keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Ma-ti 23.-24.5. - Topin tupa

Ma 11km, 54min

Ap: lepo.

Ip: kevyt 11.3km, 54:25, 4:50/km.

Arboretumin-Iidesjärven kierto. Reidet tuntuvat edelleen väsyneiltä, mutta menihän tuo silti.

Ti 19km, 1h 33min

Ap: kevyt 8.0km, 39:10, 4:54/km.

Aamulenkki korkealla sykkeellä. Upea ilma houkuttelee juoksemaan näitä kevyitä lenkkejä ihan liian lujaa. Pitäisi hölkätä 20s/km hitaammin ja paljon matalammalla sykkeellä (nyt keskari 138!). Huomenna teen mallisuorituksen.

Ip: vr2 + polkukisa 6.5km (29:52) + vr2, 53:56, 5:04/km.

Päätin sitten kuitenkin lähteä Pinsiönkankaalle Topin Tupa trail cup -osakilpailuun. Varmaan siksi, että ei sitten tarvitse lauantaina väkisin juosta pitempää kisaa. Oli jotenkin todella huono vire alkuverkassa ja muutenkin huono fiilis. Kuumuus oli vetänyt kehon veltoksi ja olin valmiiksi pahalla päällä, kun automatka kesti niin kauan ja olin turhaan jonottanut Postnordin Sarankulman terminaalissa Hoka-pakettiani ikuisuuden (luovutin paikkani jonossa, kun en olisi enää ehtinyt kisaan jonotusta jatkamalla). Voin antaa vihjeen, että jos saatte lähetyksen Postnordin kautta, niin älkää yrittäkö itse noutaa terminaalista! Ei jono ollut pitkä, mutta onneton "logistiikka-ammattilainen" ei löytänyt terminaalista mitään, joten yhden paketin noutaminen kesti aina yli vartin.

Topin Tupa -osakilpailu oli selvästi vähemmän tekninen kuin aikaisemmat kisat. Se oli käytännössä kokonaan polkua, mutta kivikot ja juurakot olivat helppoja. Kaksi alamäkeä olivat hyvin jyrkkiä ja vaikeita juosta, mutta muuten ei ongelmia ollut. Tasaista ei paljon ollut, mutta seinänousut puuttuivat kokonaan.


Valitsin alkukiihdytyksessä taas sopivan urheilullisen näköisen nuoren naisen peesattavaksi. Heidi Haapasalon tunnen ulkonäöltä ja osasin antaa hänen mennä menojaan, mutta ketään muuta en tuntenut. Valinta osui tällä kertaa näemmä Rastikarhujen Tuija Kuuselaan ja hyvä valinta olikin. Juoksin Kuuselan peesissä noin 5km. Kaksi ekaa kilsaa mentiin huonoon vireeseeni nähden aika lujaa letkoissa muutamia ohituksia tehden. Kuusela juoksi alamäet kovaa ja pakotti minutkin ottamaan pieniä alamäkiriskejä. Aina kun edellä menevään letkaan tuli johonkin katkos, niin Kuusela ohitti. Polut olivat helpompia myös ohitusten kannalta ja pahoja letkoja ei edes muodostunut.

Sitten kilsat 3-5 menivätkin helposti vaikka muutama ohitus yhä tehtiin. Ehkä vauhtikin siinä hieman hidastui tai sitten vain vire parani. Palauduin hyvin ja noin viiden kilsan kohdalla aloitin "loppukirin". Juoksin lopun jotakuinkin niin kovaa kuin pääsin ja fiilis oli hyvä. Ohitin pari juoksijaa ja sain Teemu Hännisen selän näkyviin. Olin ihan varma että saisin Hännisen vielä kiinni, mutta hänkin aloitti kilsan loppuvedon eikä ero kaventunut enää metriäkään.

Olipa taas hyvä kisa. Ero miesten (7min) ja naisten (2min) kärkeen oli sama kuin ennenkin. Ehkä en ihan niin kovaa juossut kuin Suolijärven kisassa, mutta hyvä veto silti. Loppuvedossa maksimisyke 172, eli sama kuin Sappeen ylämäissä. Vielä yksi kisa jäljellä, eli Niihama viikon päästä.

PS. Tsaari oli selostamassa kisaa kuten Lamminpäässäkin. Kuuntelin selostusta ennen lähtöä ja Timo on muuten melkoinen ammattimies. Ihan heittämällä kelpaisi korvaamaan kenet tahansa urheiluselostajan meidän TV-kanavillamme!

Ei kommentteja: