tiistai 26. heinäkuuta 2016

Ti 26.7. - Rastit haussa

Tänään -

Juoksuton päivä, mutta liikuntaa sentään tuli ihan hyvin. Nyt ei löysäily kipeän jalan takia enää kelpaa!

Ap: kevyt lihaskunto 50min.

Ip: pyöräily 1h 55min.

Kesän ensimmäinen pyörälenkki. Markon kanssa kevyttä rullailua Kangasalan suuntaan upeassa kesäillassa.

Olen täällä joutilaana miettinyt edelleen ankarasti kuningasideaani kaupunki-rogainingista. Erilaisia variaatioita olen jo suunnitellut lukemattomia, mutta pitäisi nyt saada ensin testirata aikaiseksi Tampereelle. Tähän olisi tervetullutta myös kontribuutio paikallisilta lukijoilta. Ratahan pitää suunnitella kaikkein isoimpien rastien ympärille. Mihin siis Tampereella voisi sijoittaa maksimipisteiden rogaining-rasteja? Siis kuten vaikka Pyynikin näkötornille tai Kaupin Pirunvuorelle, mutta nuo ovat aika ilmeisiä. Eikä paikkojen tietenkään tarvitse olla mäkiä, vaan joku muukin haaste, kuten etäisyys, kelpaa. Paikkojen pitää olla sellaisia, joihin pääsee melkein aina läpi vuoden. Ja ei tarvitse uida ainakaan pitkää matkaa (eli ei Viikinsaareen).

Tästä tulee aivan loistava ilmiö, joka valtaa maailman. Pitääkin alkaa suunnitella starttirahahakemusta.

Business plan:
- Tuloja oletetaan 5eur/käyttäjä/vuosi
- Vaihe 1: Koesysteemi Tampereella, käyttäjiä 2 -> Tulot 10eur/vuosi
- Vaihe 2: Toiminnan laajennus Pirkkalaan, käyttäjiä 4 -> Tulot 20eur/vuosi
- Vaihe 3: Global launch kaikkiin maailman kaupunkeihin, käyttäjiä 350 miljoonaa -> Tulot noin 1,5 miljardia eur/ vuosi (Laskelma: puolet maailman asukkaista asuu kaupungeissa, eli noin 3,5 miljardia. Jos saan vaikka vain 10% heistä asiakkaikseni, niin siitä tulee 350 miljoonaa. Vimppojen aloittama rogaining-buumi kantaa kyllä tuon verran.)
- Vaihe 4: Järjestelmän myynti kansainväliselle rogaining-liitolle tai Googlelle hintaan 10 miljardia

Tarkkasilmäiset saattavat huomata, että en ole vielä käynyt yrittäjyyskoulutuksia, joita Microsoft meille tarjoaa. Tarkennan business plania sitten seuraavien kuukausien kuluessa, kun saan koulutusta.

5 kommenttia:

Tommi Lahtonen kirjoitti...

Rogaining-rastien pisteytys ei mene rastipisteen etäisyyden tai vaativuuden mukaan.

pjh kirjoitti...

No jopas löytyi saivartelija;-) Kyllä se kai keskimäärin on juuri noin, tai sitten ainakin pitäisi olla...
Tässä vaikkapa lainaus Salpaus-rogaining etusivulta:
"Rogaining on aikarajoitteista suunnistusta jossa haetaan vapaassa järjestyksessä niin monta rastia kuin tietyssä ajassa ehditään. Rastit on pisteytetty vaikeusasteen ja etäisyyden mukaan – eli ulkoilijoille löytyy helppoja lähirasteja, mutta kartan kulmien soilta ja tiheiköistä löytyy haluttaessa myös haastetta!"
Ymmärrän toki, että mikään sääntö ei määrää kuinka pisteytetään ja saa pistää isot pisteet siihen kisakeskuksen viereen nurmelle, jos haluaa.

Tommi Lahtonen kirjoitti...

Ei todellakaan pitäisi olla.

Salpausrogainingin järjestäjät eivät ole vielä oikein ymmärtäneet rogainingin ideaa. Toi teksti on siis pielessä. Kun mietit asiaa vähän tarkemmin niin hoksaat, että kisasta saa huomattavasti kiinnostavamman ja hankalammin suunniteltavan jos rasteja EI pisteytetä etäisyyden tai pisteen vaikeuden mukaan. Rogaining ei ole mikään juoksulaji jossa voittaa se, joka jaksaa juosta kartan ulkolaitaa pitkin ympäri!

Tommi Lahtonen kirjoitti...

Jos haluat oman rogaining-radan tehdä niin siihen on jo tarjolla valmiit systeemit. Voit käyttää meikäläisen gps-punch-järjestelmää niin riittää, että suunnittelet rastit ja niiden pisteet ja sit vaan puhelimen kanssa paanalle testaamaan:

http://hazor.iki.fi/gps-punch/

pjh kirjoitti...

Kyllä se rogainingien järjestäminen taitaa olla liian iso suupala;-) Säännöt ovat 1700-luvulta ja kännykäthän ovat ehdottomasti kiellettyjä. Ja on siellä paljon muutakin.
Olen siis ensi-sijaisesti suunnittelemassa kaupunkilaisten Sudoku-runia. Huomasin vaan, että samalla systeemillä rogainingin kaltainen juttu syntyisi Tampereelle "sivutuotteena" (mutta ei siis oikea rogaining). Ja tärkeintähän tässäkin on se tekeminen ja lopputuloksesta ei voi vielä tietää...
Tuo sinun rogaining-systeemisi on kyllä tuttu ja olinhan minäkin sen muinaisversioita käyttämässä joskus ainakin rastileimaamisen osalta;-) Suunnittelen sitä Sudoku-runia vähän erilaisella konseptilla vaikka samaltahan se sitten periaatteessa suurinpiirtein näyttää, vaikka sisukset ovat muut.