tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ti 16.7. – Palkintomatka

Tänään 50km, 4h 38min.

Ap: 50.4km, 4:38:05, 5:31/km.

Tänään oli pitkän lenkin suuntana itä, kun tein pyhiinvaellusmatkan Suoramanjärvelle ja sen legendaarisille metsäpoluille. Siellähän niitä juoksijoita todistetusti tehdään. Tämä oli vähän niinkuin palkinto eilisestä ihan hyvästä lenkistä.

Aamulla ehdin kyllä jo jalkojen tuntemusten perusteella päättää, että tänään on palauttava päivä. Mutta mogulilta kävi käsky lähteä kolmannelle peräkkäiselle pitkikselle. Eihän siinä sitten muu auttanut. Psyykkasin itseäni tunnin verran, heitin juomavyön lanteille, repun selkään ja aivot narikkaan, ja sitten menox. Ja hyvinhän se lopulta meni vaikean alun jälkeen. Kotiin palasin paremmissa voimissa kuin aiempina päivinä, joten kyllä se moguli tietää...

Alku oli tosiaan raskasta ja reilun kympin verran kesti lämmetä ja päästä juoksurytmiin. Olin saanut kuningasidean juosta Hervantajärven eteläpuolitse ja sieltä päästä jotenkin Saarenmaantielle. Reitillä oli kartan mukaan reilu kilsa tietöntä pätkää, mutta ajattelin sen sujuvan helposti tällaiselta luontopojalta. Sieluni silmin näin itseni loikkimassa kevyesti mustikkamättäiden yli metsän eläinten seuratessa katseella.
No s**tana, metsäpätkästä oli puolet upottavaa suota ja toinen puoli läpipääsemätöntä kuusiryteikköä. Sain siis kengät ja sukat läpimäriksi ja itseni muutenkin verinaarmuille loppumatkan ajaksi. Ja kun pääsin lopulta metsästä Houkanvuorentielle, niin lähes itseni kokoinen ”ei se ole vihainen”-koira hyppäsi päälleni. Eihän se selvästi vihainen ollut, mutta aika kauan sain siinä tanssia koiran kanssa kunnes omistaja vaivautui kelaamaan flexiä tiukemmalle. Tuota hidasta metsäosuutta ei voi laskea liikunnaksi ja poistinkin sen lopullisesta treenin datasta.

Suoramanjärven poluilla juoksu alkoi odotetusti tuntua paremmalta ja loppumatka Kangasala kiertäen sujui ihan mukavasti. Hyvään menoon vaikutti varmasti aiempia päiviä viileämpi sää. Sadekuurojakin tuli niskaan monta kertaa. Uutena kokemuksena otin aikalisän Kangasalla huoltoasemalla ja join ihan pullakahvit! Onhan sitä pyörälenkeillä tullut tehtyä monesti, mutta ei koskaan ennen ihan oikeassa kuntoilussa.

Koko lenkillä tuli Suoramanjärven lisäksi kierrettyä Hervantajärvi, Kangasalan Kirkkojärvi, Kaukajärvi ja loppuun vielä ylimääräisenä Iidesjärvi, niin sain pari ylimääräistä kilsaa lenkkiin ja pystyin poistamaan tilastoja pilaamasta ne metsässä rämmityt 1.5km. (Huom. GPS-jäljessä on lopussa lisäksi yli 9min ylimääräistä aikaa, kun jotenkin töppäsin kellon pysäytyksen maalissa.)

Ip: lepo.

3 kommenttia:

Onni Vähäaho kirjoitti...

Melkoinen setti! Mistä moinen idea? Varsin vahvasti punnerrettu kyllä kerta kaikkiaan!!!

pjh kirjoitti...

Yleisenä ideana oli kyllä alunperinkin tällä viikolla tehdä erityisen kova määräviikko Oxroadultraa ajatellen. Mitään tarkkaa suunnitelmaa ei ole ollut, mutta paljon määrää kuitenkin ja mielellään ennätysviikko kilsoissa mitattuna. Ja eihän tällaista muuten saa tehtyä kuin lomalla.
Itse asiassa minua on jo pitempään kiinnostanut kokeilla peräkkäisiä pitkiä lenkkejä vähän etappijuoksujakin ajatellen. Tuli vaan aloitettua se eka sunnuntain lenkki turhan kovaa säätila huomioiden.
Tänään meni niin hyvin loppumatka, että vähän haaveilen vielä jatkavani huomenna, mutta katson sitten aamulla vielä.

Marko Forsell kirjoitti...

50k + 50k, järkyttävän kovaa settiä... Hyvässä iskussa näköjään alat olemaan ja kyllä Oxroadilla nähdään hyvä suoritus.

Kepeitä ja terveitä kilometrejä sinne.