lauantai 26. syyskuuta 2015

La 26.9. - Tonneja

Tänään 16km, 1h 21min

Ap: lepo.

Oxroadin ihmemies Janne Klasila juoksi aamulla Spartathlonin maaliin tehden kaikkien aikojen parhaan suomalaisajan (26h 23min 246km matkalla Kreikan maanteillä), ja vielä reilulla marginaalilla! Sijoitus koko kisassa mahtavasti 8. Nyt meni huippuonnistuminen juuri oikeaan osoitteeseen ja päivä lähti minullakin hyvin käyntiin;-) Janne on edelleen idolini!

Ip: vr4 + 7 x 1000m / 2min + vr4, 1:21:13, 4:57/km.

Tonneja Ratinassa. Eilen oli vielä uho päällä, että nyt juoksen kovan treenin. Laten speksissä oli 8 x 1000m / 2min kiihtyvästi. Niinhän siinä taas kävi, että treenin lähestyessä sisäinen lusmuni sai otteen mielestäni. Alkuverkan kotoa Ratinaan mietin vain erilaisia tapoja helpottaa treeniä "jos ei kulje".

Takareidet olivat vähän kankeat vieläkin parin edellisen päivän voimatreeneistä. Lusmuilin vain vähän, eli juoksin 7x1000m ja vedot kulkivat 3.59, 3.55, 3.50, 3.44, 3.41, 3.37 ja 3.27. Viimeistä vetoa aloittaessani olin jo päättänyt lopettaa siihen ja seuraava ei olisi enää kiihtynyt. Etusuoralla oli ikävä vastatuuli ja muutenkin ei vaan sisu riitä näitä vetoja yksin kunnolla tehdä. Ei tullut ihan sellainen onnistuminen mitä toivoin, mutta ei huonokaan. Porukassa olisi mennyt kyllä speksiin, eli yksi veto vielä lisää 3.25.

Huomenna järvenkierto perusspeksillä ilman muutoksia (Porsche 8.30, Pulju 9.00). Kun juoksu on harrastuksena jatkuvasti lisääntynyt, niin kaikenlaisia amatöörejä on alkanut ilmestyä myös järvenkierroille. Siitä on aiheutunut sekaannuksia ja konflikteja aikataulun ja lokaatioiden suhteen. Tappi on yrittänyt saada jotain rotia tähän hommaan ja lupasin piirtää prosessikaavion miten tämä lenkeistä sopiminen nyt oikein menee.

Tässä on nyt Sipilän kanssa synkattu insinööriprosessikaavio siitä miten homma menee:


Tappi kyllä pyysi humanisteille sopivaa kaaviota. Yritin sellaista saada aikaiseksi, mutta huomasin tehtävän toivottomaksi. Yritin kyllä asettua humanistin asemaan ja miettiä miten asiaa selittäisi täysin epäloogiselle henkilölle, mutta en vaan pystynyt siihen. Päädyin lopulta tähän yksinkertaiseen humanistiversioon.

Ei kommentteja: