maanantai 29. heinäkuuta 2013

Ma 29.7. - Kilpavarustelua

Tänään 8km, 39min.

Ap: lepo.

Säästelin jalkoja ja töihinkin piti taas lähteä.

Ip: kevyt 8.0km, 39:24, 4:57/km.

Päätin jo vakaasti jättää lenkin väliin, mutta jotenkin oli pakko pieni kierros kuitenkin juosta. Ei kulkenut ja polveenkin sattui. Päätinkin, että jotain on nyt tehtävä.
Otin mallia jääkiekosta, eli kun huonoa joukkuetta ei voi vaihtaa, niin valmentaja saa potkut. Sovellettuna juoksuun tuo tarkoittaa, että kun juoksijaa ei voi vaihtaa, niin hyvin palvelleet Addun Supernova Glidet lensivät roskikseen. Mittariin kengille tuli 4 vuotta ja vähän päälle 2000km. Ei niissä vieläkään mitään vikaa ollut, mutta pakko on joskus tehdä tilaa uusillekin kengille, kun eivät nuo tunnu käytössä ikinä kuluvan. Siitä olikin kulunut jo melkein kolme vuotta (!!) ja siis lähes 15000km, kun olen edellisen kerran poistanut mitään lenkkareita käytöstä. Eli turhasta kenkähifistelystä ei voi minua ainakaan syyttää.

Tunnustan kuitenkin aloittaneeni hiljan vähän kilpavarustelua ultrareppujen suhteen. Huomasin nimittäin RC Eemelin Unelmassa, että muilla oli mitä hienoimpia ultrareppuja, joihin sai kaikki tarvittavat vermeet kätevästi mukaan. Minulla taas oli hankala juomavyö ja Camelbakin juomareppu, johon ei mahdu muuta kuin luottokortti ja vettä. Tarpeelliset tavarat jätin joko kotiin tai kannoin kädessä.

Niinpä kisan jälkeen kotona menin sitten nettiin ja tilasin kaksi erilaista Ultimate Directionin juoksureppujen huippumallia (kuvassa). Toinen vähän pienempi ja toinen isompi. Näillä pitäisi kaikki mahdolliset 1-2 päivän kisat ja treenit mennä tyylikkäästi!
Mainittakoon vielä, että ehdin jo tuota pienempää AK Race Vestiä kokeilla pitkällä lenkillä. Tuloksena oli elämäni mehevimmät palovammat niskan sivuun, kun olkahihna hankasi puolet matkasta. Vähän pitää vielä tuunata...

2 kommenttia:

Marko Forsell kirjoitti...

Oikein! Varusteet vaihtoon ;)

Pitäisi sitä valmentaja olla, jonka voisi säännöllisin väliajoin erottaa, kun ei homma etene. On se niin väärin, kun sellaista ei ole.

Itseki olen haavaillut noista Ultimate Directionin tuotteista. Enpä vain ole vielä saanut tilattua. Yritin kyllä, mutta esim. juuri tuota juomavyötä eivät suostuneet Suomeen lähettämään. Mistä itse tilasit?

pjh kirjoitti...

Minä tilasin UK:sta tästä nettikaupasta:
http://www.out-run.co.uk/rucksacks-running-vests/running-vests

Ei mennyt tilauksesta kuin muutama päivä ja liivit olivat lähipostissa odottamassa. Halpojahan ne eivät tosin olleet...