tiistai 21. kesäkuuta 2016

Ma-ti 20.-21.6. - Järvenkiertorypäs päätökseen

Ma 30km, 2h 43min

Ap: lepo.

Ip: pitkä 30.4km, 2:43:06, 5:22/km.

Järvenkierto iltapäivällä. Jalat tuntuivat eilistä väsyneemmiltä ja oli vähän kuumempi ilmakin, mutta yllättäen vauhti parani 5s/km. Loppu oli silti aika raskas, vaikka numeerisesti lenkki meni ihan hyvin.

Ti 30km, 2h 43min

Ap: pitkä 30.4km, 2:42:37, 5:21/km.

Sarjan viimeisen järvenkierron heitin heti aamusta, eli selvästi lyhyemmällä palautuksella. Nyt oli jo ihan kunnon kesäinen auringonpaiste ja lämpimämpi ilma kuin muilla kierroksilla. Vire oli aika lailla sama kuin eilen ja sain taas sekunnin keskarista pois;-)

Ip: lepo.

Kaikki viisi peräkkäistä järvenkiertoa tuli siis tehtyä identtisellä tavalla. Tarkalleen sama reitti joka kerta, ja jokaisella kierroksella tasan 9min kävelyä minuutin pätkissä samoissa kohdissa reittiä. Yllättäen kaksi viimeistä kiertoa sujuivat ainakin vauhdin suhteen parhaiten ja sykekin laski joka kerta hieman. Ihan kiva silti, että ei enää huomenna tarvitse lähteä.

Lähinnä tästä ryppäästä jäi käteen jonkinlainen luottamus siihen, että väsyneilläkin jaloilla voi ihan hyvin juosta. Tiesin sen toki historiasta muutenkin, mutta hyvä aina välillä palauttaa tuo mieleen. Lisäksi vahvistui, että tuo minuutin kävely kolmen kilsan välein sopii minulle todella hyvin. Se tuo virikettä mielelle, kun odottaa seuraavaa helpottavaa kävelyä, ja kuitenkin kolme kilsaa on ihan kunnon pätkä ja matka etenee riittävästi. Näissä hölkkävauhdeissahan tuo minuutin kävely ei tosiaan hidasta keskaria edes 10s/km.

Nyt siis uusi yritys päästä Atlantin yli ja edessä viikon lepojakso. Varmaan pari kevyttä lenkkiä heitän sightseeing-tarkoituksessa, mutta ideana on kyllä vain palautella jalat taas normaaleiksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kova rypäs; jalat siis ultrakunnossa ja peruskunto on vuosien pohjalta hyvällä tolalla. Juhannus on muutenkin hyvää aikaa palautella erilaisilla palautusjuomilla..