lauantai 6. lokakuuta 2012

La 6.10.

Tänään 7km, 36min

Ap: kevyt 7.4km, 36:00, 4:54/km.

Se eilinen vähän parempi juoksutuntuma oli sitten vain poikkeus eikä mikään käännös parempaan. Nyt olivat jalat taas ihan kuutamolla ja oikaisin kympiksi tarkoitetulta lenkiltä kesken kotiin. Eipä noussut luotto huomiseen Pirkkaan kovin kummoiseksi.
Juoksin nyt ilman buranaa, mikä teki luonnollisen askeltamisen vaikeaksi. Ja kyllähän ne eiliset ”vedot” myös painoivat jaloissa. Ottaa kyllä päähän, kun jalkoja lukuunottamatta vire tuntuu tosi hyvältä. Ikävä kyllä jalat ovat juoksussa aika keskeisessä roolissa.

Ip: lepo.

Huomenna sitten Pirkka. Lähden hakemaan nykykuntooni nähden maksimitulosta, eli en vain hölkkäämään. En kyllä muista, että olisin ikinä lähtenyt mihinkään kisaan näin täydellisen tietämättömänä siitä, missä kunnossa oikeasti olen. Sanoisin, että realistinen haarukka on varmaan melkein puoli tuntia!!

En ole juossut mitään testijuoksuksi kelpaavaa elokuun puolivälin jälkeen, ja tuolloin IMU-hölkkä oli myös viimeisin vk-lenkkini. Silloin meno oli tosi karua ja kunto viittasi sellaiseen 3.05-3.10-maraan, jos ylipäänsä maraa olisi jaksanut loppuun saakka. Toivoisin, että kunto on nyt parempi, mutta toisaalta jalat ovat paljon huonommassa kunnossa kuin silloin.

Arvaisin ilman pitään perusteita, että olen sellaisessa 3h-marakunnossa, mutta yhtä hyvin noutaja saattaisi tuossa vauhdissa tulla jo puolimatkassa ja totuus on 3.20. Ja toisaalta pöljänä päivänä ilman jalkakipua aika voisikin olla 2.50. Kuka näitä tietää.

Realistinen tavoite huomiselle on 2.25. Jos menee 2.20, niin olen onnesta soikeana. Jos menee yli 2.30, niin olen pettynyt. Jos juoksu ei alussa suju ollenkaan, niin sitten juoksen 2.50. Ja huomennahan Pirkka on kiertotien takia tavallista pitempi, eli sellainen 2min tulee ylimääräistä.

Ei kommentteja: