sunnuntai 28. elokuuta 2016

Ma-su 22.-28.8. - Vetskujen SM-kymppi + viikko 34

Viikko käytännössä kokonaan ilman liikuntaa. Erittäin huolestuttavaa. Motivaatiota ei löydy, kun en pysty juoksemaan, ja on riittävästi muuta puuhaa. Tänään tämä laiskottelu saa loppua!

Kävin viikolla yhden vitosen hölkän kokeilemassa, mutta siihen se jäi ja ei jalka antanut vielä juosta. Nyt tuntuu taas paremmalta ja huomenna on seuraava kokeilu. Jos ei vieläkään lähde, niin alkaa ottaa päähän.

Tänään olin järjestämässä tulospalvelua vetskujen SM-kympille. Se olikin eka kerta, kun kokeilin tuota chippisysteemiäni muualla kuin wihassa. Ja tietysti eka kerta yhden kierroksen kisassa. Ja joukkuekisassa. Vaikeuksista huolimatta tämä oli hyvä kokemus ja näiden oppien myötä uskallan varmaan rajoitetusti lähteä tarjoamaan tulospalvelua ihan oikeasti ulkopuolisillekin. Eli reippaasti vaan Sports-businekseen mukaan;-) Ultrakisoihin tuo sopii parhaiten kierroksia laskemaan, mutta toimii näemmä ihan tavallisessakin kisassa. Aina välillä joku on kysynyt minua johonkin kisaan, mutta jatkossa alan vastata välillä myöntävästikin.

Paras juttu on, että systeemi toimii nyt erittäin luotettavasti ja itse kisassa homma on helppoa ja kivaa. Tänään tasan yksi juoksija livahti maaliin antennien huomaamatta ja kirjasin hänet saman tien "käsiajalla". Vielä on tarkemmin selvittämättä mikä siinä numerossa oli ongelmana (kaikki numerot oli etukäteen toimiviksi testattu).

Mikä sitten tuossa oli vaikeaa? Ylivoimaisesti isoin homma on etukäteistyö juoksijoiden numeroinnissa ja chippien allokoinnissa. Ja kun sitä vielä tekee järjestäjän kanssa rinnakkain, niin numeroiden sekaannuksia ei vaan voi välttää ja niiden korjaamisessa on iso työ. Ihan pakko tässä on keksiä mekanismi, jossa aina on olemassa vain yksi lista juoksijoita ja numeroita. Jos niitä on kaksi tai enemmän, niin mikään mahti maailmassa ei tee niistä samanlaisia. Kaikki virheet tälläkin kertaa tavalla tai toisella palautuvat siihen, kun joku kopioi numeroita yhdestä excelistä toiseen tai weppi-sivulta exceliin tms. Nyt mietin tämän homman ihan oikeasti kuntoon seuraavaa kertaa varten.

Pahin moka tuli kuitenkin joukkuekisaan liittyen. Toimin tavalla, jonka minun olisi pitänyt 100% varmuudella ymmärtää johtavan ongelmiin. Ja silti tein niin… Joukkueet oli ennakkoilmoitettu ja ne oli minulla kyllä kaikki oikein kirjattuna ohjelman input-dataan. Mutta tunti ennen lähtöä sai vielä tehdä muutoksia joukkueisiin. Olin tehnyt aika ison työn, kun toteutin SAUL:in sääntöjen mukaisen tuloslaskennan joukkuekisaan ja siksi halusin saada joukkueet kuntoon ja reaaliaikaisen laskennan. Ajattelin, että kyllä minä tunnissa (tai 45 minuutissa) saan syötettyä kaikki muutosilmoitukset ennen starttia ohjelmaan. (=Väärä idea!)

No, ilmoittautumisessa oli viiveitä ja sain ekat tiedot muutoksista vasta noin 10 min ennen starttia. Ja muutoksia oli PALJON. Ja silti idioottina lähdin vielä tekemään muutoksia, eli syöttämään joukkueiden uusia kokoonpanoja. Nopeasti huomasimme, että tiedot olivat käsinkirjoitetuilla sotkupapereilla niin sekavat, että kukaan ei oikeasti edes tiennyt mitkä ne uudet joukkueet olivat. Niinpä syötin vääriä numeroita vääriin paikkoihin. Tajusin pian, että ei tästä tule mitään ja joukkueita ei vaan tiedetä vielä. Mutta vahinko oli jo tapahtunut. Olin rikkonut alkuperäiset joukkueet ja syöttänyt tilalle viallisia joukkueita (eli sama juoksija useassa joukkueessa). Kun sitten yritin käynnistää ohjelmaa, niin se vaan valitti virheellisestä input-datasta. Yritin sitä korjailla, mutta pian havaitsin senkin toivottomaksi. Starttia jouduttiin viivästämään lopulta 7min, kun ensin yritin korjata vikaa ja lopulta otin varakoneen käyttöön. Minulla on aina onneksi kaksi identtistä konetta mukana ja sitä toista en ehtinyt sotkea. Mutta kisa juostiin siis ennakkoilmoituksen mukaisilla joukkueilla ja online-tulokset joukkuekisasta olivat vääriä kaikkien muutosten osilta.

Kisan aikana ja sen jälkeen järjestäjän edustajat tekivät ison työn ja selvittivät joukkueiden kokoonpanot ja itsekin sitten sain rauhassa syöttää ne kisan jälkeen ohjelmaan ja joukkuetulokset saatiin melko pian kisan päätyttyä.
Siis lupaan ja vannon, että ikinä en enää missään olosuhteissa tee toimivaan ohjelmakonfiguraatioon muutoksia kisapäivänä!!! Ja siis 10min ennen starttia! Voi itku mikä idiootti… Pahoitteluni kilpailijoille, jotka joutuivat pitämään itseään lämpiminä ylimääräiset minuutit!
Ikävä juttu on vaan se, että kun ilmoittautumissysteemi on mikä on, niin ikinä ei joukkueita tulla tietämään starttihetkellä jatkossakaan. Eli minun on keksittävä tähän systeemi, jolla joukkueet voi *turvallisesti* päivittää kisan aikana ja sekin on kyllä vaikeaa lyhyessä kisassa. Niin se vaan on, että koodaamisessa kaikki muu on helppoa ja loogista paitsi se miten ihmisiltä saisi oikeaa input-dataa ohjelmalle.

Itse kisassa taso oli todella kova ja kautta linjan juostiin kovia aikoja. Sää oli upea ja tunnelma ihan hyvä. Maaninka on bongattu ja oli ihan juoksijan näköisessä kunnossa vaikka 40min ei vielä tänään alittunutkaan. Erityisonnittelut Markolle hopeasijasta ja upeasta enkasta!

Viikko 34 (22.-28.8.2016)

Juoksua 6km (5:12 /km).
Liikuntaa yhteensä 2h 20min (!!).

Ei mitään kerrottavaa. Sentään kävin puuta halaamassa. Olin kyllä ajatellut käydä kauempana Suomen suurinta (paksuinta) puuta etsimässä Heinolasta tai Hausjärveltä tai Helsingistä, mutta tyydyin tähän Tampereen parhaaaseen, kun ei vaan ollut aikaa...

2 kommenttia:

Mikko Järvinen kirjoitti...

Hienoa työtä ajanoton kanssa sunnuntaina. Eikä se alun odottelu tuonut kuin muutaman sata metriä lisää alkuverkkaa ;)

Reitin mittauksesta vielä. Niin sanotulla takalenkillä oli kalkkiviiva vedetty koko matkan ajan oikean reunan jalkakäytävälle, mutta reitin kääntyessä vasemmalle reitti oli varmaankin mitattu lyhintä mahdollista reittiä, eli TIEN vasemmasta reunasta viistäen, eikös vain? Kukaan ei oikein uskaltanut sieltä juosta ja itsekin suoristin kurveja vain tien keskiviivaa pitkin :)

pjh kirjoitti...

Reittiä *ei* ollut mitattu ajoväylällä. Kyllä mitattu reitti kulki koko ajan tien oikean puolen jalkakäytävällä, myös silloin kun tie kaarsi vasemmalle. Tietenkin toki mahdollisimman lyhyesti jalkakäytävän vasenta reunaa kaarteissa.
Nämä ovat hankalia juttuja mittauksessa ja järjestäjän pitäisi jotenkin pystyä selvästi kommunikoimaan tuo asia. Koska on aivan mahdoton aidata jalkakäytävää koko matkalta, niin käytännössä tuo jalkakäytävän kalkkiviiva yleensä tulkitaan käskynä pysyä jalkakäytävällä. Jos sitten olisi sallittua oikaista ajoväylältä, niin kalkkiviivan pitäisi kulkea ainakin välillä siellä.
Mittauspöytäkirjassa tuo on kyllä selitettynä, mutta ei ehkä voi olettaa, että kilpailijat lukevat sitä;-)
Huom! Jos kalkkiviiva kulkee maantien jossain reunassa, niin siitä ei voi päätellä reitin kulkevan maantien reunassa vaan saa käyttää koko tietä. Jalkakäytävä on kuitenkin niin selkeästi erillään muusta tiestä, että luulisinpa tuon kisassa olleen käytännön olevan hyvin yleinen.
Sinä siis sitten vähän oikaisit, mutta tuolla kaarteet olivat niin loivia, että vaikutus matkaan oli hyvin pieni. Ja vastaavasti reitillä oli monia kohtia, joissa väkisin käännöksissä tuli ylimatkaa. Ei siellä kukaan pystynyt alle kymppiä juoksemaan.