tiistai 19. toukokuuta 2015

Ma-ti 18.-19.5. - Suolijärvi Trail Cup

Ma -

Vähän crosstraineria sentään.

Ti 16km, 1h 27min

Ap: vr 3.3km, 15:44, 4:46/km.

Pieni aamuverkka ennen Helsinkiin ajoa. Kankeaa.

Aamu alkoi kontrollikäynnillä Jukka Kankaan luona. Oli kivaa ja näistä käynneistä syntyy aina sellainen hetkellinen innostus, että nyt homma lähtee nousuun. Niin nytkin! Nivelten liikkuvuuden todettiin olevan kunnossa ja kaikki niksauttelijan scopeen kuuluvat vaivat ovat poissa. Jäljellä oleva pikkukivut ovat lihasjuttuja ja olemme myös analysoineet juoksun kulkemattomuutta yhdessä ja eristäneet ongelman kahteen syyhyn: 1) Kunto on huono, ja 2) en osaa juosta.

Nyt kun ongelma on tiedossa, niin olemme tehneet suunnitelman tilanteen korjaamiseksi:
1) Harjoittele järkevämmin ja paranna kuntoa. Järkevöittäminen on jo hiljalleen aloitettu.
2) Opettele juoksemaan, eli erityisesti aktivoimaan takareidet ja lonkankoukistajat juoksussa. Tätä varten Jukka opetti minulle (taas) perusliikkeitä ja koin valaistuksen. Jos vain pystyn nämä opit vielä muistamaan kotona ja treenaamaan niillä, niin uusia enkkoja ei voi estää. Mutta se on todella paljon helpommin sanottu kuin tehty, sillä luontaisesti minä vaan en osaa tehdä näitä treenejä oikein. Kunpa saisi Jukan personal traineriksi...

Ip: vr4 + polkukisa 6.84km (33:25) + vr2, 1:11:03, 5:22/km.

Työpäivän jälkeen hurjastelin Espoosta suorinta tietä Suolijärvelle Trail Cupiin. Lähtökohta kisalle automatkan jälkeen oli huono ja alkuverkassa oli heti selvää, että aamupäivän lihaskuntoharjoitteet painoivat lisäksi takareisissä lyijyn tavoin. Päätin kuitenkin osallistua kisaan kolmesta syystä:
1) Juoksusää oli aivan upea ja Suolijärven maisema suorastaan vaati juoksemaan järven rantoja pitkin.
2) Kisakeskus oli hieno ja joka paikassa oli urheilijan näköisiä ihmisiä. Upea tunnelma! Pakko se on myöntää, että suunnistusjengit osaavat pistää näitä kisoja pystyyn aika hienosti. (Oletan siis, että järjestäjillä on jonkinlainen suunnistustausta.)
3) Olen seurannut Vimppojen roksutiimin säälittävää treenausta kohti MM-kisaa (koskee ainakin 50% tiimistä). Trail Cupissa ei ole Vimppoja näkynyt, joten koen velvollisuudekseni itse osallistua ja vähintään sitten kertoa Kapulle ja Perikselle kisasta, jotta voivat ainakin tehdä mielikuvaharjoittelua.

Asetuin startissa joukon hännille ja lähdin nautiskelumielellä tekemään reipasta treeniä. Alkuun oli 700m ylämäkeen leveää tietä, jolloin porukka ehti hyvin hajota ennen siirtymistä kapeille poluille. Kärki lähti viivalta kuin sinkohome ja katosi heti horisonttiin. Minä hölkkäilin jälkijoukoissa ja pääsin polulle sitten melko hitaaseen jonoon. Pari ekaa kilsaa oli tosi löysää kunnes sen verran sain ohiteltua, että pääsin nopeampaan porukkaan. Seuraavat kilsat Suolijärven rantaa pitkin menivät oikein mukavasti hyvässä jonossa. Oli helppoa ja aina välillä pystyin jonkun ohittamaan ja ottamaan seuraavan porukan kiinni.
Kun 3km kohdalla juostiin hetki tietä pitkin, niin siinä pääsin taas ohi ajamaan takaa seuraavaa porukkaa, jonka sainkin nopeasti kiinni. Viidennen kilsan juoksin taas hitaan peesin takana ja pääsin ohi kisakeskuksen kohdalla. Kuudes kilsa meni taas ajaessa seuraavaa porukkaa kiinni ja tavoitinkin sen juuri ennen viimeistä "hissinousua". En ollut uskoa tapahtunutta todeksi, mutta ohitin porukan siinä nelivetonousussa (vaikka itsekin menin ihan kävelyvauhtia) ja sain vielä seuraavan porukan kiinni, kun jäljellä oli enää 500m tiepätkää. Tein parhaan loppukirini ikinä (alamäkeen tietysti) ja maaliin tulin hyvissä voimissa ja hyvällä fiiliksellä. Erinomaisen onnistunut treeni! Vauhtihan oli vain hieman alle vintsaa ja hävisin voittajalle jotain 8min (yli 1min/km!!), mutta kivaa oli.

Ei kommentteja: