sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Su 20.9. - Sivistynyt järvenkierto + viikko 38

Tänään 26km, 2h 16min

Ap: pitkä 26.1km, 2:16:06, 5:14/km.

Järvenkierto Tapin, Veteranon, Iso H:n ja Pasin kanssa. Saimme hienosti sovittua orastavan erimielisyyden juoksureitin suhteen ja koko joukko lähti perusjärviselle. Näin ne kiistat sovitaan neuvottelupöydässä, kun yhteinen tilannekuva on ensin ymmärretty. Juoksu sujui ihan OK vaikka ei nyt ihan kevyttä ollutkaan. Merkitsin rasittavuudeksi kolmosen asteikolla 1-5, vaikka ehkä kakkonenkin olisi ollut reilu arvio. TE oli 3,1.

Tuli myös taas todistettua, että kun pirkkalaisten osuus lenkkiporukasta laskee alle 50%:n, niin juttujen taso nousee niin anatomisen sisällön kuin yhteiskunnallisen älyllisyydenkin osalta. Keskustelimme mm. luonnosta ja eläimistä. Pasi kertoi liikuttavan eläintarinan, joka oli liian rankka täällä toistettavaksi. Sanottakoon vain, että siihen liittyi orava, takavaihtaja ja keskeytetty maastopyöräkisa. Pasi avautui myös opettajan työnsä rankkuudesta, kun lomien välisillä jaksoilla on ihan sietämättömiä viikkotuntimääriä. Totesimme yksissä tuumin, että niin huono Suomen tilanne ei sentään vielä ole, että tuosta voisi kiristää. Onneksi syysloman jälkeen on pian tulossa kolmen viikon Espanjan loma ja treenileiri ennen varsinaisia talvilomia. Voimia vaan Pasille!

Lenkin paras anti oli kuitenkin se, että sain vanhoilla Pegasuksilla 1500km täyteen ja voin nyt hyvällä omatunnolla heittää ne roskiin. Normaalistihan pidän 2000km roskisrajana, mutta nyt haluan uudistaa kenkäkaappini modernimmaksi. Ostin kengät 2012 E24-juoksua varten ja melkein 4 vuotta ne ovat nyt sitten kestäneet.


Ip: jalkateräjumppa 40min.


Viikko 38 (14.-20.9.2015)

Juoksua 89km (5:06/km).
Liikuntaa yhteensä 10h 15min.

Olipa kevyt viikko, kun noita lukuja katselee. Kaikki treenit onnistuivat kuitenkin ihan hyvin, joten ei ole valittamista. Tiistaina hyviä 200m vetoja, perjantaina hyvä vauhtileikittely ja lauantaina kova vk+ylämäki-treeni onnistuneesti. Rehellisyyden nimissä tuloskunto on toki vieläkin olematon, mutta nousussa kuitenkin.

Jostain syystä Forerunner ei yhtään nosta minun VO2max-arviotani vaikka lenkit kulkevat aiempaa paremmin. Varmaan sama syy kuin siinä, että juoksen ihan missä tahansa, niin aina se mittari väittää minun juosseen Pirkkalassa. Pirkkalassa ei vaan VO2max ikinä voi olla korkeampi kuin 57. Pitää olla 62 ennenkuin olen tyytyväinen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paheksun OAJ:n edustajana tätä blogimerkintää ja ihmettelen, miten tämä Pasi voi mennä luovuttamaan korkean salassapitoriskin materiaalia luonnontieteilijäin käyttöön. Opettajien tarkat lomamäärät ovat ehdottomasti salassapidettäviä.

Humanisti

pjh kirjoitti...

Olen kyllä pettynyt, että OAJ:lta kesti yli vuorokausi reagoida tähän. Jos jäsenten asioita ajetaan näin huolettomasti, niin eihän siitä mitään tule! Ja bloginikin on edelleen pystyssä vaikka opettajat olisivat voineet järjestää jo DoS-hyökkäyksen!
Jätin Pasin tarkemman henkilöllisyyden erittelemättä juuri potentiaalisen vainon takia;-)