perjantai 21. lokakuuta 2016

Ke-pe 19.-21.10. - Ihmemies

Ke 18km, 1h 38min-

Ap: kevyt 6.5km, 34:49, 5:21/km.

Ip: kevyt 11.7km, 1:03:06, 5:24/km.

Iltahölkkä Markon kanssa Sääksjärven-Kuljun seuduilla. Kulki yllättävän mukavasti ottaen huomioon, että muutama tunti aikaisemmin olin takareisien käsittelyssä uudella fysioterapeutilla. Käsittelyyn kuului takareisien kohtuullisen kova ruhjominen keskiaikaisilla metallisilla instrumenteilla ja sitten modernin oloisella alipainelaitteella. En huutanut, mutta ei se nyt ihan kaukanakaan ollut. Alipainesysteemin ansiosta sain pienen käsityksen siitä miltä tuntuu ihokarvojen repiminen. Toiset tekevät sitä kosmeettisista syistä, mutta minä vain juoksun tähden.

Fyssari tekikin oikein perusteellisen tutkimuksen ultraäänillä, käsikopelolla ja erilaisilla taivutteluilla normaalin haastattelun lisäksi. Lopputoteamus oli, että "on kyllä ihme että olet pystynyt ollenkaan treenaamaan". Olen siis ihmemies! Kuulemma istumakyhmyt ovat rosoiset ja turvonneet, takareisien lihasten kiinnikkeet ovat ylipaksut ja siellä näkyy kaikenlaista ylimääräistä arpikudosta, ja selän ja jalkojen liikkuvuus on katastrofaalinen ja lonkankoukistajien kireys vääntää lantion luonnottomaan asentoon. Kuulemma pitäisi venytellä ja treenata lihaskuntoa.
Tutkimus ja kommentit vaikuttivat oikein asiantuntevilta, mutta "hoito-ohjeen" olisin toki itsekin osannut arvata. Menee melkein ortopedityylin kommenteiksi.
Ensi viikolla on uusi aika ja silloin katsotaan tarkemmin hoitosuunnitelmaa. Minulle on täysin kriittistä se, että saan täsmällisen ohjelman: Mitä venytyksiä ja kuinka monta ja kuinka usein? Mitä lihaskuntoliikettä ja kuinka monta ja kuinka usein? Ja sitten vielä opastus oikeaan liikkeeseen. Teen kyllä täsmälleen sen mitä käsketään, mutta näissä asioissa ohjeen on oltava täsmällinen ja sellainen, että voin heti (vastenmielisen) treenin alusta alkaen odottaa sen loppumista. Jos ohje on, että "venyttele", niin sitähän minä olen tähänkin saakka tehnyt. Ainakin 15 sekuntia ennen jokaista lenkkiä.

To 6km, 30min-

Ap: kevyt 5.9km, 30:13, 5:07/km .

Helsinki-päivä ja paljon autossa istumista. En ehtinyt juosta kuin pikaisen kankean aamulenkin.

Ip: lepo.

Pe 17km, 1h 29min-

Ap: kevyt 6.2km, 31:05, 5:03/km .

Aamulenkki Nekalassa. Samaa kankeaa menoa kuin ennenkin.

Lenkin jälkeen kävin Poliisiopistolla kuuntelemassa Outi Mäenpään luentoa "vuorovaikuttamisesta" (tai mistä lie; luennon aihe oli "Suorassa vai vähän vinksallaan?"). Istuin eturivissä ja kyllä nyt annetaan Mäenpäälle 10 pistettä aivan erinomaisesta voimaannuttavasta esityksestä! En minä kaikesta sisällöstä ja yksityiskohdista ollut vakuuttunut ja olihan siinä mukana tuttuun tyyliin pseudo-tieteellistä shittiä, mutta oli se hieno kokemus nähdä tuollainen superammattilainen esittämässä. Pakko on tällaisen esityksen jälkeen aina vaan enemmän arvostaa teatteriammattilaisia ja sitä tapaa millä yleisö otetaan haltuun. Oli vähän eri meininkiä kuin keskitason insinööriesitys;-) Pääviestinä ei ollut sen kummempaa kuin oman itsensä ja virheiden hyväksyminen, mutta hienosti se tuli kommunikoitua.
Opin siis tänään, että nykyisin Outi Mäenpää on tällainen Sarasvuo-tyylinen kouluttaja. Suosittelen!

Ja kyllä tuli todella hyviä juttuja Jouko Turkasta, joten saadaan vähän uutta tarinaa vintsaajien järvenkierrolle lähitulevaisuudessa.

Ip: kevyt 11.3km, 57:33, 5:07/km .

Iltalenkki kankeilla jaloilla.

Huomenna olisi esi-Teivocup. Olin jo päättänyt, että en osallistu, koska 20min on tekemätön paikka. Outi Mäenpään luennon voimaannuttamana lähden kuitenkin itseni hyväksyen mukaan;-)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuva antaa rouva näyttelijästä hieman ruusuisen kuvan. Eiköhän liene 20 vuotta (tai 30) lisää kokemusta jo naamassa. 😉

T. Humanisti