lauantai 3. toukokuuta 2014

La 3.5. - Fiiliksiä

Tänään 7km, 35min

Hampuriin päästiin hyvin suunnitelman mukaan. Hotelli on vähän tavallisesta poikkeava vanhaan vesitorniin rakennettu Mövenpick-hotelli. En tiennytkään, että Mövenpick on myös hotelliketju. Sinänsä hyvä, että vähän laajentavat, kun eihän niiden jäätelöyritelmillä ole mitään mahdollisuuksia Ainoa vastaan. Valitsin muuten hotellin ihan säkällä vähän ”sinnepäin” läheltä kisa-aluetta, mutta se osui ihan nappiin noin 500m lähtö- ja maalipaikasta.


Siitä on aikaa kun olen viimeksi Hampurissa käynyt ja kaupunki on paljon hienompi kuin muistinkaan. Upea aurinkoinen ilma tietysti auttaa maisemiin, vaikka aika kylmähän täällä on. Kisajärjestelyt ovat massiiviset ja oikein ihmetyttää miten olen antanut kulua viisi vuotta siitä, kun olen viimeksi osallistunut isoon kaupunkijuoksuun (Nizza 2009). Kävin aamulenkillä fiilistelemässä lähtö- ja maalisuoraa. Kadut on nyt jo suljettu ja juoksijoita on joka paikassa. Ihan on ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua.

Gebre joutui valitettavasti vetäytymään kisasta ilmeisesti siitepölyallergian vuoksi. Viimeksihän juoksin Gebren kanssa Berliinissä 2008 ja vähän odottelin nyt saavani revanssin. Lähtölistan mukaan muuten Henri Manninen ja Miika Takala ovat viivalla eliittiryhmässä.

Eli kaikin puolin todella hienoa täällä olisi päästä juoksemaan hyvässä kunnossa! Mutta...

Ap: kevyt 6.7km, 34:59, 5:13/km.

Aamulla heräsin pää tukossa ja flunssa on taas huonompi kuin eilen. Päätä särkee ja lihakset ovat kipeät. Buranan voimalla pääsin jotenkin liikkeelle. Hölkkäilin hotellin ympäristössä ja maratonin lähtö/maalialueella. Kävin samalla myös hakemassa juoksunumeroni ja muut rekvisiitat. Vire on surkea. Tänään ei olisi maraton onnistunut juurikaan alle neljään tuntiin ja melkoista henkien taistelua sitä saa käydä, että päätös huomisesta syntyisi. Objektiivisesti katsoen osallistumisessa ei juuri järkeä ole. Mutta todella vaikea olisi jättää juoksua kokonaan väliin, kun tänne asti on raahauduttu ja kaikki näyttää niin hienolta. Jos nyt edes vähän olo huomiseksi vielä paranisi...

Käyn perinteiseen tapaan aikaisin huomenna aamulla pienellä verkalla ja sen perusteella sitten vasta päätän mitä teen. Jos uskon mahdollisuuksia olevan edes hyvään pitkään lenkkiin alle 3,5 tunnin, niin kyllä minä sitten juoksuun lähden fiilistelemään.

Ip: lepo.

Turhan paljon tuli kaupunkikävelyä, mutta ei siitä tässä konkurssissa jaksa välittää.

Ei kommentteja: