sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Ma-su 4.-10.7. - Hölkkää Ellan kanssa ja viikko 27

Viikkoa leimasivat takareisikivut ja vähät juoksut olivat melko vaikeita. Viikon parasta antia olivat hölkät Ellan kanssa.

Ma 13km, 1h 09min

Ap: lantio- ja pakarajumppa 40min.

Kevyt lihaskuntotreeni. Ensimmäinen 10 viikkoon… Tuntuu varmaan huomenna, vaikka olikin todella kevyt.

Ip: kevyt 12.6km, 1:09:22, 5:30/km.

Suolijärven ympäri Markon kanssa. Mukavaa hölkkää ja ylämäkiä vähän käveltiinkin.

Ti 23km, 2h 03min

Ap: hissuttelu 5.4km, 34:16, 6:21/km + kevyt 6.2km, 32:59, 5:17/km.

Ensin mukava hissuttelu Ellan kanssa Koikkarissa Pahalammen ympäri ja siihen perään oma kevyt hölkkä Suolijärven suuntaan. Ella yllättäen innostui vähän hölkkäilemään Maltalla ollessaan, joten tämä toivottavasti ei jäänyt ainoaksi yhteiseksi lenkiksi meilläkään.

Oikea takareisi on ikävästi kipeytynyt. Onhan se lievästi vaivannut jo pitkään, mutta nyt se on mennyt vielä vähän huonompaan suuntaan.

Ip: 11.3km, 55:38, 4:57/km.

Iltalenkkinä tutusti Arboretum-Iidesjärvi-kierto. Oikea takareisi vaivaa ja oli hieman epämukavaa. Alku hiljaa ja loppu reippaammin. Syke oli taas onneksi aika normaali.

Ke -

Yritin kyllä juosta, mutta nyt takareisi oli sen verran kipeä, että ei onnistunut… Pidetään lepopäivä.

To 17km, 1h 45min

Ap: lepo.

Laiskottelua. Hävettää…

Ip: hissuttelu 5.9km, 38:54, 6:36/km + porrastreeni 11.0km, 1:06:00, 6:00/km.

Kävin iltapäivän aluksi Ellan kanssa hölkällä Hallilan suuntaan. Välillä otettiin pari ylämäkispurttia ja välillä käveltiin. Olipa kivaa!

Oikea takareisi on edelleen kipeä, mutta ei se silti juoksua estä. Lähdin Markon kanssa Pispalan portaisiin tekemään pomppuja ja porrasjuoksuja. Verkkailtiin runsaasti ennen vetoja, niiden välillä ja vielä vetojen jälkeen. Maltti oli treenissäkin mukana, joten ei ottanut liian koville. Marko pomppi portaita tosin välillä yhdelläkin jalalla kinkkaamalla ja siihen minulla ei voima riittänyt. Tulipahan silti pompittua ja loikittua. Kyllä tätä voisi tehdä useamminkin.

Pe 8km, 42min

Ap: kevyt 8.0km, 42:05, 5:16/km.

Vaikea aamuhölkkä. Sai jäädä päivän ainoaksi.

Ip: lepo.

La 6km, 37min

Ap: hissuttelu 5.7km, 36:30, 6:24/km.

Aamuhölkkä Ellan kanssa.

Ip: lepo.

Su 38km, 3h 32min

Ap: pitkä 26.7km, 2:19:57, 5:15/km.

Järvenkierto gallardon, Jannen ja Hannun kanssa. Lähdin mukaan kipeästä jalasta huolimatta, kun ajattelin Hannulta tivata tietoja Vimppojen salaisista Kesäillan rogaining-suunnitelmista. Hannu kuitenkin vaikeni kuin muuri… No, minä kyllä voitan minkä tahansa joukkueen Vimpat sieltä saa jalkeille ja lisäksi minulla on kunniakas get-out-of-jail-kortti, koska kisaparia ei ole vielä löytynyt.

Juoksu oli vaikeaa ja hitaasta vauhdista huolimatta mittasin maksimisykkeeksi 175! TE oli kauniin pyöreästi 5,0. Eli jotain oli aika pahasti pielessä. Ei kule.

Ip: hölkkä 11.2km, 1:12:22, 6:28/km.

Lähdin iltapäivällä vielä toiselle hölkälle, kun Ella pyysi taas lenkille mukaan. Ja nyt juoksimme kaiken lisäksi Ellan pitkiksen, eli yli 11km! Tämä samalla kuittasi 100-listani tavoitteen #48. Tämän perusteella lukija voikin jo arvata, että piilotetuissa tavoitteissani on vielä lenkit molempien muidenkin tyttärieni kanssa;-) Näissä tavoitteissa ideana on ollut, että iskän esimerkki saisi jonkin verran terveitä liikunnallisia elämäntapoja juurrutettua myös lapsiin. Tyttärestä riippuen olen sitten asettanut tavoitteen vähän eri tavalla, ja Ellan osalta arvelin kympin juoksun olevan jo aika haastava tavoite. Ja tässä siis ei lasketa sitä, että isä pakottaa tytön lenkille;-) Ella on todella yllättänyt minut aloittamalla sellaisen KuntoPlus-tyyppisen juoksuharrastuksen kaveriensa kanssa ja hän puhuu nyt jo puolimaratonista ja jopa maratonista. Tämän päivän lenkki sujui helposti ilman kävelyä tai lepotaukoja. Puolimaraton hölkäten läpi on jo vain tekemistä vaille selvä peli.


Tässä meidän tytöt odottavat starttia 2004 HCM:n minimaratonille. Ella oikealla on selvästi vähiten innostunut, mutta kilpailuhenkeä löytyy enemmän kuin muilta (kuten myös kiukuttelua tappion jälkeen). Nyt vanhempana ja viisaampana on onneksi mieli juoksun suhteen muuttunut. Upea juttu!


Viikko 27 (4.-10.7.2016)

Juoksua 104km (keskari 5:39/km).
Liikuntaa yhteensä 10h 30min.

Ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa tästä(kään) viikosta. Jonkin verran hölkkää tuli sentään. Oikea takareisi kipeytyi ja vaikuttaa seuraavaankin viikkoon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä ollut ongelmia takareisien kanssa. Olen kuunnellut saman ongelman kanssa taistelevien kisakumppanien ratkaisuehdotusten kanssa ja kokeilinkin Prismasta ostetun itsehierontarullan käyttöä takareidelle. Wau, tehosi parissa päivässä. JariL


pjh kirjoitti...

Otanpa tuon heti kokeiluun. Ongelma tosiaan tuntuu lihaksessa takareiden keskellä ja on ihan sellainen fiilis, että hierontaa se juuri tarvitsee.
Huomenna Koikkarin Prismaan;-)