sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Su 29.5. - Järvenkierto + viikko 21

Tänään 31km, 2h 33min

Ap: pitkä 30.9km, 2:33:06, 4:57/km.

Järvenkierto gallardon kanssa. Alkaa kesä vähentää porukkaa sunnuntailenkeiltä ja tällä kertaa tietenkin ensi viikonlopun Tukholman maraton oli myös vaikuttamassa.

Alkumatkasta juoksu oli yllättävän helppoa vaikka määrää viikolla tulikin paljon. Jossain puolimatkassa totesimme, että ollaan näemmä alta vintsan vauhdissa. Se on melkeinpä kirjoittamaton sääntö, että tuollaisessa tilanteessa syntyy velvollisuus pitääkin vauhti alta 5min/km, jotta minä saan värjättyä excel-solun keltaiseksi vintsatun järvenkierron merkiksi. Marginaali 5min/km vauhtiin oli sitten lopulta reilusti päälle minuutti ja viimeiset kilsat olivatkin selvästi raskaampia. Garmin oli kuitenkin armollinen ja lupasi palautumisen 22 tunnissa. Hyvin tuo siis meni vaikka vähän aikaa istuskelinkin portailla lenkin jälkeen.

Varmaan olisi ollut parempi treeni juosta vähän hitaammin vaikka käsittämättömän hieno syke-etenemä tuli nytkin pitkikselle, eli 1,48. Lääke hitaampaan vauhtiin on se, että alku ja eka kymppi pitää juosta niin hiljaa, että ollaan jossain 5.10/km-vauhdissa ja ei synny edes ajatusta saada keskaria alle vintsan. Tämä oli viides keltainen järvenkierto tänä vuonna. Viime vuonna niitä oli tähän aikaan jo seitsemän, mutta ainuttakaan ei tullut enää lisää vuoden loppuun mennessä! Ennätys on vuodelta 2009, jolloin alle 5min/km-järvenkiertoja tuli 12. Se ennätys jää minulla kyllä ikuiseksi.

Ip: jalkateräjumppa 40min.


Viikko 21 (23.-29.5.2016)

Juoksua 154km (keskari 5:02/km).
Liikuntaa yhteensä 13h 35min.

Määräviikko onnistui hyvin eikä ottanut liian koville. Viikolle mahtui myös pari reippaampaa treeniä, eli Julkujärven Trail Cup tiistaina ja puolikovat mäkivedot lauantaina. Tuntuma on ollut pääosin hyvä koko ajan. Tietysti totuus palautumisesta paljastuu sitten seuraavien viikkojen aikana.

Aion ensi viikollakin tehdä kovat määrät, mutta vähän toisella tavalla. Jos vaan keksin sopivan päivän, niin kokeilen rypastelyä Myyrykseen, eli 100-listan tavoite 30 plakkariin. Olisikohan perjantai sopiva päivä? Pitää vielä katsoa viikolla tarkemmin. Ja yritän myös päästä tiistain viimeiseen Trail Cupiin, joskin siinä on pieni uhka Espoon reissulle.

Ei kommentteja: