tiistai 8. syyskuuta 2015

Ma-ti 7.-8.9.

Ma -

Palauttelua maralta.
Tein sentään 40min jalkateräjumpan vaikka olikin lepopäivä. Jumppa vaan jäi sunnuntaina väliin, niin tulipa nyt tasattua tilit.

Ti 16 km, 1h 23min

Ap: hieronta 45min.

Ip: vr7 + 5 x 1km + 2 x 500m / 2-3min + vr3, 1:23:00, 5:02/km.

Laten yhteistreeni Hatanpäällä. Ennätysosanotto, eli 14 juoksijaa! Hölkkäiltiin verkat Ratinasta Hatanpään puistoon (ja minä lisäksi ensin kotoa Ratinaan). Puistossa juostiin vetoja tonnin ja puolikkaan mittaisilla kierroksilla.

Minulla reidet olivat aika tyhjät vielä maratonin jäljiltä ja olinkin yllättynyt, että vedot silti onnistuivat kohtalaisesti. Tonnit kulkivat kiihtyen 4.00->3.34 ja ei nyt mitenkään ylivoimaiselta tuntunut. Siihen päälle 500m-vedot veivätkin sitten hapoille ja en tehnyt niitä kuin kaksi vaikka kolmaskin olisi ollut tarjolla. Jari oli taas hyvänä kiriseurana vaikka toki veti viimeiset vedot vähän kovempaa. Nuoria naisia oli mukana myös melko monta ja ei sekään omaa vauhtia ainakaan hidastanut. Kyllä nämä yhteistreenit toimivat hyvin vaikka porukka on juoksuvauhdiltaan kovin eritasoista.

Tämä treeni meni siis positiivaripuolelle. Huomiselle on jotain korvaavaa ohjelmassa ja loppuviikko sitten melko kova juoksun osalta. Sunnuntaina olen taas paljon viisaampi siitä mihin suuntaan kunto on menossa.

4 kommenttia:

Jaavi kirjoitti...

Kivahan se on kisailla nuorten naisten kanssa... ;)

Teemu Planting kirjoitti...

Kyllähän maratonin jälkeen pitäs palautella, vaikka se on hidas. Itse en ennen viikonloppua olisi kovempaa treeniä tehnyt. Mutta minähän olenkin vähän löysä ja mukavuudenhaluinen 😀

pjh kirjoitti...

^Kyllä minä tuota palautumista kovasti yritän pohtia, mutta vaikeaa se on. Kelpaisi minullekin tuo sinun "löysyytesi" tai vaikka puoletkin siitä;-)
En usko, että nyt meni yli vaikka maraton varmasti lisäsi viikon rasittavuutta (ja se tuntuu nyt viikon loputtua). Sitä on vaan aika vaikea itselleen selittää, että miksi 42km@5:30 olisi oleellisesti raskaampi kuin 30km@5:10. Jälkimmäisiä kuitenkin on ohjelmassa normaalisti. Mutta myönnetään, että oli se silti raskaampi, eli kilsat 30km jälkeen painavat yllättäen enemmän;-)
Kokonaisuutena kuitenkin juoksen nyt niin pieniä määriä ja niin hiljaa, että en vaan suostu uskomaan, että sekin voi olla liikaa...

Teemu Planting kirjoitti...

Suurin ero tulee mielestäni lisääntyneestä iskutuksesta, joka lisää rasitusta potenssiin jotain. Näin sen itse näen. Lihaksistoon tulee mikroskooppisia vaurioita ja niiden korjaantuminen kestää pidempään. Jostain oon kuullu, että ihmisen fysiologia on tehty 30km juoksua varten ja kaikki sen yli on ns. liikaa. Tuo selittäisi kyllä hyvin maratonin muurin kiistattoman olemassaolon 😉 Ite oon juossu myös hitaita maratoneja jäniksenä. Viikon palauttelen yleensä niistä. Mutta nämä on näitä rajanvetoja. Mulla on nykyään omassa tekemisessä yhtenä ohjenuorana Keskisalon vastaus kysymykseen, mikä teki sinusta niin hyvän. Jukka vastasi jotain "Laadukkaisiin harjoituksiin panostaminen". Eli mahdollisimman paljon laatua oikeassa kohdassa, eli tilassa jossa kroppa ottaa treenivasteen mahdollisimman hyvin vastaan. Tuo lienee treenaamisen ydinkysymys. On helppo treenata paljon ja usein kovaa. Varsinainen juttu onkin sitten osata tehdä asiat niin, että niistä saa suurimman mahdollisen hyödyn. Tämmöstä. Tsemppiä treeneihin! Vantaalla tarjolla 4min/km jänis maratonilla, jos kiinnostaa.