perjantai 22. elokuuta 2014

Pe 22.8. – Kuolemaa paossa negatiivisin ajatuksin

Tänään 13km, 1h 11min

Ap: lepo.

Piti mennä työpaikan kuntopiiriin aamulla, mutta en mennyt. Jalat liian kipeät ja löysä asenne.

Ip: hölkkä 13.2km, 1:11:44, 5:26/km.

Kävin juoksemassa Kuolemankierroksen, eli kotoa Suolijärvelle ja siellä järven ympäri ja samaa reittiä takaisin. Reittihän on kohtuullisen mäkinen ja kauan sitten vuonna 2002 sai minulta heti eka-kerralla Kuolemankierros-nimen, kun satunnaisella lenkillä eksyin sinne ja mäet olivat käytännössä ylivoimaisia. Tuo ensimmäinen Kuolemankierros 12 vuotta sitten heti Koikkariin muuton jälkeen kesti kylmiltään juostuna 1.18, joten tämän päivän 1.11 ei paljon mieltä lämmitä.

Kuolemankierros on ollut minun vakiolenkkejäni niin kauan kuin olen Koikkarissa asunut. Järkytykseni oli valtava, kun tajusin tämän päivän lenkin olleen ensimmäinen Kuolemankierrokseni tänä vuonna! Juoksu-urani aikana vuodesta 2006 alkaen en koskaan ole juossut näin myöhään vuoden ensimmäistä Kuolemankierrostani. Normaalistihan sinne mennään heti kun lumet sulavat huhti-toukokuussa. Tämä kehitys kohti tasaisia Iidesjärven kiertoja on katkaistava tähän paikkaan ja nyt alkaa Suolijärvikausi ja mäkiä ei saa pelätä!

Kuolemankierros on myös virallisesti mitattu ja sen pituus on 13187 metriä. Samoin olen mitannut Suolijärven kiertävän lenkin ja sen mitta on 4213 metriä.

Siitä on pitkä aika kun viimeksi aloitin juoksun pitemmän tauon jälkeen. En silti usko, että sen pitäisi ihan näin vaikeaa olla. Kaikki paikat särkevät ja vaikeaa on...

1 kommentti:

Jaavi kirjoitti...

Hienoa, että olet päässyt aloittelemaan juoksua. Kyllä nuo alkuvaikeudet unohtuvat, kun alkaa taas kulkea. Määkään (hienoa tää Tampereen murre) en muista kuinka kipeä olin viime vuonna, kun lähdin 8vk:n ja rasitusmurtuman jälkeen lenkeille.