lauantai 7. toukokuuta 2016

La 7.5. - Vk:ta Raholan kympillä

Tänään 16km, 1h 13min

Ap: vr4 + kisa 10km (40:57) + vr2, 1:13:04, 4:34/km.

Ihmeellisesti nukuin aamulla vähän pommiin ja valmistautuminen Raholan kympille jäi huonoksi. Olin ajatellut käydä varhaisella aamulenkillä, mutta enpä sitten ehtinyt. Meni jopa vähän tiukaksi ehtiminen jälki-ilmoittautumiseen, kun syötin navigaattoriin väärän osoitteen. Reitti oli muuttunut sitten viime kerran ja kisakeskuskin oli eri paikassa.

Keksin siis eilen lähteä kokeilemaan reipasta lenkkiä numerolapun kanssa. Olin jo melkein päätynyt Toijala-hölkkään, mutta onneksi huomasin ajoissa, että lähempänäkin juostaan. Lisäksi tuo Raholan tapahtuma on kyllä tosi hyvä, eli reitti on Toijalan vuoristoa mukavampi ja tällaisena aurinkoisena päivänä se oli oikein luonnonkaunis. Järjestelyt pelasivat lisäksi hienosti. Uskalsin lähteä mukaan, kun mainoksessa sanottiin "reipas liikuntatapahtuma kaikenikäisille" ja vielä "tule rohkeasti mukaan rennolla asenteella". Sehän tarkoittaa siis löysin rantein! Niinpä päätin uskaltautua mukaan.

Kisassa lähdin tutusti hiljaa ja kilsan kohdalla huomasin olevani yksin. Kovempaa juossut iso joukko oli kadonnut horisonttiin ja hitaampi joukko taas jäi taakse. No, tulipahan normaali treenilenkki. Juoksin alussa aika lähelle 4min-kilsoja ja välillä jonkun sekunnin allekin, ja lopussa sitten vähän hitaammin. Aika tasainen juoksu kuitenkin ja mitään isompia ongelmia ei ollut. Olihan se silti pettymys, että edes ekoilla kilsoilla ei mennyt helposti alle nelosta.

5km kohdalla kärkijoukon mukaan startanneen Jodlaajan selkä näkyi yhtäkkiä jossain 40 metrin päässä ja luulin saavani hänet nopeasti kiinni. Jodlaaja on tunnettu vaihtelevasta vauhdistaan ja ero alkoikin vain kasvaa ja luovuin ajatuksesta saada hänet kiinni. Kunnes taas ihan yhtäkkiä 7km jälkeen saavutin hänet hetkessä ja menin ohi. Aluksi luulin Jodlaajan jäävän ja olin ihmeissäni, mutta pian hän taas otti minut kiinni ja juoksimme loppumatkan yhdessä. Loppusuoralla Jodlaaja meni menojaan, minkä tosin tiesin jo etukäteen, sillä hänen vauhtivaransa ovat aika kovaa luokkaa. Jodlaaja on oikeasti paljon minua kovemmassa kunnossa, kuten tämäkin blogikirjoitus kertoo (varaa popkornia koko tarinan ja kommenttien lukemiseen), mutta tänään ei ilmeisesti ollut hyvä päivä.

Minulla tuo 41min oli kunnon mukainen suoritus. Hengitin 2-2-rytmillä koko matkan ja kone ei mennyt punaiselle, mutta ei siihen silti paljon varaakaan jäänyt. Danielsin mukaan kovassa vauhdissa pitäisi joutua hengittämään 2-1-tahtiin, mutta ei minulla ollut hapen kanssa mitään ongelmaa. Se tarkoittaa, että juoksen liian hiljaa. Kyllä 40min raja on nyt kovan työn takana, mutta pakkohan se on lähiaikoina ihan itseluottamuksen kannalta vielä yrittää.

Ip: lepo.

Huomenna järvinen normispeksillä (Porsche 8.30).

Ei kommentteja: