tiistai 27. syyskuuta 2016

Ma-ti 26.-27.9. - Maileri vauhdissa

Ma 6km, 34min

Ap: 6.5km, 33:48, 5:12/km.

Perusaamulenkki.

Ip: lepo.

Päivä kului Helsingissä startup-hengessä. Pjh Running on voimissaan, mutta mielessä on siis vielä ihan toinenkin yritelmä enemmän tekniseltä pohjalta. Nimeä ei ole vielä keksitty ja business plan on myös tekemättä. Rahaa kyllä kuluu jo. Tämä olisi siis oikea täysipäiväinen riskiyritys.

Ti 12km, 1h 04min

Ap: kevyt 6.5km, 34:01, 5:14/km.

Väsynyt aamulenkki. Piti kuitenkin tehdä joku verkka illan kisaa varten.

Ip: vr2 + 1500m (5:36) + vr2, 30:03, 5:19/km.

Yksi vuoden huipentumista juostiin Pirkkalan hiekkakuopalla nyt tänä syyskuisena iltana. Hiekkakuopan alue oli radikaalisti kunnostettu, mutta itse juoksurata oli huonommassa kunnossa kuin koskaan. Aivan uskomaton suoritus tehdä hieno remontti ja välttää juoksuradan kunnostus totaalisesti.

Viime vuonnakin yritin osallistua Vimppojen avoimiin 1500m mestaruuskisoihin, mutta silloin meni pieleen. Tai niin ainakin muistelisin, että olin paikalla, mutta jalkavaivat estivät juoksemisen. En kyllä ole varma oliko se viime vuonna vai joskus aiemmin. Vimpat on salaseura, jonka historiaa ei googlesta löydä. Faksilla varmaan hoitavat yhdistyksen kommunikoinnin.

Saavuin hiekkakuopalle hyvissä ajoin 15min ennen starttia ja juoksin alkuverkan Veteranon kanssa. Siinä jo spekuloitiin, että taktiikkajuoksu on tulossa. Tappi tuli verkassa vastaan ja näytti pelottavan tukevalta. Vetsku muistutti, että mukana on Ranen jälkikasvua, joka saattaa vetää meitä pataan. Minullahan on periaate, että alle 12v-pojille ei hävitä, mutta sitten 12v alkaen nuoret saavat mennä ohi. Arvelimme, että Ranen poika on varmaan 12v ja saa mennä menojaan.

Starttiviivalla meitä oli kai 7, joten iso porukka oli paikalla. Minulla taktiikka oli selvä, eli peesaan Vetskua ja Tappia ja yritän ratkaisua puolimatkassa. Loppukirissä en Tapille pärjäisi, kun taas Vetsku on muuten vaan paremmassa kunnossa. Kaksi kierrosta menikin melko helposti ja 700m ennen maalia ohitin muun loser-porukan (Hannu ja Rane olivat jo lähes kierroksen meitä edellä). Olin voimissani ja sain tehtyä eroa muuhun porukkaan vaikka Ranen poika seurasikin uhkaavasti.

Jaksoin ihmeen hyvin vetää pitkän kirin maaliin saakka ja saavutin kolmannen sijan ajalla 5:36, johon olen erittäin tyytyväinen. Ranen poika olikin 10v ja melkein voitti minut. Taitaa olla aika lähellä ikäluokan kärkeä! Onnea sinne vaan tulevalle urheilutähdelle!! Tappi ei sitten pystynyt uhmaamaan fysiikan lakeja ihan niin paljon, että olisi mennyt lopussa ohi, vaikka käsittämättömän kovaa juoksikin. Vetsku oli tuttu diesel, eli ei tullut ohi vaikka jättää minut mennen tullen vähän pitemmällä matkalla.

Kivaa oli, ja nyt sitten alkaa valmistautuminen Pirkkaan. Kuulin Vetskulta, että samana päivänä iltapäivällä olisi ainutlaatuinen tunnelijuoksu, mutta se nyt taitaa sitten jäädä väliin.

Ei kommentteja: