sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Su 24.5. - Lyhyt järvenkierto + viikko 21

Tänään 24km, 2h 00min

Ap: 24.1km, 2:00:27, 5:00/km.

Päätin vuoden hiljaiselon jälkeen kokeilla taas lyhintä mahdollista järvenkiertoa, jotta saisin itseni motivoitua pitkälle lenkille. Ajatuksissa oli nyt tehdä se täydellinen juoksu, josta ei koskaan paranneta. Minullahan on siis voimassa oleva ME (24,21km) ja minimitavoite oli sen parantaminen. Gallardo yritti joskus viime keväänä lähteä kilpasille, mutta eihän siitä mitään tullut.

Jotta lukijat huomaavat miten ammattilaiset toimivat, niin ohessa kuva varustuksestani. GPS:t on tietenkin syytä kiinnittää päähän, jotta kehon aiheuttama satelliittisignaalin monitie-eteneminen minimoituu. Lisäksi mahdolliset käden heilunnasta aiheutuvat häiriöt poistuvat, ja ryhdikkäällä juoksijallahan päälaki muodostaa juostessa täysin tasaisen suoran viivan ilman mitään ylös-alas-liikettä.

Juoksu sujui ihan hyvin, mutta edellisestä yrityksestä oli niin kauan, että ihan kaikkia optimointikikkoja en muistanut. Tulos oli uusi ME (24,11km), mutta 24km-raja jäi rikkomatta. Töitä sain tehdä rankasti, että pääsin 5min/km-keskariin, johon lopulta jäi varaa vain 5 sekuntia. Vähän pitää olla paremmassa kunnossa seuraavalla yrityksellä ettei tuon vauhdin miettimiseen mene niin paljon energiaa.

Tein sääntöihin pieniä tarkennuksia ja julkaisen tässä päivitetyt säännöt kokonaisuudessaan.

Lyhimmän järvenkierron kilpailusäännöt:
1. Järvi on kierrettävä kokonaan Rajasalmen sillan kautta siten että muodostuu suljettu lenkki.
2. Matkan mittaus on tehtävä kahdella GPS-mittarilla, joista huonompi (=pitempi) tulos otetaan viralliseksi matkaksi.
3. GPS on oltava päällä yhtäjaksoisesti (ei katkoja liikennevaloissa, juodessa, tms).
4. Venettä ei saa käyttää eikä vesialueita saa ylittää uimalla eikä edes kahlaamalla.
5. Mitään aitoja tai teiden kaiteita ei saa ylittää.
6. Mitään omaisuutta ei saa vahingoittaa (eli esim. autot on kierrettävä eikä niiden yli saa juosta).
7. Yksityistalojen tai niiden pihojen läpi ei saa juosta.
8. Autoteillä saa juosta ja auton alle jäämisestä ei hylätä, jos pystyy itse jatkamaan ilman apua. Jos auton töytäisy törmäyksessä heittää juoksijaa menosuuntaan, niin on palattava jatkamaan siitä kohdasta, jossa töytäisy tapahtui.
9. Pelin moraalinen henki on se, että etenemisen pitää tapahtua juosten. Reitiksi ei siis saa valita niin huonokulkuisia ojanpohjia tai ryteikköjä, joissa juoksu ei ole mahdollinen askellaji. Muuten saa kyllä juosta hyväkulkuista metsäpohjaa tai oikaista nurmikkojen yli. Tämän säännön valvomiseksi käytetään pykäliä 10 ja 11.
10. Yksikään lenkin kilometri ei saa kestää yli 6 minuuttia. Tämä mitataan tasakilometrien väliajoin lenkin alusta lähtien.
11. Koko lenkin keskivauhti ei saa olla hitaampi kuin 5min/km.
12. GPS-datan manipuloinnista seuraa elinikäinen kilpailukielto.

Oleellisia muutoksia edellisiin sääntöihin on 2kpl. Pykälässä 2 vaaditaan nyt tulos kahdesta GPS-mittarista. Tämä homma on mennyt sen verran tarkaksi, että ei yhteen mitenkään voi luottaa. Lisäksi tajusin, että vintsan keskarin vaatimus ei riittävästi estä ihan älyttömiä metsärämpimisiä, koska kovakuntoinen helposti paikkaa nuo pätkät asfalttiosuuksilla. Niinpä lisäsin tuon pykälän 10.

Minun tämän aamun lenkkini siis oli sääntöjen mukainen lukuunottamatta pykälää 2, koska toinen GPS meni rikki eikä tuottanut tulosta. Pidän tätä 24,11km tulosta nyt epävirallisena ennätyksenäni ja teen vielä yhden viimeisen yrityksen maagista 24km-rajaa vastaan ja silloin otan ainakin 2 toimivaa GPS:ää mukaan. Usko 24km-rajan rikkomiseen horjuu kyllä pahasti, koska en keksi mistä enää tuon reilun 100m lyhentäisin. Tein Pyynikillä kyllä pari pientä virhettä. Ja Savupoikien pellolla en oikaissut ihan maksimaalisesti, kun aamu oli jo niin pitkällä ja pelkäsin, että pellon omistaja ampuu minut. Muilta osin en keksi oikein mitään, kun Naistenmatkantien osuus oli täydellistä tekemistä. Ei noista virheistä varmaan 100m saa millään kokoon...

Ip: lepo.


Viikko 21 (18.-24.5.2015)

Juoksua 86km (5:11/km).
Liikuntaa yhteensä 8h 50min.

Kevyt perustekeminen jatkuu. Nyt sentään viikolla yksi reipas lenkki, eli Suolijärven Trail Cup.
Ei varsinaisesti ole mitään ongelmia, mutta ei oikein vielä kulje.

Alkava viikko samalla meiningillä, mutta ehkä kaksi vähän reippaampaa lenkkiä nyt mukaan. Huomenna kuitenkin lepopäivä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kyllä itsellä selkiytyi seuraava tavoite Tukholman jälkeen. Taidan lähteä kesäkuussa rikkomaan ennätystäsi, vaikka onkin vain epävirallinen, liekö lainkaan paikkaansapitävä. En kyllä lupaa tehdä tuollaista pää-viritystä. :-) Ehkä kuljen oikea käsi kaúkana sivulla reittiä optimoiden. Tosin en tiedä onnistuuko sitten vintsaaminen.

Mites pihojen poikki kulkeminen, jos on tontin omistajan lupa? Pari pientä korjattavaa kohtaa tuossa reitissäsi saattaisi vielä löytyä! ;-)

gallardo

Veterano kirjoitti...

Vimppojen roksutiimi joutuu ottamaan aikalisän ja pohtii kauden päätavoitetta uudelleen.

Jotta peli olisi reilua, niin esitän, että tähänastiset tulokset mitätöidään ja sääntöihin lisätään, että GPS-laitteen tallennusväli on oltava vähintään x kertaa/sek (x vielä määrittelemättä, mutta ei esim 1/min, joka on joillakin laitteilla mahdollinen).

Anonyymi kirjoitti...

13. Mikäli joudut kiinniotetuksi Rajasalmen sillan jälkeen, niin juoksu voi jatkua kiinniottokohdasta mikäli loppulausunnossa on puoltava kannanotto. Lopputulosta ei hyväksytä jos kiinniotto oli kilpailijan ensimmäinen kiinniottokerta.

pjh kirjoitti...

Gallardo: En lähtisi tuohon pihojen oikomiseen luvallakaan. Sinulla olisi epäreilu etu, kun sinähän asuit tuolla reitin varrella ja saatat vaikka tuntea jonkun niistä muutamista, joiden pihoista oikeasti olisi hyötyä. Olen kyllä juossut "pihanurmilta", jos pihaa ei ole mitenkään rajattu ja ei voi olla varma onko se edes yksityisaluetta. Myös Pispalassa pihojen läpi juokseminen auttaisi ihan oikeasti. Muutenkin tuo Pispala on sellainen sokkelo, että sieltä pientä parannusta voisi vielä löytää. Saisivat purkaa koko alueen ja tehdä sinne kunnon lenkkireitit. Ja vintsaa pitää siis ehdottomasti olla!

Veterano: Olet oikeassa tallennusvälistä. Tietenkään roksumiesten hitaita laitteita ei hyväksytä. Kai se "smart recording" on hyväksyttävä ja sitten 1/s-väli. Tuota on kyllä vaikea määritellä... Garminin juoksulaitteiden default-asetukset pitää hyväksyä vaikka olisi niitä kolvilla itse säätänyt. Suunto on jo melko arveluttava.


Anonyymi: Teksti vaikutti Pirkkalan murteelta, mutta usean lukukerran jälkeenkään en keksinyt minkälaisesta kiinniotosta on kyse. Lisäksi "Rajasalmen sillan jälkeen" on epämääräinen termi, koska säännöt eivät määrittele juoksusuuntaa.

pjh kirjoitti...

Korjaus: Taisinpa sitten lopulta kuitenkin tajuta kiinniottovaaran;-) Minähän juoksen vastapäivään, joten oli vaikea hiffata.. Kannattaa juosta hyvin aikaisin aamulla, niin kukaan ei näe.

Tommi Lahtonen kirjoitti...

Jos pitää saada lyhin matka gps-mittauksella niin ei tarvita kuin tarpeeks harva näytteenotto niin matka lyhenee. Säädän gepsini tallentamaan sijainnin puolen tunnin välein niin siitäpä yritätte optimoida lyhyemmäksi ;)
Eikä ole gps-datan manipulointia...

pjh kirjoitti...

^Kyllähän Veterano tuolla kommenteissa jo ehdotti tallennusvälin lisäämistä sääntöihin ja seuraavassa virallisessa painoksessa tuo porsaanreikä kyllä suljetaan!