tiistai 18. lokakuuta 2016

Ma-ti 17.-18.10. - Wihan jälkimaininkeja

Ma 19km, 1h 39min-

Ap: kevyt 11.2km, 59:01, 5:16/km.

Juoksin aamulenkin wihan reitille tekemään lopputarkastuksen eilisen siivouksen jäljiltä. Yhden geelipussin vielä löysin, mutta muuten näytti oikein siistiltä:-)

Ip: kevyt 8.0km, 40:26, 5:03/km.

Sokkoseiska kiihtyvänä. Alku todella hidasta laahustusta ja loppuun yksi 4min-kilsa. Yhtään kovempaa ei olisi päässyt.

Ti 21km, 1h 52min-

Ap: kevyt 6.5km, 36:11, 5:34/km + hieronta 45min.

Aamulenkki kipeillä jaloilla. Päälle Jupon perusteellinen hieronta. Nyt olivat jalat arat vähän joka paikasta, mutta mitään kunnon kipuja ei ole. Oikea hamstring on lievästi vammainen ja Jupon tarkan analyysin perusteella erityisesti "mediaalinen" puoli.

Ip: 14.3km, 1:15:44, 5:18/km.

Iltalenkki hieronnasta väsyneillä jaloilla.

Yksi wihan järjestämisen sivuvaikutuksista on lyhytaikainen kisan tuoma adrenaliinipiikki, jonka johdosta energiataso on korkealla vielä sunnuntaina ja maanantaina. Kaikkia rästitöitä tulee hyvin tehtyä ja nyt erityisesti aktivoiduin terveysasioissa.

Kävin maanantaina ortopedillä keskustelemassa ortopedian voimattomuudesta analysoida ja korjata vaivoja. Oli kyllä hyvä ortopedi ja tuolla käyn jatkossakin aina kun mahdollista! Hyvän tästä lääkäristä teki se, että hän oli kanssani samaa mieltä asioista. Hän mm. totesi, ettei niistä vaivoista mitään tiedetä ja ehkä joskus jalkavaivojen biokemiaakin ymmärretään, mutta nyt ei. Mitään näytepaloja ei oteta tai muita labratutkimuksia tehdä, kun ei niistä tiedettäisi mitä etsiä.
Oli minulla muukin syy käydä lääkärissä kuin valittaminen ortopedian turhuudesta. Hain nimittäin lähetettä fysioterapiaan ja sainkin sen. Toki myös sain ison purkin buranaa, mikä on aina kiva bonus lääkärivisiiteistä.

Huomenna on sitten edessä ihan uusi kokemus tuon lääkäriltä saamani lähetteen seurauksena. Iso-H suositteli minulle erästä poppamiestä, jolla on joku horoskooppeihin verrattavissa oleva hoitokeino elämän ehtoopuolella oleville koukkupolville. Ja minähän kokeilen kaikkea! Ehkä tästä alkaa juoksu taas kulkea…

Loppuun vähän Wiha-triviaa: Osallistujien määrä jaksaa yhä hämmästyttää minua. Osallistujaennätys (laskettuna startanneista juoksijoista) syntyi matkoilla 100km, 50km, maraton ja nonstop-juoksu. Vain puolimaratonilla syntyi toiseksi paras tulos, eli vuoden 2011 puolikkaalle starttasi vielä useampi juoksija. Mitään selitystä tälle ryntäykselle en keksi.

Wihan suurin menestystarina on eittämättä nonstop-juoksu, jonka suosio on kasvanut koko ajan. Ja ihmeellistä on se, että nonstopissa juostaan aina vaan pitempiä matkoja. Nytkin maratonia pitemmän matkan juoksi 26 juoksijaa ja heistä vielä 11 ainakin 60km! Kuka olisi uskonut, että Wihan suosituin yksittäinen "kisa" olisi epävirallinen juoksu, jonka saa aloittaa ja lopettaa silloin kun huvittaa ja "virallista" tulosta ei saa;-) Selvästi huolletuille yhteislenkeille mukavassa ympäristössä on kysyntää. Ohessa tilasto nonstopin kehityksestä. Iso osa on jälki-ilmoittautuneita, joten päivän säällä on myös vaikutusta osallistujamäärään.


Ja lisätään nyt vielä Tapille tilasto missä kohdassa satanen keskeytetään. Pylväät on laskettu wihan satasista 2008-2016 (yhteensä 65 keskeytystä) jakamalla keskeytykset satasen eri kympeille. Ei liene yllätys, että kriittiset hetket ovat juuri puolivälin jälkeen.

1 kommentti:

Sanna Kullberg kirjoitti...

Toivottavasti jalkavaivoihin löytyy ratkaisu!
Wihalla oli jälleen mukava juosta, kiitos järjestäjille.