torstai 22. marraskuuta 2012

To 22.11.

Tänään -

Ap: hieronta 45min.

Jupon käsittelyssä. Ei ongelmia jaloissa.

Ip: crosstrainer 60min.

Illalla taas kevyttä polkemista. Crossari on niin paljon hiljaisempi meteliltään kuin juoksumatto, että telkkaria on mukavampi katsoa polkiessa. Huomenna yritän viitsiä taas juostakin vähän.

Tänään sain konkretisoitua taas yhden askeleen lisää kotiprojektistani tyttären ajokorttiopetuksen aloittamiseksi. Eli kävin autokoulun teoriakokeessa (vaaditaan opetusluvan saamiseksi). Meni läpi aivan kirkkaasti. Kokeen pääosiossa on 50 kuvatehtävää eri liikennetilanteista ja aikaa vastata jokaiseen on (muistaakseni) 8 sekuntia. Virheitä saisi tulla enintään 8, ja minulla tuli 1. Se oli joku raitiovaunutilanne. Niitä pitää ilmeisesti sitten väistää kaikissa tilanteissa..
Sanallisia tehtäviä oli 20 ja niissä sai olla 3 virhettä, ja minulla oli jälleen 1.
Ihmeen helpolla tuo meni, kun kokeeseen ei oikein tullut luettua;-)

Lähellä oli, etten sitten poliisilaitoksella lupahakemusta jättäessäni mokannut koko juttua. Hakemuksessa oli kohta ”perustelu”, jonka olin jättänyt tyhjäksi. Eli en ollut mitenkään perustellut miksi haemme opetuslupaa, kun se oli niin tyhmä kysymys. Virkailija kuitenkin tiukkasi sitä perustelua. Sanoin, että haluan opettaa tytön ajamaan autoa ajokorttia varten, mutta se ei kelvannut selitykseksi. Piti olla perustelu miksi ei mennä autokouluun ja yleensä kuulemma perustelu on taloudellinen. Sanoin, että meillä ei ole ja tämä nyt vaan on mukavampi tapa. Mutta ei se kuulemma kelvannut perusteluksi. Alkoi siinä käämi palaa, kun olin kuitenkin asiasta lukenut aika paljon eikä mikään laki sano, että ajolupaopetus on vain köyhien etuoikeus. Onneksi kuitenkin ensi-reaktion jälkeen hillitsin itseni, sillä se samainen virkailija käsittelee hakemuksen. Niinpä sitten kiltisti kirjoitin hakemukseen, että haen opetuslupaa taloudellisista syistä. Katsotaan jaksanko nostaa tuosta jotain mekkalaa sitten kun lupa on myönnetty. Ainakin pistän tämän pitkään jonooni asioita, joista joskus pitää tehdä yleisönosastokirjoitus...

4 kommenttia:

Jari Tomppo kirjoitti...

Heh, itse kopioin tuohon hakemukseen perustelun suoraan jostain netistä löytämästäni esimerkistä ja hyvin kelpasi, taisi olla just jotain "taloudellisilla perusteilla". Teoriakokeessa mulla oli muistaakseni kuvallisissa pari väärin ja sanallisissa yksi (joku peräkärryn max. painoon liittyvä missä mielestäni kaikki vaihtoehdot oli väärin...).

Meillä opetus on siinä vaiheessa että Julia on jo teoriakokeen läpäissyt ja inssi on edessä joulukuun loppupuolella.

kaapo kirjoitti...

Joo, raitiovaunua pitää väistää aina. Sitä kutsutaan itsesuojeluvaistoksi ;) Nyt kun olet liikennesäännöissä autokoulunopettajan tasoa, niin saat joskus selittää milloin tuohon Hervannan Opiskelijankadulle saa pysäköidä ja milloin ei, pari muikkaria on tuulilasista uimareissulta löytynyt.

Tappi kirjoitti...

Mun mielestä ainoa kunnollinen peruste olisi: "Haluan opettaa lapseni alusta asti oikeanlaiseen autokulttuuriin ja auton hallintaan sekä positiivisen kokemuksen kautta oppimiseen. Koska ainoata ja oikeata merkkiä on niin vähän tarjolla autokoulujen sortimenteissä, pyydän lupaa saada opettaa lapseni ajamaan itse omalla (ja PJH:n tapauksessa vuokratulla) Sitikalla."

Toi taloudellinen peruste on kyllä aika kyseenalainen sääntö. Varmaan autokoulut osaavat antaa oikean vastauksen ja perustelun tuohonkin! Tää on kuitenkin virallisen lausunnon paikka eli kooli Hannu Karpolle.

pjh kirjoitti...

Hyviä kommentteja;-)

Tappi, valitettavasti jouduin juuri luopumaan Batmobiilistani, kun oma auto tuli takaisin pitkästä huollosta. Siihen alkoi jo melkein kiintyä;-) Onneksi pääsin siitä eroon ennenkuin kaikki aivotoiminta ehti mennä vasenkätiseksi...

Mutta niin oma autoni kuin Batmobiilikin ovat automaatteja, joten ne eivät sovi hyvin opetukaseen. Minhähän ostin opetusta varten uuden pikkuauton (joten senkään puolesta taloudellisuusargumentti ei oikein toimi).

Aika katkeraa olisi, jos en saa lupaa, kun auto on ostettu ja kaikki valmistelut (ja maksut) tehty. Lähetän joka tapauksessa Erkki Karvaselle tästä vähän kyselyä, kun häneltä osatamassani ohjepaketissa ei sanallakaan sanota, että pitäisi olla jo joku perustelu. Muuten kyllä kaikki selitetään pilkulleen.