keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Ke 29.10. – Ei onnaa

Tänään 10km, 55min

Ap: 6.2km, 35:10, 5:38/km.

Vaikeaa laahustamista heti aamusta.
Kävin myös hakemassa joka-syksyisen influenssarokotuksen, ettei hyvin sujuva harjoituskausi katkeaisi jossain kohtaa sairauden takia;-)

Ip: vr 3.5, 20:06, 5:45/km.

Suuntasin illalla Pirkkalan hiekkakuopalle toiveena osallistua Vimppojen avoimeen 1500m mestaruuskilpailuun. Aika nopeasti verkassa varmistui, että juoksu ei onnistu ollenkaan. Ihan uusi (tai uudelta tuntuva) vamma oikeassa ulkosääressä iski aika kipeästi. Ei voi tajuta mistä sekin tuli. Olisi kyllä ollut hienoa päästä mukaan.

Kuusi urheaa juoksijaa kuitenkin kiersi pehmeän radan melkein neljä kertaa hienossa tunnelmassa. Onnittelut koko joukolle! Tappikin juoksi 5.30, eli en olisi peesissä pysynyt missään olosuhteissa.

Nyt on kyllä taas mitta täynnä. Teen marraskuulle kaksi vaihtoehtoista suunnitelmaa:
1. Jos jalat palautuvat jonkinlaiseen kuntoon huomenna/ylihuomenna, niin hölkkään lauantaina maratonin Rautavedellä ja sitten pidän juoksuttoman marraskuun.
2. Jos tämän illan vamma ei ole ohimenevä, niin sitten Rautavesi jää väliin ja pidän juoksuttoman marraskuun muuten vaan.

Rautavedelle olisi kova halu päästä, koska olen sen sydänverellä mitannut. Haluan päästä uudelle reitille itsekin kokeilemaan ja nauttimaan tarkoista kilsatolpista;-)

Marraskuulle pistän sitten tavoitteeksi 50 tuntia crosstraineriä. Ja vielä lisäksi aion heittää rahaa hukkaan käymällä kuitenkin jossain fyssarilla kyselemässä turhaan mikä näissä jaloissa nyt maksaa. Jotta ortopedeistä olisi jotain hyötyä, niin sellainenhan voisi kirjoittaa minulle lähetteen fyssarille. Osaako joku neuvoa mitä vaivaa pitäisi ortopedille valittaa, että hän lähettäisi minut fysioterapiaan eikä vain soveltaisi ortopedin diagrammia?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uskon, että ortopedisi kyllä ohjaa sinut helpolla fysioterapiaan. Se ei ole mielestäni ristiriidassa ortopedin-diagrammin kanssa ja saadaanhan sillä asiakas suostumaan "Ei saa juosta"-hoitovaihtoehtoon siirtämällä fokus "Etwas zu tun"-mentaliteetilla kuntoutukseen. :-) Mutta vakavasti ottaen joku jalkafysioterapeutti varmasti olisikin paikallaan, ymmärtävät ihmeellisyyksiä alaraajoista.

t. gallardo

Unknown kirjoitti...

Gallardo, skriivaa Petelle Ryynäsen Räkää niin pääsöö vanhoilla metkuilla vauhtiin kiinni ;-).

pjh kirjoitti...

Täytyy sitten yrittää vielä tuota ortopedi-korttia lähetteen hankkimiseen. Eipä sieltä sellaisia ole tähän saakka tullut, mutta ehkä tulee jos erityisesti pyytää. Tässä aamun mittaan on alkanut tuntua siltä, että kai minä lähden Rautavedelle, ja sen jälkeen on ainakin ortopedille asiaa.