maanantai 31. lokakuuta 2016

Ke-su 26.-30.10. - The Fall - viikko 43

Jälleen yksi syksyinen viikko takana. Kelit suosivat juoksemista täydellisesti, mutta jalkojen suhteen on ollut valitettavasti laskevaa kurssia. Toki se varmaan johtuu hieman nousseesta treenimäärästä.

Aloitetaan kuitenkin onnitteluilla vintsaaja-Markolle, joka veti jalalla Frankfurtissa upean 2.41-maratonin! Uskomatonta! Meille vanhemmille toivoa nostatti myös Yrjö Pesonen, joka hölkkäili 2.29. Pesonenhan on minua 3kk vanhempi, joten niin kauan kuin hän vetää alle 2.30, niin kai se kolmosen alitus minullekin on mahdollista…
Viikonlopun tähtihetkiin kuului myös kuntoihme Henri Ansion loistava 14. sija polkujuoksun MM-kisoissa.

Ke 3km, 16min

Helsinki-päivä. Eipä muka ehtinyt kuin lyhyen aamuverkan.

To 17km, 1h 27min

Ap:lepo.

Ip: kevyt 17.2km, 1:26:54, 5:03/km.

Vähän venyttelyä ja sitten kankea Vuores-lenkki puujaloilla.

Pe 14km, 1h 12min

Ap: vr3.3km, 16:06, 4:53/km.

Venyttelyä ja raskas aamuverkka.

Ip: kevyt 10.9km, 55:37, 5:06/km.

Kävin palauttamassa firman auton Lielahteen ja hölkkäilin sieltä kotiin yhtä autoa köyhempänä. Minulle on aina yhtä suuri yllätys, että Lielahden Taninkadulta on alle 11km matka Koikkariin! Jotenkin mieleeni on painunut kuva Lielahdesta kaukaisena syrjäseutuna…
Ei kulkenut.

La 10km, 51min

Ap: kevyt 10.1km, 51:21, 5:07/km.

Venyttelyä ja päälle aamulenkki. Melko surkeaa. Jokainen askel on työn takana. Oikean takareiden vamma on pahentunut, mutta isoin ongelma on molempien takareisien yleinen toimimattomuus.

Ip: lepo.

Piti juosta iltalenkki, mutta ei malttanut, kuten jatkosta selviää.

Su 27km, 2h 21min

Ap: jalkateräjumppa 40min + pitkä 26.6km, 2:21:12, 5:19/km.

Järvenkierto jahan, harpatin, Jannen ja Pasin kanssa. Tappikin kävi ilahduttamassa porukkaa lyhyen matkaa. Porukassa lenkki meni ihan mukavasti vaikka yhtään askelta ei taas ilmaiseksi tullut. Onneksi mentiin hiljaa.

Ip: lepo.

Viikonlopulle oli paljon suunnitelmia rästitöiden tekemiseksi, mutta kaikki meni pieleen. Retkahdin nimittäin vahingossa katsomaan Netflix-sarjaa "The Fall". Jäin ekasta jaksosta lähtien ihan koukkuun ja eipä tullut juuri nukuttua, kun katsoin kaikki kolme kautta melkein putkeen;-) Ei se nyt jälkikäteen mikään maailman paras sarja varmaan ollut, mutta jotain hienoa ja erilaista siinä oli. Pääosassahan oli X-Files Gillian Anderson ja vaikka hän ei suosikkini olekaan, niin nyt oli aika hyvä.
Kun jälkikäteen analysoin, että mikä tässä oli niin hyvää, niin löysin kaksi selvää eroa massaan verrattuna. Ykkösjuttu oli aivan erinomainen käsikirjoitus. En muista mitään muuta sarjaa, jossa voi kolme kautta katsoa ilman että kertaakaan ottaisi päähän joku tyhmä juttu juonessa. Tarina oli sujuva ja uskottava. Kaikkien sivuhenkilöidenkin tekemiset olivat järkeviä ja kukaan näyttelijä ei ottanut päähän. Loistavaa kerrontaa! Mielestäni tähän tarinan uskottavuuteen auttoi se, että tässä sarjamurhaajajahdissa katsojalle kerrottiin ihan alusta alkaen kuka oli murhaaja ja näin ei sarjaan kuulunut lainkaan sellaista teennäistä vihjailua, jolla yritetään pitää syyllistä epäselvänä.
Toinen juttu oli hidas ja perusteellinen kerronta. Kolmesta kaudesta eka oli murhasarjan selvittelyä. Toinen kausi oli jo murhaajan pidätykseen johtavaa jahtia ja kolmas sitten oikeudenkäyntiin liittyviä pidätyksen jälkeisiä tapahtumia. Sarjaan kuului melko pitkiä dialogeja ja motiivien perusteellista selvittelyä sen sijaan, että olisi hypitty action-kohtauksesta toiseen. Kun tämä oli hyvin tehty, niin olipa hienoa seurata! Ja kun tarina ja syyllinen olivat riittävän hyytäviä, niin jännitys pysyi yllä hyvin.
Odottelin ihan sarjan loppuun saakka, että varmaan jossain välissä vielä selviää miksi sarjan nimi on "The Fall", mutta ei selvinnyt. En keksinyt nimelle mitään järkevää selitystä. Piti ihan internettiin lähteä hakemaan, että mitä minä en nyt tajunnut. Nopeasti huomasin, että sarjan nimi onkin netissä laajan pohdinnan kohteena ja sille on keksitty mitä mielikuvituksellisimpia selityksiä;-) Ei jää minua vaivaamaan…
Suosittelen!

Viikko 43 (24.-30.10.2016)

Juoksua 94km (5:12/km).
Liikuntaa yhteensä 9h 55min.

Oli huono viikko jalkojen osalta. Teivocup selvästi kipeytti oikean jalan vammaa lisää ja tällä viikolla en sitten pystynyt edes kokeilemaan reippaampaa vauhtia. Muutenkin sitten isompi määrä parilla viime viikolla on kankeuttanut jalkoja.
Jatketaan harjoituksia.

Ei kommentteja: