sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Su 10.5. - Järvenkierto + viikko 19

Tänään 27km, 2h 18min

Heti alkuun onnittelut Siljalle hienosta juoksusta Imatralla! Se "pahin mahdollinen" neljäs sija tietysti harmittanee, mutta aika oli hyvä ja jossiteltavaakaan ei tulosten mukaan jäänyt. Olipa yllätyksellinen kisa, mutta kyllä suunta on nyt vaikeiden aikojen jälkeen taas hyvä.

Ap: 26.7km, 2:18:05, 5:10/km.

Järvinen gallardon kanssa, ja olihan Veteranokin osan matkaa mukana. Väysymys ei ole jaloista väistynyt, mutta aamu oli niin upea, että pakkohan tuosta oli nauttia. Syke oli valitettavan korkealla, joten montun reunalle on vielä vähän kiivettävää.

Niksinurkka:
Silloin tällöin jaan hyviä neuvoja myös juoksuun liittyvistä oheistoiminnoista. Tällä kertaa vuorossa on nesteyttäminen lenkillä. Arkikielessähän puhutaan juomisesta, mutta ammattikielessä nesteyttämisestä. Pitkällä lenkillä on erittäin tärkeää juoda urheilujuomaa. Siitä saatavat hiilihydraatit nopeuttavat palautumista ja samalla tulee harjoiteltua kisassakin välttämätöntä urheilujuomalla nesteyttämistä. Ja aivan yhtä tärkeää on olla juomatta urheilujuomaa, koska siinä harjoitetaan kehoa käyttämään rasvoja tehokkaammin hyväksi ja se on tärkeää erityisesti maratonin loppuvaiheilla. Muista siis noudattaa tätä neuvoa!

Ja sitten se varsinainen niksi. Urheilujuoman sekoittaminen on ikävää hommaa, jos sen tekee jauheesta. Jauhe liukenee niin huonosti nesteeseen. Siksi minä teenkin aina ison määrän juomaa kerralla, eli sekoitan 10 litran tonkan ja vien sen kellarin kylmiöön. Jauheesta tehty juoma on lisäksi pahan makuista, joten käytän mieluummin valmiita tai tiivisteistä tehtyjä juomia aina kun sellaisia sattuu jääkaapissa olemaan. Tämän takia 10 litran tonkka seisoo kylmiössä aika kauan ennenkuin se on tyhjä. Niinpä se myös homehtuu ja juomassa uiskentelee sellaisia hieman ikäviä isoja homelauttoja. Mutta minullapa on siihen niksi: kun juoman valuttaa kannuun siivilän läpi, niin pääosa homeesta jää siivilään!

Tänään kun taas valuttelin järvisen juomia, niin huomasin ilokseni samalla, että siinä vieressähän oli vielä jouluksi ostamani kakku, joka siis oli unohtunut syödä. En ollut viitsinyt ostaa mitään nyt äitienpäiväksi, mutta näemmä voin silti tarjota kakkukahvit! Kyllä kotikylmiö on kätevä juttu!

Ip: lepo.


Viikko 19 (4.-10.5.2015)

Juoksua 86km (5:11/km).
Liikuntaa yhteensä 7h 40min.

Käytännössä pelkkää kevyttä palauttelua koko viikko. Homma on taas menossa parempaan suuntaan, mutta ei vielä uskalla korottaa panoksia. Olin ajatellut käyväni torstaina Siivikkalan kierroksella mittaamassa lähtötason, mutta kyllä se tulee liian pian. Jatketaan odottelua vielä tämäkin viikko.

Ei kommentteja: