lauantai 31. toukokuuta 2014

La 31.5.

Tänään 8km, 42min

Ap: 7.9km, 42:02, 5:19/km.

Hallilan kierto täysin juoksukelvottomin könkköjaloin. Nyt on kyllä sellainen fiilis, että jalat eivät tästä hevillä tokene. Pakko olisi päästä aloittamaan kunnon hapenottotreeniä ensi viikolla, mutta todella huonoltahan tämä näyttää.

Tsemppauksena hapenottotreeneihin pitää tietysti etsiä esikuvia. Ihan niinkuin torstain dokumentin etiopialaistytöillä oli Tiruneshin juliste seinällä, niin Pirkanmaalla kovista lyhyistä rypistyksistä puhuttaessa katse kääntyy Suoramajärvelle. Itse asiassa luulin jahan edelleen pitävän hiljaiseloa ja korkeintaan tekevän salatreeniä, mutta hän olikin ilmeisesti vain estänyt RSS feedien kulkemisen Koikkariin ja en saanut päivityksiä blogista, kunnes sitten eilen tuli koko kevät kerralla. Joskus ennenkin on käynyt niin, että RSS feedit eivät tule perille, mutta en yhtään tiedä missä vika on. Tärkeintä kuitenkin on, että EPOC:it ja TRIMP:it nousevat Suoramajärvellä kovaan tahtiin!

Niinhän se nimittäin on, että kun kaksi Pirkanmaalaista juoksuharrastajaa kohtaa, niin jossain vaiheessa keskustelu aina kääntyy kevääseen 2013 ja jahan hienoon progressiiviseen kehitykseen.
- Mitä siellä Hakunilan maastoissa oikein tapahtui? Mieletön aika!
- Olihan siitä merkkejä jo Kaupin vitosella viikkoa aikaisemmin...
- Ja kynnysvauhtikin taisi olla treeneissä kesällä 3.17/km!
- Kyllä se Tero Similän tapaus pistää nyt vähän miettimään...

Historiahan tuntee tuon optimismin ja nousukunnon ajanjakson nimellä "Jahan Kevät". Silloin kaikki tuntui mahdolliselta ja positiivisuus levisi kansan keskuudessa. Ja päinvastoin kuin vähemmän tunnetun vuoden ´68 pikkuserkun tapauksessa Jahan Kevät jatkui vielä kesän yli ja johti uskomattomaan tulokseen Pirkkalan Hölkässä, jossa siis syntyi ikuisesti rikkumaton tavisten ennätys. Eli onhan tuossa meriittejä yhdelle miehelle. Turhaan eivät alkaneet housut täällä tutista, kun jaha alkoi taas uhota tulevasta Pirkkalan hölkästä. Onneksi kuitenkin olen päässyt ”karkuun” sarjaa ylemmäs lyhyemmälle matkalle ja voin ottaa kovan loppukirin, kun jaha vielä kaartaa toiselle kierrokselle;-) Ensin kuitenkin pitäisi saada ne vk-treenit tehtyä. Tapilla ja jahalla taisi olla jotain sovittuna ja ehkä minä pääsen pyörällä mukaan.

Jos muuten joltakin jäi tuo Juoksijoiden luvattu maa näkemättä, niin Areenasta ehtii vielä. Eihän siinä mitään ihmeellistä ollut, mutta melko vaikuttava juttu silti. On se hyvä nähdä aina välillä erilaista elämää. Ja ei tarvitse paljon miettiä tuollaisen jälkeen miksi Etiopiasta tulee kovempia juoksijoita kuin Suomesta.

Onnea uusille ylioppilaille ja muille valmistuneille!

2 kommenttia:

jaha kirjoitti...

Jaa, nytkö tuo mun Koikkariesto petti! ;)
Piti ihan kolmeen kertaan lukea nää höpinät, mutta en mä silti mitään ymmärtänyt. Tarttee varmaan katsoo Areenasta tuo mainostamasi pätkä, eiköhän nuo sieltä sitten selviä.
Sen mä kyllä vielä sanon, että et kai sä oikeesti vakavissaan puhu, että Pirkkalassa vaan yhden kierroksen juoksisit?

pjh kirjoitti...

Kannattaa katsoa tuo dokkari, mutta ei se kyllä tämän postmodernin motivaatiokirjoituksen ymmärtämiseen vaikuta yhtään mitään.

Mutta etkö jaha ole siis tutustunut Pirkkalan Hölkän sarjajakoon? Naiset ja vanhukset juoksevat lyhyemmän matkan, koska kestävyysjuoksu ei sovi heille.