keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Ke 25.5. - Juoksukesä alkaa

Tänään 26km, 2h 14min

Ap: kevyt 8.0km, 42:03, 5:15/km.

Nyt hölkkäilin aamulenkin onnistuneesti hiljaa. Syke oli vähän korkealla, kun eilinen polkurykäisy painoi jaloissa. Tämä oli silti hyvä palauttelu.

Ip: kevyt 18.2km, 1:31:29, 5:02/km.

Tänään sain sitten uusia Hoka Oneja kolmin kappalein (kävin rohkeasti uudestaan Postnordin terminaalista hakemassa) ja olen ihan täpinöissäni. Kun työnantaja samalla järjesti minulle vapaan kesän, niin kyllä näillä luulisi kilsoja tulevan! Nuo kengät ovat Clifton 2, Bondi 4 ja Tracer. Erityisesti tuo Tracer (oranssi) vaikutti heti loistavalta ja otinkin sen testiin iltalenkille.


Lenkki suuntautui Hervannan ja Ruskon perukoille. Tästä kierroksesta on tulossa uusi 18km-vakkarini. Pientä väsymystä tuntui ja helteinen keli ehkä nosti sykettä, mutta helppoa hölkkää silti. Tai ainakin niin luulisin. Tasaiset asfalttikilsat menivät reilusti alle vintsaa, mutta Suolijärven mäkipätkä pudotti keskaria.

Hoka One Tracerit olivat hyvät. Ne ovat todella kevyet ja niissä on melkein kilpurin tuntu. Ainakin ne ovat hyvät vauhtitreenikengät, eli selvästi Cliftoneita vauhdikkaammat. Mutta ei niissä mitään Hoka Onen pehmeyttäkään ole. Sellainen mukava välimuoto. Täytyy nyt kokeilla noita uusia Cliftoneita myös ja vasta sitten vetää johtopäätökset.

Juoksu maittaa nyt oikein hyvin. Huomenna taas pari kevyttä lenkkiä. Ja varmaan ylihuomennakin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ikävä juttu tuo työnantajasi ilmoitus. Vanhassa emoyhtiössäkin iso luuta pyyhkii karkealla sihdillä. Niin paljon osaamista ja kokemusta jää käyttämättä näissä kaikissa kierroksissa. Ja samalla koetaan ns. resurssipulaa. Vaikea palkata ketään kun prioriteettikuviot päällä ja seuraavat YT:kin näköpiirissä. Aika paljon tässä mättää.

Mutta mutta, nyt taidat päästä kunnolla M50-sarjan kuntoon. BID-listalla näyttäis olevan aika mukavasti puuhaa. Terveitä kilometrejä!

pjh kirjoitti...

^Kiitos!
Ihan hyvillä mielin lähden 100-listan "helppoja" kohteita nyt metsästämään. Valitettavasti säästöt ja sponsorit eivät vielä mahdollista eläköitymistä tai ammattiurheilua, joten töitäkin pitää etsiä sitten kesän jälkeen viimeistään. Nyt ei kuitenkaan ole kiirettä.

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä Petri muuttuneeseen työtilanteeseen!

Noita Hoka-kenkiä olen ajatellut tilailla, miten niiden koot suhtautuu toisten mallien kokonumeroihin?

Pauli Kuosmanen

pjh kirjoitti...

^Kiitos!
Minulla ainakin Hoka Onet ovat yleensä puoli numeroa suuremmat kuin muut kengät, eivätkä ne yhtään liian suuret ole. Uudet ovat kaikki kokoa 44 2/3. Minulla on ollut nyt viidet Hokat, joista yhdet olivat 44 ja ne olivat liian pienet vaikka niillä tonnin juoksinkin. Muissa kengissä kyllä 44 menee ihan OK.
Mutta ei siis kuitenkaan isoa eroa New Balancen tai Adidaksen kokoihin.