
9. Vadelmasuklaa
10. Samettinen nougat
11. Metsämansikka
12. Vanilja ja valkosuklaan kuiskaus
13. Suklainen mokkaunelma
14. Mangon lumo
15. Uuniomena
---
16. Ihana maitosuklaa
17. Lumoava lakritsi
18. Minttusuklaa
19. Kermainen karamelli

Ei kommentteja: