perjantai 1. heinäkuuta 2016

Ma-to 27.-30.6. - Päätösten aika; Suomi jyrää

Ma-ke -

Edelleen upeita turistikokemuksia Seattlen alueella. Ja sitten se vähemmän upea kotimatka. Juoksua ei tähän settiin mahtunut, mutta ajatukset olivatkin muualla.

To 19km, 1h 41min

Vihdoinkin kotona.

Ap: hieronta 45min + kevyt 8.0km, 41:19, 5:10/km.

Viikon juoksutauon ja matkustamisen jälkeen kulku kotona oli surkeaa. Syke taivaissa. Ei yllätys.

Ip: kevyt 11.3km, 59:51, 5:18/km.

Illalla uusi yritys juoksua. Ei mitään kehitystä. Ehkä huomenna. Tein toki pihatöitä välissä ja yritin paastota ameriikan läskejä pois.

Kesäkuun kilsat olivat 474. Alhaisen lukeman selittävät pari pitempää lepojaksoa, kun kuitenkin tuli määräryppäitäkin tehtyä.

Kesäkuun loppu oli deadline päätökselle Redmondin työtarjouksen suhteen. Oli kyllä vaikea rasti! Tietenkin piti tehdä pros/cons-lista Redmondiin muuttamisesta:
Pros:
- Ei huolia raha-asioista tulevaisuudessa. Hyvä työnantaja.
- Upea Luoteis-USA:n maisema ja luonto. Jotakuinkin parasta mahdollista liikunta- ja juoksumaastoa.
- Hieno työtiimi niin Redmondin suunnasta kuin myös Suomesta lähtevän huippuporukan suhteen.
- Uusia kokemuksia ja lasten/nuorten kielitaito.
- Mahdollisuus juosta taas Suomi maailmankartalle USA:ssa (ref Paavo Nurmi).
Cons:
- Tavoite 44 (Pirkan Hölkän hölkkämestari) karkaa käsistä.

Vaikean prosessin päätöksenä päädyin hylkäämään tarjouksen. Rahaa voi saada lotossakin ja kokemuksia on helppo kerätä, mutta hölkkämestariksi ei pääse, jos aina lokakuun ekana sunnuntaina ei ole Valkeakosken ja Tampereen välisissä metsissä. Järvenkiertojen määrätavoitteen ehdin jo saavuttaa, mutta siinäkin ruokahalu kasvaa syödessä. Aion tehdä Saukkoset, eli juosta sellaisen määrän kiertoja, että kukaan ei edes kuvittele ikinä ennätystä rikkovansa.

Nyt sitten vaan kohti uutta ja tuntematonta;-)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tohon Redmondin muuton cons-listalle voisi (juoksijan näkökulmasta) lisätä paikan yhden lempinimistä "Bicycle Capital of the Northwest"...
Näkyikö siellä erityisen paljon munamankelin kuljettajia?

T: tanikutsi

pjh kirjoitti...

Itse asiassa ei näkynyt paljon pyöräilijöitä, mutta ei ehkä liikuttu oikeilla seuduilla. Autolla tulee pääosin pysyttyä liian isoilla teillä pyöräilijän näkökulmasta. Ilman muuta tuo vuoriston läheisyys ja yleensäkin maaston mäkisyys tekee tuosta kyllä hienoa pyöräilyseutua!

Kun kiersimme autolla Olympic Peninsulan (pääosin siis tietä 101), niin se vaikutti kyllä aivan upealta pyöräreitiltä, mutta sielläkin näimme vain kourallisen pyöräilijöitä eikä ainuttakaan vakavamman näköistä menijää. Tie oli paikoin kapea ja ehkä siinä olisi vähän turvatonta mennä pyörällä, mutta maisemat kyllä olivat pienen riskinkin arvoiset...

Tappi kirjoitti...

Hiukan ihmetyttää ei niinkään itse päätös vaan cons listalta puuttuva Aino jäätälön saatavuus. Vai olisiko se sittenkin ollut korvattavissa jollain ylenmääräisellä gallonan purkissa myytävällä kominkertaisesti keinomakeammalla Amerikan herkulla?

pjh kirjoitti...

Tuo Aino on kyllä hyvä pointti. Luultavasti se ei tullut mieleen juuri noiden gallonan jäätelöjen takia. Kyllä sitä Walmartissa ihmeteltiin suu auki, kun ämpärillinen jäätelöä maksoi 5 taalaa!! Määrällä voi tässä tapauksessa korvata laatua.
Muutenkin tuo pakkauskokojuttu jenkeissä on jotain ihan käsittämätöntä. Normaalikokoisia pakkauksia on lähes mahdoton löytää. Ja aina on pakko käyttää mittayksiköiden konvertteria seuraavasti: small=iso, medium=giganttinen, large=???.