lauantai 28. toukokuuta 2016

Pe-la 27.-28.5. - Lukonmäki

Pe 29km, 2h 24min

Ap: kevyt 11.3km, 56:09, 4:58/km.

Aamulenkki OK.

Ip: kevyt 17.3km, 1:28:18, 5:07/km.

Iltalenkki nyt jo hieman väsyneillä jaloilla. Väänsin tämän ultratreeniksi rytmityksellä 15min juoksu + 1min kävely. Edelleen pitäisi vaan juosta hitaammin. Kelvollinen vire kuitenkin.

La 22km, 1h 56min

Ap: 14.5km (sis. 6 x Lukonmäki / 3min), 1:15:40, 5:14/km.

Kun Ideapark-juoksu ja Lumijärvilenkki tuntuivat vähän liian rajuilta pienessä määräjumissa olevalle keholleni, niin päätin tehdä jonkun vähän helpomman tehoharjoituksen. Ylämäkitreeni sopi erinomaisesti, kun törmäysrasitus jaloille jää siinä pieneksi.

Niinpä hölkkäilin Lukonmäelle suunnitelmana tehdä kuusi maltillista vetoa. Viisi ekaa vedin kevyesti ilman happoja hieman kiihtyen ja viimeisen sitten kovempaa. Treeni onnistui erittäin hyvin ja pitää olla tyytyväinen. Vire oli hyvä. Pakko silti todeta, että vetojen ajathan olivat ihan syvältä. Viimeisen maksimivedon aika oli se, mihin pitäisi pystyä koko sarjan keskarina. Vaan ei pysty.

Ip: kevyt 8.0km, 40:30, 5:04/km.

Iltalenkki hissukseen hyvällä vireellä. Ei painanut jaloissa Lukonmäki lainkaan. Juoksin siis vedot liian hiljaa.

Tänään muuten Mikael Heerman juoksi Karhunkierroksen edestakaisin aikaan 20.30. Siis 160km vaikeilla ja todella rankoilla poluilla läpi päivän ja yön. Lisäksi 53km perusmatkalla Henri Ansio juoksi ajan 4.43. Siis lähes vintsaa Kitkajoen kivikossa ja ties kuinka monen tunturin yli. Vaikka olosuhteet nyt olisivatkin olleet miten hyvät tahansa, niin nuo ovat aivan käsittämättömiä suorituksia. Ei mahdu minun tajuntaani, miten joku voi olla noin hyvä. Kun olen reitin itsekin kolunnut läpi, niin olisinpa aika isosta summasta lyönyt vetoa, että kukaan ihminen ei tuollaisia aikoja voi juosta. Ei vaikka joku kenialainen sinne kuskattaisiin. Mutta niin vaan Suomen polkuhirmut juoksivat! Syvä kumarrus täältä…

Huomenna järvenkierto 8.30 Porschelta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttäisi vahvasti siltä, että treeniohjelma 2: kilsoja koneeseen on vienyt voiton.
Kommentoi Marko

pjh kirjoitti...

Hyvin havaittu! Niinhän sitä näemmä on vahingossa käynyt. Tavallaan kyllä en valinnut niistä vielä mitään vaan kyseessä on kesäkuun mittainen "tilapäinen" kokeilu, että pystyisikö sitä kesällä kokeilemaan jotain ultraa. Kun tulevaisuus on nyt täysin auki sen suhteen miten ja missä työrintamalla jatkan, niin en osaa tehdä juoksuunkaan kesää pitemmälle menevää suunnitelmaa. Jos työpuuhastelu jatkuu näillä seuduilla, niin sitten mietin loppukesästä tuota valmentajajuttua ja ohjelmaa uudelleen.