perjantai 10. heinäkuuta 2015

To-pe 9.-10.7.

To 8km, 40min

Ap: 8.3km (sis. 5 x 100m), 39:46, 4:49/km.

Ei kule. Eiliset säälittävät tonnit painoivat jaloissa...

Ip: lepo.

Matkustus Suomen Turkuun melkein koko perheen voimin. Löysimme Annille kämpän Turussa alkavaa opiskelijaelämää varten. Kävipä tuuri, kun heti eka katsottu asunto osui ihan nappiin! Ja asunto löytyi vielä jopa Tampereentien varresta Vätistä.

Pe 14km, 1h 13min

Ap: lepo.

En viitsinyt Turussa juosta aamulenkkiä, kun hotellissa oli mukavampaa jäädä sänkyyn...

Ip: lantio/pakarajumppa 40min + kevyt 14.3km, 1:13:05, 5:07/km.

Kotona taas treenin pariin. Lenkistä ei ole mitään kerrottavaa, niin avaudun mieluummin kananmunista, joita tarvitsen joka-aamuiseen proteiinipommiin omalla erinomaisella reseptilläni valmistettuna.

Tappi on hyvin tiedostanut sen, että ennen Kekkoslovakiassa kaikki oli paremmin. Sama pätee myös kananmuniin. Katsokaa nyt tätä Koikkarin Prisman kananmunahyllyä!


Minä haluan vain löytää isoja kananmunia isossa pakkauksessa ja sadistiset hyllyapulaiset vaihtavat niiden paikkaa viikottain ja piilottavat ne kaikenlaisten iloisten kanojen ja luomukanojen sekaan! Kuka tarvitsee yli 20 erilaista kananmunaversiota, joista vielä suurin osa on sellaisia pieniä rääpäleitä? Ennen oli vain se yksi harmaa kenno eikä mitään tuollaisia värikkäitä etikettejä.

Minähän en eettisistä syistä voi syödä muuta kuin tehomaatalouden tuotteita ja kaikki luomuun vivahtava on ikuisessa boikotissa. Eihän yhden ihmisen tekemisellä tietenkään mitään merkitystä ole, varsinkaan Suomessa, mutta on mukava tietää edes vähän parantavansa maailmaa vaikka vaikutus olisikin olematon.

Paljastan lopuksi oikean vastauksen monia askarruttavaan kysymykseen "kumpi oli ennen, muna vai kana?". Ottaa oikein päähän, että tuota typerää ja triviaalia kysymystä jaksetaan käyttää esimerkkinä hankalia riippuvuussuhteita sisältävissä ongelmissa. Tietenkin muna oli ennen kanaa, mutta toisaalta kana oli ennen kananmunaa.

2 kommenttia:

Tappi kirjoitti...

Pitää laittaa kananmunan tikkaus harkintaan osaksi tulevaa olkapään Kekkosteosta :-). Eräässä kauppaketjussa, joka lyö kiilaa suomalaisille monpolimarketeille, on vain yhtä jökösorttia tarjolla. En ole huomannut katsoa ovatko hössöjö vai tehoja. Valitettavasti ketjulla ei ole myymälää Koikkarissa, mutta Pirkkalasta löytyy. Varoitus: sieltä ei saa bonuksia, tuplabonuksia eikä muutakaan omistajuutta, mutta vain yhdenlaisia jököjä ja aina liikkeen oikeasta takakulmasta sokerien ja jauhojen jälkeen ennen kylmäsektoria.

pjh kirjoitti...

Kyllähän minä kävisin myös aina tuossa toisessa kauppaketjussa ja oikeasti vihaan itseäni, kun sorrun näihin S- ja K-ketjuihin, jotka ovat pelkkää huijausta ja korruptoituneen kaavoituspolitiikan tulosta. Mutta kun on laiska, niin Prisma Koikkarissa ohittaa järkevämmän vaihtoehdon, joka olisi keskustassa tai Pirkkalassa... Ei tuo Pirkkalan versio oikeasti kovin kaukana olisi, joten ehkä voisi alkaa käydä siellä...