torstai 25. marraskuuta 2010

To 25.11. - Riskirajalla

Tänään 32.0km, 2h 38min.

Ap: kevyt 6.0km, 33:01, 5:30/km.
Aamulenkki matolla. Jalat erittäin väsyneet ja syke korkealla. Viikon harjoitukset painavat rankasti. Muutamia takareisien venytyksiä lenkin jälkeen.

Ip: pk 26.0km, 2:04:51, 4:48/km.
Peruslenkki pakkasessa Ellan kuvistuntien aikana. Juoksin taas Tammelasta rantaväylää pitkin Teivoon ja siellä Teivo-cupin lenkin ja samaa reittiä takaisin.
Jalat olivat tuntuneet todella väsyneiltä päivän aikana ja odotin tuskaista lenkkiä. Arvoin monta kertaa onko mitään järkeä lähteä näinkin kovaan harjoitukseen huonoilla jaloilla, kun näinhän ne vammat yleensä syntyvät. Halusin kuitenkin pysyä "ohjelmassa" ja lisäksi rankaista ruhoa ja opettaa, ettei vk-vetoja heitetä hölkälle heti kun vähän väsyttää (vrt. eilinen harjoitus).
Yllättäen jaksoin melko hyvin ja mitään sippaamista ei tapahtunut. Juoksu jopa tuntui ajoittain kohtalaisen rennolta vaikka takareidet olivatkin taas kovilla. Vauhti oli melko tasaista ja vaihteli vain maaston ja tuulen mukaan. Pakkasta oli noin 10 astetta ja juoksualusta oli hyvässä kunnossa. Kylmä tuuli oli mennessä myötäinen ja paluussa vastainen.
Suomalaista juoksuparatiisia kuvaavat seuraavat huomiot lenkiltä:
1) Paluumatkalla en pystynyt juomaan, kun juomapullot menivät umpijäähän.
2) Paluumatkan lopussa vastatuuli oli tosi kova ja naama jäätyi vakioilmeeseen. Onneksi ei jäänyt irvistys päälle.
3) Autossa sain tehtyä itselleni pälvikaljun, kun pipo oli jäätynyt päähän kiinni ja sen irrottaminen veti mukanaan tukun hiuksia.

Huomiselle pitää keksiä jotain poppakonsteja palautumiseen, koska viikonloppuna on edessä aika kova setti.

1 kommentti:

kaapo kirjoitti...

:) Nythän sä voit aloittaa ne uintireenitkin, kun on uimalakki jo valmiina ...