sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Su 26.7. - Birgitta liukastellen + viikko 30

Tänään 46km, 5h 55min

Ap: 45.8km, 5:55:01, 7:45/km.

Perinteinen heinäkuun Birgitan kierros. Tällä kertaa Tapin ja minun lisäkseni mukana olivat myös Veterano ja gallardo, joille selvästi jäi polte päälle viime vuoden reissun raporteista. Hienosti pysyi porukka koossa koko matkan ja reissu meni niin mukavasti kuin se nyt oli mahdollista. Vauhti oli varmaan kaikille riittävän sopiva ja kukaan ei satuttanut itseään pahasti.

Loppukilsoilla Tappi tosin käytti matikkapäätään ja huomasi meillä olevan pieniä mahiksia kuuden tunnin alitukseen. Tappi sitten ryntäsi loppukiriin, kun me muut jatkoimme varovaista hölkkää itsesuojelu päällimmäisenä mielessä. Tuossa kirissä hän ilmeisesti koki muutaman near-death experiencen kompastumisten muodossa, mutta pysyi pystyssä. Palkintona tästä taistelusta hän alitti niukasti kuusi tuntia noin 8 minuutilla;-) Me muut hölkkäilimme sitten maaliin seuraavien minuuttien aikana.

Reitti oli niin huonossa kunnossa kuin mahdollista, eli märkää heinää, kuraa ja liukkaita kiviä ja juuria. Pahimpia olivat monet pitkospuut, joiden liukkaus oli legendaarista (ja synnytti paljon korkeatasoista keskustelua). Gallardo oli ainoana nastoilla liikkeillä, mutta muille pitkospuut olivat painajaisia. Uskomatonta kyllä, mutta minä olin ainoa, joka oikeasti kaatui kerran. Pitkospuilla jalat lähtivät alta ja lämähdin selälleni ihan 100% kunnolla. Onneksi reppu pehmensi iskua ja reppu myös auttoi siihen, että pää ei kunnolla lyönyt maahan. Eihän sillä pehmenneellä pitkospuulaudalla olisi tosin ollut mitään mahdollisuuksia kovaa kalloani vastaan.

Oma juoksuni sujui OK ja jaksoin paljon paremmin kuin esim. viikko sitten Pirkan reitillä vaikka juoksu tietysti oli paljon rankempi. Päivät ovat erilaisia. Kyllähän jatkuva liukastumisen jännittäminen ja kuuden tunnin suoritus ihan riittävästi veivät silti voimat jaloista. Vasen jalka kipuili aika paljon polven, reiden ja lonkan ulkosyrjältä, mutta buranaa oli hyvin tarjolla. Maalissa olin sen verran väsynyt, että kyllä poreallas ja Koffin palautusjuoma kotona vetivät olon tosi raukeaksi. Kiitin onneani, että sain olla yksin kotona, kun naisväki oli jollain Forssan nukkekotipäivillä. Ei olisi innostanut tehdä mitään muutamaan tuntiin lenkin jälkeen, enkä tehnyt.

Loppuaika alle kuuden tunnin oli mielestäni keliin nähden aika kova. Jos haluaisi ja olisi kunnossa, niin todella paljon saisi tuosta ajasta pois kuivalla kelillä yrittämällä pienellä riskillä. Ei viiden tunnin alitus taida mahdotonta olla, vaikka minulta se ei ikinä onnistukaan. GPS-mittarit joukollamme näyttivät aika erilaisia lukemia ja valitsin eräänlaisen konsensusmitan tuonne otsikkoriville (45.8km). Oma mittarini näytti vähemmän, mutta sen jälki on kyllä melkoista oikomista. Tämä on hyvä reitti osoittamaan aiempaa teoriaani juostun matkan pituuden määritelmien epämääräisyydestä. Veteranon Suuntoon ei tainnut ehtiä edes 40km tulla täyteen;-) Sanoisin, että omalla oikealla määritelmälläni tuo reitti on jotain 48-49km, mutta en ole vielä saanut oikeaa mittaria suunniteltua.

Juoksimme siis saman reitin kuin viime vuonna yhdellä poikkeuksella (ja tietysti erilaisilla pikku-eksymisillä). Ainoa selvä muutos reitissä oli, että ennen Vähä-Kausjärveä juosimme viime vuonna metsätietä pitkin Pirkan Hölkän reitillä ja nyt tuo 600 metrin pätkä ohjattiin erittäin vaikealle polulle. Tältä osin uusi reitti oli aavistuksen pitempi ja paljon hitaampi.
Eksymisten suhteen nyt menimme Lehtivuoren kierron paljon sujuvammin ja vältimme viime vuoden pienen harhailun. Muuten mitään järkevää selitystä en keksi tuolle reilulle kilsan erolle GPS-tuloksissa tänä vuonna ja viime vuonna. Polkujuoksuissa GPS vaan näyttää mitä sattuu.

Kiitos juoksuseurasta Birgitan selvittäneille! Veteranon ottamia before-and-after kuvia odotellaan arkistoihin.

PS. Samalla kun kirjoittelin tätä, niin IPD Cyclingin vetäjä oli Selinin haastateltavana Tour de Francen finaalietapilla! Kuulemma joku Kaapo vetää täyden matkan triatloneja ihan tuosta vaan! Kaapon matka maailmanmaineeseen on alkanut, kun pääsi jo yhteen katsotuimmista urheilulähetyksistä;-)

Ip: lepo.


Viikko 30 (20.-26.7.2015)

Juoksua 86km (6:31/km).
Liikuntaa yhteensä 12h 10min.

Rikkonainen viikko, jossa työ pahasti haittasi harrastuksia. Kohokohtia ei viikkoon juuri mahtunut, mutta Birgitta kruunasi viikon ja nyt vain pitää toivoa, että mitään pysyvämpiä vaivoja siitä ei jäänyt.

Ensi viikko on valitettavasti vieläkin rikkonaisempi, kun lyhyellä varoitusajalla tuli lähtö jenkkilään (ja vielä sille kauemmalle rannikolle) melkein koko viikoksi. Lenkkarit otan tietysti mukaan, mutta muutamaan peruslenkkiin se treeni nyt jää.

2 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Sairasta porukkaa. Aamulla kun heräsin kaatosateeseen, olin pomminvarma ettei kukaan täysjärkinen mene tänään metsään samoilemaan kuudeksi tunniksi. En ehtinyt katsomaan Touria tänään, mutta ilmeisesti Teemu ei ryssinyt pahasti juontoa?

pjh kirjoitti...

^Se Teemun haastattelu oli ihan hyvä. Ja kesti ainakin puoli tuntia, eli varsin perusteellisesti tuli kaikki tiimin asiat käytyä läpi.
Etapillahan ei tapahtunut yhtään mitään ennen muutamaa viimeistä Pariisin kirikierrosta. Minäkin olisin pysynyt mukana sinne saakka.