lauantai 18. lokakuuta 2014

La 18.10.

Tänään -

Ensin onnittelut Kankaanpään kävijöille ja erityisesti Kaapolle ja Markolle, vaikka molemmat hieman tavoitteistaan jäivätkin!

Kun juoksijat suuntasivat Kankaanpäähän, niin minulla oli edessä kilsatolppamiehen juhlapäivä. Kävin nimittäin mittaamassa Rautaveden maratonin (ja puolikkaan ja kympin) tolppien paikat, ja niitähän riitti. Kun homma oli ohi, niin olin mitannut, merkinnyt ja valokuvannut 63 tolpan paikkaa. Aikaa kului alkukalibroinnista loppukalibrointiin 6h 10min, joten kai tuossa rasva-aineenvaihdunta jotain treeniä sai.

Kilsatolppamittaajan homma on muuten vaaroja täynnä. Isoin vaara tulee tietenkin liikenteestä, kun on pelottomasti ajettava pimeisiin mutkiin keskellä tietä. Kuuloaisti onkin evoluution myötä kehittynyt juuri kilsatolppamiehille erityisen tarkaksi. Tänään opin myös uuden vaaran, kun Sastamalan jonkun kylän korttelipartio iski silmänsä hämäräperäiseen pyörällä liikkuvaan ja valokuvia ottavaan mustapukuiseen mieheen. Onnistuin tällä kertaa selittämään itseni pois pulasta, kun partio jahtasi alueella murtoja tekevää puolalaiskoplaa. Onneksi kysyivät ensin ja ampuvat vasta sitten.

Rautaveden mittaus on nyt kokonaan valmis ja seuraava reissu sinne on toivottavasti kisapäivänä, vaikka maraton tuskin on ohjelmassa.

Huomenna olisi tarkoitus lähteä järveä kiertämään elleivät kaverit ala jänistää pienen sateen uhkan takia. Startti Porschelta 8.28 ja Puljulta sitten klo 9.00.

Ei kommentteja: