keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Ma-ti 2.-3.5. - Trail Cup Lamminpäässä

Ma -

Palauttelua täyslevon kanssa.

Ti 18km, 1h 31min

Ap: kevyt 8.0km, 40:27, 5:03/km.

Hölkkäily upeassa kevätaamussa. Vielä ei ollut superkompensaatio loppuviikon määräryppäästä iskenyt. Illalla kuitenkin varmaan on.

Ip: hieronta 45min ; vr2 + polkukisa 6km (27:43) + vr2, 50:22, 4:56/km.

Tein tahtomattani ihmiskokeen, kun hierontani siirtyi aamusta iltapäivään. Niinpä jouduin lähtemään Lamminpään Trail Cupiin suoraan Jupon pöydältä. Alkuverkassa jalat tuntuivatkin aika väsyneiltä ja veltoilta, mutta ei se mitään.

Aurinko paistoi täydeltä terältä, oli kesäisen lämmintä ja reitti harjun kangaspoluilla oli upea. Siihen sitten vielä nousujohteinen nautinnollinen juoksu päälle. Täydellistä!

Starttasin taas joukon hänniltä, mutta nyt oli alussa jonkin aikaa leveää väylää ja en jäänyt ihan niin hitaisiin polkuletkoihin kuin viikko sitten. Reitti ei ollut niin tekninen kuin viimeksi ja kuraesteet puuttuivat, joten keskari muodostui selvästi nopeammaksi vaikka en varmaan suuremmalla teholla juossut kuin viimeksikään. Kovia nousuja oli kyllä ihan mukavasti. Taas olin koko kisan ajan ohittamaton! Tai yksi nuori poika ohitti minut hetkellisesti lopun seinänousussa, mutta ohitin heti takaisin mäen jälkeen, joten sitä ei lasketa.


Tuloksia ei illan mittaan näemmä tullut saataville, niin en osaa arvioida miten tämä juoksu meni suhteessa viime viikkoon verrattuna. Luulisin, että meni aika samalla lailla, joskin ero kärkeen tietysti pieneni kisan lyhyemmän keston takia.

Oli siis taas kivaa polkujuoksussa. Syynä tähän on comfort zonella juostava kiihtyvä juoksu, joka kuitenkin tuntuu treeninä tehokkaalta. Ja ihan avainjuttu on se, että kisasta ei tule mitään stressiä, kun lähtee takaa ja ottaa rennosti koukkupolvimeiningillä;-)
Itse asiassa minun juoksufilosofiani kiteytyy lähitulevaisuudessa tähän aivan loistavaan svengaavaan biisiin, jossa vain "tyttö" korvataan "treenillä/kisalla". Kuulin sen hiljan Hyvän mielen radiokanavalta ja sehän iski kuin miljoona (tai ainakin sata) volttia. (Huom: videossa on vain ääni, ei kuvaa). Viikon kuluttua sitten Kauppiin!