sunnuntai 18. marraskuuta 2012

La 17.11. – Joensuu 12h (tai oikeasti 6h) Night Run

Tänään 77km, 6h 55min

Ap: lepo.

Keskittymistä Joensuun kisaan. Paljonpa oli hyötyä...

Ip: kuolettava 77.2km, 6:55:18, 5:23/km.

Paha romahdus Joensuun kisassa. Oikeasti koko kisa oli alusta asti vaikeaa, mutta silti totaalitilttaus jo kisan puolessa välissä oli yllätys. Varsinainen kisaraportti vaatii aika lailla miettimistä, joten lainaan tähän vain pikaviestin, jonka pistin myös Juoksufoorumille:

Olipa melkoinen Waterloo. Ei tuo noin 76km nyt ihan ollut se mitä lähdin hakemaan

Täytyy blogissa miettiä tarkemmin mikä meni pieleen, mutta tuskin selitystä löytyy. Kaikki oli päällisin puolin OK. Juoksu oli turhan kankeaa alusta saakka ja rennolla juoksulla en pystynyt pysymään alun aikatavoitteessa vaan olin koko ajan vähän jäljessä. Ihan käsittämätöntä miksi edes alussa se tavoitevauhti ei hyvällä radalla mennyt, kun se pitkällä maantielenkillä menee milloin vaan. Uskoin kuitenkin, että tasainen vähän hitaampikin juoksu voisi viedä sinne 135km tuntumaan, mikä olisi toki oikein hyvä.

Mitään ongelmaa ei tullut matkalla, eli radalta poistumisen syy ei ollut jalkavamma tai vatsan pettäminen tms. Jaloissa ei ollut kipuja ja energiansaanti toimi loistavasti (luulisin). Mitän rakkoja tai muutakaan ei tullut. Minuun vain iski viidennellä tunnilla voimakas heikotus ja koin jatkuvaa huimausta. Kuudes tunti oli jo ihan zombie-juoksua vaikka jonkinlainen vauhti pysyikin. Muistaakseni 6h-tulos oli noin 69km.

Heti 6h jälkeen päätin kuitenkin lopettaa, kun tuntui siltä, että pyörryn radalle milloin vain. Päätimme huoltajan kanssa kuitenkin vielä kokeilla. Kävelin ensin kilsan ja sitten jatkoin (paljon hitaammalla) juoksulla vielä pari kertaa, mutta kyllä silloin oli jo luovutusmieliala päällä ja yli 5 tuntia tuota kävelyä ja pyörtymisjuoksua ei todellakaan kiinnostanut. Vaikka puolimatkan tulos oli hyvä, niin toinen puolikas olisi kaikissa olosuhteissa jäänyt alle 60km.

Teknisemmällä juoksukielellä tapahtui siis seuraavaa: sippasin ja luovutin.

Armoton laji. Pitää varmaan treenata paremmin ja yrittää ensi vuonna uudelleen. Kisa oli hieno ja järjestelyt toimivat (näyttötaulu oli liian lähellä chippimattoja ja sivussa, ja sitä oli vaikea ehtiä nähdä).

Kun tuil ryssittyä tämä kisa oikein kunnolla, niin hyvänä puolena on se, että harjoittelua voi jatkaa saman tien. Oli kyllä ainakin palautumisen kannalta helpoin ultra mitä olen tehnyt. Kyllä nyt ottaa päähän, kun ei ole edes mitään ideaa mitä sitä alkaisi tehdä seuraavaksi. Monta asiaa on yritetty ja mikään ei oikein toimi.

Saanpahan ainakin virallisen enkan 6h-juoksuun ettei ihan tyhjin käsin täytynyt palata kotiin. Tosin olin jo Masussa oikeasti juossut 6h>72km, mutta sieltä ei saanut virallista 6h-tulosta. Nyt siis tulee 69-70km.

2 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Kuulostaa kyllä energia/neste -probleemalta, mutta eihän täältä sohvalta osaa sanoa, kun ei ollut paikalta. Kuitenkin kuvaukset sellaisia, että tuollaisessa tilanteessa ei itse haluaisi olla: siis ihan sippi ja vielä 6h jäljellä, kun ajatus 6h juoksusta ihan täysissä voimissakin lyö voimattomaksi. Kyllä nää nöyräksi vetää, vaan pysyypä haasteita.

pjh kirjoitti...

Kyllä tuo energia/neste-juttu pitää miettiä tarkkaan. Vaikea muutakaan on keksiä, mutta olin mielestäni aika tarkka. Join 6dl/h ensimmiset 2h. Sitten 7,5l/h siitä eteenpäin.