torstai 3. heinäkuuta 2014

To 3.7. – Valmistelu Kesäyön unelmaan

Tänään -

Ap: polkuhölkkä noin 10km, 1h 10min.

Kävin aamulla herättelemässä itseäni pienellä Birgitan Polun hölkällä Sääksjärven-Ammejärven-Houkkalammen maastossa. Puoli tuntia kesti taas säärien turtua ja tottua juoksuun, mutta olen silti jotain positiivista virettä havaitsevinani siellä taustalla. Olisiko niin, että ylämäet kulkevat helpommin kuin aiemmin tänä vuonna?

Menomatkalla selvitin reitin Houkkalammelle ja paluumatkalla juoksin tuosta reitin osasta GPS-jäljen. Reitti on kokonaan polkua ja pääosin aika mukavasti juostavaa. Polku käy vähän hankalaksi Ammejärven päässä, mutta keskimäärin tuo on hyvää maastoa. Juoksin sillä vauhtirajalla mitä uskallan tuollaisella märällä polulla mennä, jolloin vitosen pätkän keskariksi tuli 6:25/km. Koko kierrosta juostaessa vauhti jää varmasti päälle 7min/km, mutta tällä pätkällä on hienoa ottaa sitten loppukiri reilun viikon kuluttua ja vähän jo katselin askelmerkkejä missä teen lopullisen ratkaisuiskun!

Ip: lepo.

Jätin taas iltarastit väliin vaikka tarjolla olisi ollut Kyötikkälän superhelppo maasto. Syynä siis keventely huomiseen Muuratjärven kiertoon (tai sitten en vain uskaltanut lähteä jahan kotimaastoon nolattavaksi).

Sää näyttäisi huomenna olevan ihan OK, vaikka maasto on varmasti viikon jäljiltä todella märkä. Rankka reissuhan siitä tietysti tulee, mutta aika luottavaisin mielin lähden matkaan. Luulisin pääjoukossa jaksavani kohtuullisella rasituksella ja ilman tarvetta pitää palauttelutaukoa ensi viikolla. Varustus on viime kerrasta paremmaksi optimoitu, kun hoidan huollon etupulloilla hankalasti täytettävän selkärakon sijasta.

Vaikka aionkin kulkea Hazorin porukassa ilman tarvetta suunnistaa itse, niin otan tämän silti samalla kartanlukuharjoituksena ja tavoitteena on pysyä kartalla koko matka. Wihan Jaanakin on lähdössä ainoana naisena täysmatkalle ja lupasin, että hän ei joudu yksin suunnistamaan, joten sekin varmistaa, että en lähde keulimaan Anssin tai jonkun muun mukana;-) Ja jos jollakin ei yöllä ole parempaa tekemistä, niin täältä tapahtuman seurantasivulta voi kylkeä kääntäessään samalla katsoa ja naureskella missä kohdassa olemme Muuratjärveä kiertämässä. Kyseessähän ei ole mikään jatkuva reaaliaikaseuranta, vaan päivitys tapahtuu yleensä vain leimatessamme rasteilla tai satunnaisesti joskus muulloin.

Hieno reissu on siis varmasti edessä! Näin yleisesti ottaenhan minä pidän suomalaiseenkin tapakulttuurin viruksen lailla pesiytynyttä halaamista teennäisenä hienosteluna. En jaksa selvittää asiaa, mutta eiköhän sekin ole jotenkin ranskalaisten syytä. Kuitenkin Kesäyön unelman kohdalla on tehtävä poikkeus ja hyväksyttävä se, että vanhojen puiden halaus on pakollinen osa Hazorin vaellustapahtumia;-) Sitä odotellessa...

Hazorin mallisuoritus puuhalauksesta.

Ei kommentteja: