Tänään 10km, 50min
Ap: lepo.
Mittailin Pyynikkijuoksun reittiä 2.5 tuntia aamulla. Nyt on ainakin päämatka (=kymppi) valmis ja muutkin (=5km, 20km) reittimestarin lopullisia päätöksiä odottamassa. En merkitse tätä treeniksi, kun ei tullut hiki. Ei nimittäin ole kovin hurja hyötysuhde tässä hommassa. Koko 2.5 tunnin mittaussessio tuotti 2352 metriä uutta mitattua reittiä;-) Eli hieman alle 1km/h keskinopeudella sitä mittareittiä tällä kertaa syntyi…
Ip: kevyt 10.0km, 49:51, 4:59/km.
Piti iltapäivällä heti käydä korkkaamassa juuri mitattu Pyynikkiuoksun reitti. Vaikka juoksin yhdessä kohdassa vahingossa 5-10m ylimääräistä, niin silti Forerunner näytti maalissa 9.91km. Tämä FR620 oikoo aika usein mutkissa ja ei ole kovin harvinaista, että matkamittari näyttää liian lyhyttä matkaa. Aikaisemmissa mittareissani virhe on kyllä melko poikkeuksetta ollut toiseen suuntaan, mutta tässä se on koko ajan ollut molempiin suuntiin. On se hienoa, jos nämä GPS-vempaimet vielä joskus oikeasti näyttävät paikan systemaattisesti metrin tarkkuudella.
Vire oli ihan OK ja huomenna on vuorossa järvenkierto normispeksillä (Porsche klo 8:30).
Vielä vähän treenipohdintaa. JuhaN kehui blokkiharjoittelua tuolla kommenttiosuudessa muutama päivä sitten. Tuossahan ideana on normaalista treenin jaksotuksesta poiketen liioitellusti korostaa kovien ja kevyiden jaksojen eroja, tai ainakin jotenkin niin. Kestävyysurheilu.fi on mm. kirjoittanut simppelin kansantajuisen jutun siitä. Ja löytyyhän netistä tietysti vaikka kuinka paljon juttua tästä, mutta puhtaimmillaan näemmä blokki olisi nimenomaan lyhyitä kovatehoisia treenejä paljon. Mutta kai ultraajien rypäletreenit ovat yhtä lailla määräblokkeja.
Minulla treeni on aina tunnetusti ollut liian tasapaksua vaikka jaksotusta olenkin tehnyt, joten tuo suunta kiinnostaa ilman muuta. Silti minun pitää ensin päättää harjoittelun päälinjat (kuten juoksua vs. monipuolisesti eri lajeja, voimaa vs. ei, tehoja vs. määrää, etc) ja yritinkin noissa eri optioissa nimenomaan hahmotella päälinjoja. Ja sitten blokkiharjoittelua voi soveltaa valittuun linjaan.
Blokkiharjoittelun soveltaminen perusjuoksuharjoitteluunkaan ei ole helppoa, eli siis blokkien määrittäminen ja vastaavasti lepojaksojen. Olisikohan tyypillistä joku 5 päivää kovaa + 3 päivää lepoa + x päivää kevyttä ennen seuraavaa blokkia? En helposti löytänyt mitään hyvää materiaalia ohjelman tekemiseksi. Ja vielä vaikeampaa on tehdä pitkäkestoinen ohjelma. Eli miten vaikka treenaataan puoli vuotta nousujohteisesti? Vedetäänkö blokkeja tasavälein puoli vuotta ja nostetaan vain määrää/tehoja blokin sisällä, vai tihennetäänkö blokkeja, vai mitä? Ei se ihme ole, että kunto ei kasva, kun tämä treenaaminen on niin vaikeaa;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti