torstai 15. toukokuuta 2014

To 15.5. – NUTS-spekulaatiota

Tänään -

Helsinki-päivä. Ja kai se on pakko muutenkin levätä lauantain pitkistä varten. Jalat ovat taas vähän kipeät. Olikohan sittenkin niin, että harhaluulo jalkojen parantumisesta oli vain buranan sivuvaikutusta... Ei mitään varsinaista ongelmaa ole kuitenkaan.

Penkkiurheilun saralla huomenna illalla starttaa kauan odottamani Karhunkierroksen NUTS-kisa. Siellä juostaan edestakainen 160km reitti Ruka-Hautajärvi-Ruka ja sitten myös ”normaali” 80km Hautajärvi-Ruka. Ja onhan siellä vielä lyhyempi pikamatka (noin 53km), jossa juostaan loppuosa reitistä Hautajärvi-Ruka. Nyt viivalla on kaikilla matkoilla niin kovia vaativan polkujuoksun erikoisnimiä, että saadaan ihan aidot pohja-ajat sille kuinka kovaa tuon reitin voi juosta!

Omat arvaukseni voittajien ajoista ovat 21h, 9h ja hieman alle 6h (ehkä 5.45). Kaikki nuo ajat ovat mielestäni sensaatiomaisen kovia ja minun on vaikea uskoa, että kukaan niihin pystyisi. Mutta kun katsoo osallistujien edesottamuksia aikaisemmissa kisoissa, niin tuollaisilta arvaukseni näyttävät. Jos joku alittaa oleellisesti 21h tai 9h, niin olen ihan puulla päähän lyöty. Sen sijaan tuo lyhyen matkan ihanneaika on vaikea arvata ja foorumilla spekuloitiin jopa 5h-alituksesta. Se on mielestäni ihan utopiaa, mutta voin olla väärässä siinä miten kovaa tuoreilla jaloilla kovakuntoinen kaveri pystyy Kitkajoen polut ja nuo lopun tunturit selvittämään.

Onnea matkaan kaikille rohkeille yrittäjille!

Ei kommentteja: