perjantai 10. kesäkuuta 2016

Ti-pe 7.-10.6. - Löysäilyä ja pihatöitä

Kevyttä jaksoa satasen päivän ja tulevan viikonlopun ryppään välissä.

Ti 11km, 58min

Ap: lepo.

Ip: kevyt 11.4km, 57:48, 5:06/km.

Juoksin kotoa Koskikeskukseen hakemaan auton pesusta. Kuten matkasta voi päätellä, niin en ihan suorinta tietä mennyt. Vähän on vielä väsyneen oloista tämä hölkkäily ja oikea lonkka on kipeä. Tai ehkä vain kuvittelen. Vauhti oli ainakin vähän parantunut.

Ke 18km, 1h 54min

Ap: kevyt 6.2km, 33:45, 5:24/km.

Aamulenkki Nirvan ulkoilureiteillä. Olipa vauhti taas hidas. Maasto kyllä vaikutti.

Ip: polkuhölkkä 12.0km, 1:20:00, 6:40/km.

Tapasin monien vuosien jälkeen Ikosen Pasia (entinen kova suunnistusmies) ja kävimme mukavat rupattelut niistä näistä ja välillä ihan asioistakin polkujuoksun merkeissä. Oli hulppeat polut kierrellä! Kun lenkkiä suunniteltiin, niin kyselin mahdollisuutta juosta Sipoonkorven kansallispuistossa, kun Pasi asuu niillä seuduilla. Siihen Pasi totesi, että onnistuuhan se, kun pihasta on 4 metriä kansallispuiston poluille;-) Ja niinhän se oli! Siinä yhdistyi hienosti asuminen pääkaupunkiseudulla ja umpikorvessa.

Polkujuoksu oli taas ihan huippua, eli jalkojen rasitukset unohtuivat kokonaan.

To 7km, 36min

Ap: kevyt 6.6km, 35:38, 5:26/km.

Hidasta köpöttelyä sähkölinjaluupilla. Kolea tuulinen ilma, noin 7 astetta.

Ip: lepo.

Surkeaa. Oli muka kiire ja jätin viikon ainoan tehotreenin tekemättä.

Pe 11km, 56min

Ap: lepo.

Aamu vierähti pihatöissä.

Ip: kevyt 11.3km, 55:36, 4:55/km.

Kävin vähän lenkillä ettei mene ihan pelleilyksi tämä homma. Päälle taas pari tuntia pihatöitä.

Ihan huomaamatta meni kokonainen viikko satasen päivän jälkeen oikeastaan tekemättä mitään liikunnan saralla. Ehkä ihan hyvä, että tuli palauteltua kunnolla. Muuten on kyllä ollut älyttömän kiire ja aika ei todellakaan ole tullut pitkäksi.

Nyt on kuitenkin edessä ultratreenirypäs, jonka aion venyttää neljän päivän mittaiseksi (la-ti). Jokaiselle päivälle olisi hyvä saada sellainen 30-50km kevyttä hölkkää. Viikonloppu kuluu siis Joensuun tienoilla Suomi-juoksussa ja Enon Harpatin maisemissa. Alkuviikkoon voisi mahduttaa pari järvenkiertoa taas kotona. Keskiviikkona sitten alkaa palautusjakso ja 60% perheestä suuntaa viikoksi Seattlen alueelle katsomaan minkälaista asuminen siellä olisi, jos vaikka uudet työt veisivät siihen suuntaan.

Vielä viikonlopun Joensuu-matkasta: En ole moniin vuosiin matkustanut junalla, kun yleensä perillä pitää olla johonkin tiettyyn aikaan ja sehän ei ole mahdollista VR:n kyydissä. Nyt kuitenkin olin jo ottamassa riskiä ja ostamassa junalippuja Joensuuhun, kun se tuntui parhaalta vaihtoehdolta matkustukseen. Muistelin, että suora juna Tampereelta Joensuuhun oli aikanaan (=30 vuotta sitten) ihan kätevä yhteys ja matkalla saisi hyvin levättyä. Kiinnitin onneksi VR Shopissa huomiota pieneen tekstiin, jossa luki matkalla olevan kaksi junan vaihtoa! Tutkin vähän tilannetta ja ilmeisesti tuo suora yhteys on kokonaan lakkautettu. Valitsemani juna olisi mennyt Riihimäelle ja sieltä jollain höyryveturilla Lahteen ja siellä taas vaihto Joensuuhun. No ei kiitos! Niinpä sitten ostinkin lennot Joensuuhun. Taidankin boikotoida VR:ää loppuelämäni tai ainakin siihen saakka kunnes sille saadaan jotain kilpailua…

Ei kommentteja: