keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Ke 2.1. - Kakkosia

Tänään 13km, 1h 08min

Ap: vr3 + 2 x 10 x 200m/1min/5min + vr3 (yht. 12.7km), 1:07:40, 5:20/km.

Shokkihoitoa jaloille Pirkkahallissa lyhyemmillä “vedoilla”. Juoksin kaksisatasia kahtena kymmenen sarjana vauhdilla 39-40s, joten pitää taas pistää ”vedot” lainausmerkkeihin. Jotenkin on tästä kankeudesta päästävä eroon ja ehkä tästä oli jotain apua.

Olen kyllä aina ollut kankea, mutta nyt olen jotenkin päässyt taas aivan uudelle tasolle. Eteentaivutuksessa jalat huutavat armoa kun sormenpäät ohittavat polvien tason, ja siihen se sitten jääkin. Onneksi jalkojen notkeus ei ilmeisesti juurikaan korreloi juoksun kanssa, joten varsinaista haittaa juoksulle tuosta ei varmaan ole. Mutta tasainen särky ja jalkojen totaalinen rautakankimaisuus haittaa kyllä jo muuta elämää. Aika vaikea on töissä löytää asentoa, jossa voisi istua paikallaan montakaan minuuttia;-)

Hallissa oli muuten poliisioppilaita juoksemassa 1500m testiä. Miesten testiä en kunnolla nähnyt, mutta naisia oli noin tusina ja voittaja pääsi ainoana muutaman sekunnin alle 7min. Loput menivät välille 7-8min paitsi kaksi, joilla meni reilusti yli 8min. Kuulemistani keskusteluista minulle jäi käsitys, että 8min oli hyväksytyn raja. Onneksi nykymaailmassa ei kuitenkaan poliisien varmaan kovin usein pidä jahdata roistoja juosten. Ja voi toki hyvin olla, että monikaan roisto ei pääse alle 8min. Tuo raja on varmaan laskettu juuri roistojen tilastotulosten perusteella.

Ip: lepo + crosstrainer 45min.

Nousin jo matolle iltalenkkiä juoksemaan, mutta heti parin askeleen jälkeen kehon hälytysjärjestelmä sähkötti erittäin selvästi, että ”siirrypä ukkeli kolme metriä länteen ja ala polkea!”. Niinpä hyppäsin crossarille ja tein sillä peruslenkin. Onneksi on tällainen jalkaystävällinenkin vaihtoehto olemassa...

Ei kommentteja: