sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Su 29.4. - Pyynikkijuoksu

Tänään 25km, 1h 58min

Ap: vr 3.3km, 15:57, 4:50/km.

Perinteinen kisa-aamun verryttelylenkki. Tässähän tarkoitus on elimistön herättelemisen lisäksi kuulostella vaivoja ja ripotella tuhkaa tulevan kisan päälle.
Nyt kyllä olo oli hyvä, jopa oikein hyvä. Harmi, että sykemittari on pelikiellossa liian monen keltaisen kortin takia (se näyttää liian korkeita sykkeitä), niin en kunnolla pysty vertailemaan aikaisempien kisojen alla juostuihin verkkoihin. Vauhdillisesti hölkkä oli nyt reilusti kovempaa kuin aiemmin tänä vuonna. Viimeksi samanlaisiin vauhteihin pääsin lokakuun 2010 Kankaanpään maratonin alla. Silloin tosin kisassa tuli super-Waterloo ja konttasin maaliin, mutta nyt on sellainen tuntu, että voisi vaikka kulkea... Sää on ainakin täydellinen!

Ip: vr4 + Pyynikkijuoksu 10km + vr2; kevyt 5km + 3x80m. Yht 21.5km, 1:42:22, 4:46/km (kisa 39:09, 3:55/km).

Pyynikkijuoksu juostiin täydellisessä aurinkoisessa kevätsäässä. Oma juoksuni tuntui onnistuneelta ja sain varmasti nykykuntoni mukaisen tuloksen. Starttasin vähän kaukaa eturivistä, mutta se sopi tällaiselle hitaalle aloittajalle. Jaha kuitenkin katosi jo kauas ekan kilsan aikana. Juoksu kulki hyvin ja heti ekan kilsan jälkeen aloin tasaisesti saavuttaa ja ohittaa porukkaa. Tätä jatkuikin sitten koko kisan ajan aivan viimeisiä kilsoja lukuunottamatta.
Ylämäkiä juoksin varovasti ja niissä en juuri ketään saavuttanut, mutta varsinkin ylämäkien jälkeen kulki hyvin. En edes isoissa mäissä juossut itseäni hapoille vaan pidin rasituksen aika tasaisena. Raskain kilsa, eli neljäs kilsa, kesti minulta noin 4.30. Siellä oli myös hienojen järjestelyjen pieni kauneusvirhe, eli 4km kyltti oli väärässä paikassa. Sen takia kisan raskain kilsa oli myös ylipitkä ja vastaavasti viides kilsa oli sitten alimittainen.
Kyllähän kuudennen kilsan nousu näkötornille painoi jo jaloissa., mutta en ollut lainkaan vielä puhki. Sain tuossa vaiheessa myös Tommi Keikon selän näkyviini reilun sadan metrin päässä. Hävisin Tommille viikko sitten yli minuutin ja nyt olin selvästi lähempänä.
Sitten kuitenkin taas 7km jälkeen matka alkoi kummasti painaa ja selvästi tapahtui kisassa käänne huonompaan.
Pystyin juoksemaan maaliin ihan kohtuullisesti, mutta koko ajan vähän hyytyen. Tavoitin loppumatkalla vielä Tommia vähän, mutta eroksi jäi noin 20s.
Olin jossain vaiheessa tavoittanut Jari Leppimäen (en muista missä kohtaa) ja Jari juoksi peesissäni aika pitkään. Sitten kesäteatterin mäessä Jari alkoi tekemään eroa ja voitti minut lopulta aika reilusti.

En tiedä mitä pitäisi ajatella siitä, että olen nyt kuukauden aikana juossut kolme noin kympin kisaa ja kaikissa keskivauhti 3:55/km. Saisi tuossa vähän kehitystäkin tapahtua. Mäkiä on kyllä tullut jokaisessa kisassa lisää, joten vauhdin pysyminen samana on sekin pientä kehitystä jo.

Analyysi: Onnistunut veto. Kovuutta puuttuu ja lopun hyytyminen pitää saada pois, kun en varmaan juossut matkalla liian lujaa. Avain parempiin tuloksiin on saada rentoon juoksuun lisää vauhtia. Nyt perusvauhti oli sellainen 3.45/km hyvillä pätkillä ja nopein alamäkikilsakin meni vain 3.32. Samalla tunteella pitäisi vain päästä reilusti kovempaa. Eli nopeampia vetoja lisätään nyt ohjelmaan hiljalleen.

Illalla vielä Iinan kanssa mukava iltalenkki, johon päälle 3x80m vedot koulun pihassa. Iina ”voitti” jokaisen vedon...

1 kommentti:

kaapo kirjoitti...

Hienosti vedetty, karehdittavan nopeesti sun juoksu on noussut taas sille tasolle, ettei tarvii ihan hajuetäisyydellä juosta ...