tiistai 31. toukokuuta 2016

Ma-ti 30.-31.5. - Niihaman Trail Cup

Ma -

Täyslepo.

Ti 21km, 1h 48min

Ap: kevyt 6.2km, 32:56, 5:16/km.

Pieni aamulenkki Suolijärven suuntaan ja takaisin. Kyllä on lyijyinen yhdistelmä ensin juosta 150km viikko ja sitten pitää lepopäivä. Jalat olivat raskaat, mutta alhainen syke kertoo, että hienosti on sykejumi lähestymässä.

Ip: vr4 + polkukisa 7km (30:45) + vr4, 1:15:05, 5:11/km.

Tänään oli vuorossa Tampereen Trail Cupin viimeinen osakilpailu Niihamassa. Uskomattomasti onnistuin tänä keväänä suorittamaan viisi kuudesta osakilpailusta! Vain Kauppi jäi työmatkan takia väliin.

Tässä viimeisessä kisassa oli kuitenkin erityisiä paineita, kun vuosi sitten rutinoinut ylemmän ikäsarjan polkujuoksija ja vintsaajistakin tuttu Veterano nöyryytti minua loppuvedollaan juuri tässä osakilpailussa. Ainoa tavoite olikin nyt alittaa Vetskun viime vuotinen palindromiaika 32:23. Se pelotti jo etukäteen, kun muistaakseni juoksin viime vuonna aika kovaa (ainakin tieosuudet) ja hävisin 8 sekuntia. Nyt ei siis voisi ottaa löysin rantein.

Onneksi kisaan olivat tulleet myös ylikylän menijät Marko ja keem, jotka aloittivat kovaa. Keem katosi alussa nopeampaan porukkaan ja minä peesasin Markoa ja sain sitä kautta tavallista kovemman alun. Sen huomasi heti polulla, kun en jäänytkään hitaaseen letkaan niin kuin tavallisesti ja vauhti oli koko ajan reipasta, mutta ei liian kovaa. Parin kilsan kohdalla meidän letka juoksi harhaan vaikka reitti oli todella hyvin merkitty. Piti kääntyä tielle, mutta me jatkoimme suolle ja saimme kahlata nilkkoja myöten kurassa. Meidät sitten huudettiin takaisin tielle, jossa saimme huomata jo ohittamiemme juoksijoiden olevan taas 50m edellä. Ottihan se päähän ja olin varma, että siinä meni ainakin puoli minuuttia. Jälkianalyysini perusteella hävisimme ehkä kuitenkin vain 20s + saimme loppumatkaksi raskaammat kuraiset kengät.

Tiellä en enää pysynyt Markon mukana vaikka hyvin meninkin kaikista muista Markonkin ohittamista ohi. Loppumatkan juoksin itsekseni sen minkä jaksoin. Pari kertaa lepäsin turhan pitkän pätkän saavuttamani hitaamman juoksijan perässä, mutta oli tämä silti kovin veto näistä Trail Cupeista. Loppuaikani oli 30:45. Hävisin noin minuutin keemille ja Markolle, mutta paransin siis viime vuoden aikaani lähes kaksi minuuttia. Ilmahan oli helteinen ja olosuhteet oikein hyvät. Kivaa oli juosta ja olen tyytyväinen tulokseen.

Toukokuun kilsat olivat 535. Viimeksi on mennyt enemmän kolme vuotta sitten heinäkuussa, joskin silloin menikin sitten 757km. Hyvä on trendi edelleen. Kesäkuussakin pitää mennä yli 500.

Ei kommentteja: