torstai 22. toukokuuta 2014

To 22.5. - 5000

Tänään 19km, 1h 39min

Ap: kevyt 7.31km, 40:47, 5:35/km.

Aamulla tarkasti tähdätyn mittainen lenkki matolla. Vaikeaa oli. Sain kuitenkin tällä juoksulla täyteen tasan 5000km juoksua loistavilla adiZero CS –kengilläni. Piti olla tarkkana tämän ratkaisevan lenkin kanssa, ettei kävisi vahinkoa niinkuin oheisessa Fingerporin stripissä.


5000km haamutavoite täyttyi yllättävän nopeasti ja odotin sen tapahtuvan vasta loppuvuodesta tai ensi vuonna. Mutta olen pitänyt näistä kengistä aina vain enemmän ja muutenkin minimialistikenkiä on tullut käytettyä aiempaa enemmän. Ikää kengillä on nyt hieman reilu 6 vuotta. Tätä mallia ei tietääkseni ole valmistettu vähään aikaan, joskin varsin lähellähän se on Adiosta (mutta vielä parempi).


Kuten kuvista näkyy, niin kengät ovat edelleen ihan OK kunnossa. Päällinen on toki rikki useasta kohdasta, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Senhän todistavat jo Tamahumarat, jotka juoksevat sandaaleissa ilman päällistä muutenkin. Nauhatkin ovat alkuperäiset vaikka toinen menikin joskus poikki ja on solmimalla korjattu. Olin ajatellut päästää kengät eläkkeelle 5000km jälkeen, mutta nyt päätin kuitenkin jatkaa niillä, kun kerran toimivat.

Vaikka jatkankin näillä kengillä juoksemista, niin 100-listan tavoitteeni #26 on nyt saavutettu. Näinkin erikoinen tavoite oli listalle päässyt, kun aina saa lukea niitä mielipiteitä ja ”faktoja”, että kengät jotenkin menevät pilalle ja pitää vaihtaa viimeistään 1000km jälkeen. Kivahan tällaistakin oli kokeilla ja jään mielenkiinnolla odottamaan, että mikä nämä kengät lopulta sitten tekee juoksukelvottomiksi. Itse arvelen, että jossain vaiheessa hikoilun ja kuivumisen sykli vain haurastuttaa päällisen niin rikki, että se ei enää pysy edes Tamahumaran jalassa. Siihen menee kuitenkin vielä aikaa.

Ip: 11.4km, 57:44, 5:04/km.

Hölkkä Markon kanssa Sääksjärven-Kuljun seuduilla. Olikin kesän ensimmäinen oikea hellelenkki. Jalkoja särki jonkin verran, mutta ei se juoksu siinä rupatellessa niin pahalta tuntunut. Olikin korutonta kertomaa, kun Forerunner sanoi palautumisajaksi 56 tuntia! Sykekin oli hakannut melkein 170!! Nyt tarvitaan positiivisen ajattelun gurua (eli harpattia) selviämään tästä montusta. Lainaan tässä kuolematonta positiivista analyysia harpatin taannoisesta lenkkiraportista:

Juoksuvire oli huono, juoksu oli tosi voimatonta ja löysää, hengitys kanitti, kone hakkas punasella koko ajan ja ylämäkiä ei jaksanut juosta ollenkaan. [...] Oli kyllä lämmintäkin. Varsin positiivinen suoritus kuitenkin.

Ehkä samoilla kriteereillä minullakin oli nyt positiivinen suoritus.

2 kommenttia:

harpatti kirjoitti...

Iltapäivälehdistöjournalismia. Juoksupäiväkirjatoimittaja on sopivasti irrottanut ja yhdistellyt alkuperäistä tekstiä ja saanut lainauksen kuulostamaan hieman erilaiselta kuin alkuperäisessä, varsin korkeatasoisessa, blogiartikkelissa. Tuohon kun lisäisi raflaavan otsikon, niin klikkauksien määrähän räjähtäs käsiin.
(Melkein kuin oikea juoksija juoksi kisan monta numeroa liian pienessä asusteessa ja oli tyytyväinen huonoon vireeseen, katso kuvat.)

pjh kirjoitti...

Ehkä minulla sitten on valoisa tulevaisuus sensaatiojournalistina Seiskassa, jos jostain syystä ammattimaratoonarin ura ei lähde tästä urkenemaan. Sain kyllä shampoota ja ihovoiteita Västilän maratonin voitosta, joten uskon vielä elättäväni itseni juoksulla.