sunnuntai 15. toukokuuta 2016

La-su 14.-15.5. - Järvenkierto sakkoringin kera + viikko 19

La 8km, 40min

Ap: kevyt 8.0km, 40:01, 5:00/km.

Aamuhölkkä Iidesjärven ympäri. Ei ihan paras fiilis.

Ip: lepo.

Oli tarkoitus käydä juoksemassa kunnon mäkitreeni, mutta lintsasin! Ei vaan viitsinyt lähteä, kun satoi. Tästä rankaistaan huomenna.

Su 40km, 3h 27min

Ap: ylipitkä 40.2km, 3:27:29, 5:10/km.

Järvenkierto viiden hengen porukalla. Välillä satoi enemmän ja välillä vähemmän. Eipä se sade juuri haitannut paitsi vähän alkoi ottaa päähän läpimärkien tossujen litinä joka askeleella. Tuntuu muutenkin siltä, että HokaOne Cliftonien vaimennus on oleellisesti hävinnyt vaikka vielä ei ole edes ihan 1000km mittarissa.

Olin tänään päättänyt pidentää lenkkiä kokeillakseni miten jalat toimivat "ylipitkällä". Matkan aikana meno tuntui hyvältä ja päätin 40km olevan sopiva mitta lenkille. Kun sitten kurvasimme kierroksen jälkeen Porschelle, niin lähdin vielä kiertämään Iidesjärveä ja sain tarvittavat lisäkilsat kokoon. Mitään ongelmia ei ollut, mutta kyllä jalat päivän mittaan ovat olleet väsyneemmät kuin peruspitkiksen jälkeen.

Ip: lepo.

Viikko 19 (9.-15.5.2016)

Juoksua 123km (keskari 4:59/km).
Liikuntaa yhteensä 10h 15min.

Hyvä perusviikko, josta tehokkaammat treenit tosin puuttuivat. Nyt on takana kolme peräkkäistä yli satasen viikkoa, joten taidanpa pitää sekaan palauttavan viikon ainakin määrän suhteen. Pari tehokkaampaa treeniä on kuitenkin suunnitteilla, eli Trail Cupin osakilpailu Suolijärvellä tiistaina ja Sappee Uphill Run lauantaina. Muuten nyt on sellainen fiilis, että kokeilen seuraavat viikot nostaa vielä määriä selvästi ja tunnustella olisiko minusta vielä joskus juoksemaan ultramatkoja.
Toinen tärkeä havainto on, että en tehnyt viikolla mitään muuta kuin juoksua. Ei siis lihaskuntoja tai korvaavia. Ei niitä vain tule tehtyä, jos ei ole ohjelmassa pakkoa. Huolestuttavaa.

Ei kommentteja: