keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Ke 24.11. - Totuutta silmiin

Tänään 22.1km, 1h 51min.

Ap: vr 3km + kimmotreeni + kevyt 7km, 55:21, 5:32/km.
Ensin alkuverryttely kimmotreeniin matolla ilman ongelmia. Sitten taas noin 10min kimmotreeni hyppysarjoja ja oli kyllä tosi rankkaa! Perään kevyt aamuhölkkä. Nyt pohkeet ovat parista kimmotreenistä niin jumissa, että takareidet tuntuvat pohkeisiin verrattuna suorastaan vetreiltä! Kuitenkin on sellainen aavistus, että kimmotreenit ovat olleet ihan hyviä. Pitää jaksaa jatkaa.

Ip: vr 3km + vk 7km + vr 2km, 55:21, 4:36/km.
Vk-treeni Pirkkahallilla Wihan lenkkiä kiertäen Iinan harkkojen aikana. Tarkoitus oli juosta tv-kova 7km, mutta en pystynyt. Alkuun 3km verkkaa ja sitten siirryin vk-vauhtiin. Juoksin noin 4.5km 4:08/km keski-vauhdilla ja sitten takareidet käskivät lopettaa. Siihenkin saakka meno oli kankeaa puurtamista. Hölkkäilin 500m ja juoksin taas vajaan kilsan kovempaa ja vaihdoin takaisin hölkälle. Viimeisen kilsan vielä puristin sitten 3:55, jolloin koko 7km osuuden keskivauhdiksi tuli 4:12/km, mutta siinä oli siis mukana kaksi hölkkäpätkää. Loppuun vielä 2km verkkaa. Pakkasta 5 astetta, ikävä tuuli, alusta osin luminen ja huono juosta, flunssa pukkaa edelleen päälle. Vaikea kuvitella huonompaa juoksufiilistä;-)

Kyllä oli masentavaa huomata, että ei sitä pysty juoksemaan edes lyhyttä lenkkiä 4min/km-vauhtia. En kuolemaksenikaan ymmärrä miten tähän tilaan on tultu. Miestä söi vielä rajusti lisää, kun viimasta ja lumesta palattuani huomasin, että Pirkkahalli olisi ollut jo käytettävissä. Iinan harkkojen oli tarkoitus olla B-hallissa, mutta A-halli olikin jo auki ja he siirtyivät sinne. Nyt sitten alkaa minullakin hallikausi ja vk-lenkit lumessa saa toivottavasti unohtaa kokonaan!

Tänään matolla sivistin itseäni Ison Valliriutan elämällä. Mietiskelin samalla miksi juoksu ei oikein kulje, vaikka onhan tässä lenkillä käyty. Ja vastaus löytyi eilisen Aamulehdestä, joka tietää kaiken urheilusta. Eihän sitä voi kulkea, kun harjoittelu on aivan säälittävää! Aamulehdessä oli artikkeli Marit Björgenistä ja siinä sanottiin (suora lainaus): "Marit harjoittelee enemmän kuin kukaan. Kun muut huippuhiihtäjät tekevät viikossa korkeintaan viisi äärimmäisen kovaa harjoitusta, Björgen vetää niitä jopa 12."
Siis tavalliset luuserit tekevät 5 tappoharjoitusta viikossa ja silläkään ei pääse mihinkään! Minähän en tee ainuttakaan tappoharjoitusta, joten ei ihme ettei kulje. Pitää nyt ottaa ohjelmaan ensin yksi ja sitten lähteä nostamaan määrää kohti Björgenin 12 tappoa.

3 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Kellon tarkkaa työtä, ap- ja ip-treenit sekunnilleen samaan :) Mulle riittää kun hiippailen kerran päivässä sprintterin elkein Hermia 5:sta Hermia 3:een syömään ja silloinkin kuolema korjaa satoa.

jaha kirjoitti...

Ja varsin mielenkiintoisesti tuo juttu Björgenistä jatkui tuosta lainauksesta eteenpäinkin. Täytyisköhän hommata astma.
Sain muuten kans silloin ekalla viikolla noista loikista jalat melkosen kipeeks, helpotti sitten toisella viikolla. Nyt on kyllä taas mennyt 2-3 viikkoa ilman loikkia, joten taitanee taas saada ne kipeeks, jos erehtyy loikkimaan.

jaha kirjoitti...

Suora lainaus atämän päivän aamulehdestä Björgenin sanoin "... ja tehnyt todella paljon pitkiä, hitaita harjotuksia".

Ota näistä selvää!