torstai 17. heinäkuuta 2014

To 17.7. – Vetoja

Tänään 12km, 59min

Ap: hieronta, vr4 + 5 x 800m / 2min + 1000m + vr2, 59:05, 5:03/km.

Tein uudenlaisen kokeilun valmistautumiseksi vetotreeniin, eli kävin heti aamusta hieronnassa. Jupo teki normikäsittelyn ja sitten oli 90min aikaa siirtyä Pirkkalan yu-pyhättöön. Ajatukseni oli, että hieronnan tuoma perusteellinen lämmittely valmistaisi sääret paremmin tuohon vetoleikkiin. Ja kyllä se siinä mielessä toimi, että sääret eivät juurikaan vaivanneet. Sen sijaan takareidet olivat hieronnan jäljiltä väsyneet, joten meno ei tuntunut aivan tuoreelta edes ekassa vedossa.

Hannu lähti taas keulamieheksi ja teki tonneja 5min lähdöin alkaen 3:45 ja siitä aina 5s pois ihan niinkuin viimeksikin. Oli kyllä aivan supertarkkaa ja tasaista vauhtia jokainen veto! Nyt juoksin mukana 800m viiteen ekaan vetoon, eli yhden enemmän kuin viimeksi. Palautusta ehti siis tulla se 2min ja vedot 3:00, 2:55, 2:51, 2:48 ja 2:43. Seuraava ei varmaan enää olisi mennyt, mutta viiteen oli alunperinkin tarkoitus jättää. Vähän pitemmän tauon jälkeen juoksimme vielä porukalla tonnin 3:47. Olisin kyllä juossut vielä pari lisääkin, mutta kaikki lopettivat jo siinä vaiheessa ja yksin en viitsinyt.

Toivottavasti ensi viikolla päästään taas parantamaan ja kyllä minunkin on aika siirtyä tonneihin näistä säälittävistä 800m-vedoista. Vetojuhta-Hannu tosin joutui hiekkakuopan petollisen maaston uhriksi ja nilkka muljahti siihen malliin, että pahimmat pessimistit nyt jo ennakoivat pyöräilyä Hannun tulevaisuuteen...

Ip: pyöräily 2h 10min.

Nyt sain sentään itseni rahdattua pyörän selkään ja pyörittelin Säijän lenkin sitä omaa perusvauhtiani (minulla on vain yksi vauhti: hidas). Pakko oli lähteä, kun Wihan Marko hehkutti Facebookissa taas olevansa 120km-pyörälenkillä ja halusin nyt edes puolet siitä mennä itsekin... Oli hieno ilma ja ihan mukaavahan siellä oli.

Tappi pitää kunnia-asiana, että pyörälenkillä ei vaihdeta pienemmälle rattaalle kertaakaan vaikka mikä olisi. Käsittämättömiä mäkiä Tappi raastaakin isolla rattaalla. Huomasin kuitenkin, että minäkin pystyn siihen ihan luonnostaan! Säijä ei tietysti mikään erityisen kova lenkki ole, mutta isoimmalla rattaalla pystyn minäkin menemään kaikissa mäissä! Sillä tuskin on merkitystä, että Tappi puhuu eturattaasta, kun minä taas takarattaasta.

Ei kommentteja: