lauantai 23. elokuuta 2014

La 23.8. – Mittailua

Tänään 8km, 41min

Ap: lepo (+mittapyöräilyä).

Aamulla taas ennen klo 5 ajoin Vammalaan/Sastamalaan mittaamaan loput Rautaveden maratonin reitistä. Pyöräilin siellä kolme tuntia ja kaikki meni hyvin. Vain helppoja osuuksia oli mittaamatta;-) Vähän olen kahden vaiheilla mielipiteeni kanssa siitä ovatko muutokset hyviä, mutta ymmärrän kyllä, että halutaan pois isompien teiden pientareilta. Mittaus on nyt maratonin osalta valmis (pituudeksi tuli tällä kertaa 42195,00 metriä). Puolikkaan tarkka kääntöpaikka pitää käydä vielä mittaamassa erikseen, kun se ei sattunut mihinkään helppoon paikkaan, mutta se on vain reilun tunnin homma. Puolikas muuttuu rajusti hitaammaksi, kun se kaikkein huonoin Heinoontien pätkä pitää juosta kaksi kertaa! Olin myös ajatellut, että en jaksa kilsatolppia mitata lainkaan, mutta ehkä nekin pitää vielä kuitenkin mennä mittaamaan... Kaikilla kolmella matkalla on tietenkin eri kilsatolpat, joten mittapisteitä on vain 69, jotka kaikki pitäisi valokuvata ja dokumentoida. Tuskin viitsin.

Kun pääsin Sastamalasta kotiin, nin käytiin Hannu K:n kanssa katsastamassa veteraanien, eikun SAUL:n, SM-maantien reittiä. Jos ette tienneet, niin SAUL:n SM-maantie (10km+puolikas) juostaan Tampereella 14.9. Se on sama päivä kuin Tampereen puolimaraton. Olen molemmissa mittaajana ja reittikin on osittain sama, mutta kuitenkin ihan eri. Ja Tampereen puolikkaaseenkin tulee useita (=3) muutoksia pohjoislenkille tunnelityömaan takia. Ja kun alkuun tulee muutoksia, niin kaikkien kilsatolppien paikat vaihtuvat. Ja kisojen välillä ei ole juurikaan aikaa, joten pieleenhän siinä joku asia menee;-)

Ip: 8.0km, 40:34, 5:04/km.

Käsittämätöntä köpöttelyä Iidesjärven ympäri. Rento vauhti tasaisella asfaltilla on näemmä 5.30/km. Vedin sitten toisen puolikkaan 170-sykkeillä täysillä ja pääsin alle 5min/km-vauhteihin ja sain keskaria nostettua. Ei voi tajuta mitä tässä oikein tapahtuu. Katsellaan pari viikkoa ennen kuin ranteita viillellään.

Huomenna on ihan pakko lähteä järvenkierrolle vaikka Waterloo onkin edessä. Tappi on kuulemma tulossa ja aikoo juosta kaksi kierrosta, joten silloin ei voi jäädä pois (toinen kierros pyörällä;-). Aikataulu on edelleen auki, mutta aamulla mennään joskus.

Ei kommentteja: