sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Su 3.4. - Järvenkierto + viikko 13

Tänään 31km, 2h 32min

Ap: jalkateräjumppa 40min + pitkä 30.7km, 2:31:41, 4:57/km.

Järvinen gallardon ja Jannen kanssa. Ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun järvi kierrettiin alle vintsaa! Vauhti oli alusta saakka ihan hyvää ja viimeistään jossain Epilän tienoilla huomasimme vintsan keskarin olevan saavutettavissa. Loppumatkalla keräsimme sitten viimeiset puuttuvat sekunnit kiinni ja marginaalia jäi lopulta reilusti.

Oma juoksuvireeni oli ihan hyvä ja helposti tuo lenkki sujui puujaloilla. Nyt sitten viikon palauttelu kohti Rooman floppia.

Ip: lepo.

Kidutin itseäni lenkin jälkeen Pariisin maratonin katsomisella Eurosportilta. Jaksan tästä aina valittaa, mutta on se silti ihmeellistä, että vuosi toisensa jälkeen Eurosport tekee näitä täysin ala-arvoisia TV-lähetyksiä. On suorastaan rikos ihmiskuntaa kohtaan, kun lähetyksestä ei saa juuri mitään tietoa vauhdista ja väliajoista, saati sitten keitä kaikkia siellä juoksee. Puolimatkaan mennessä ei mielestäni ole kertaakaan mainittu naisten kärjen vauhtia ja yhtään väliaikaa ei ole näytetty naisille. Miesten kärjelle kyllä vilahtaa väliaika 5km välein, mutta yhdistettynä surkeaan selostajaan tästä ei saa yhtään mitään selvää. Selostajan kommentit ovat tyyliä "Korir on siinä vakuuttavan näköisessä vauhdissa".
Miten voi olla mahdollista, että TV-lähetykseen ei saada edes kelloa aikaiseksi näyttämään juoksussa kulunut aika?! Ja ei siis ainuttakaan väliaikalistaa juoksijoista?!
Kyllä perkele tekisi mieli boikotoida näitä lähetyksiä, mutta pakkohan maratonit on aina katsoa…
Kyllä on valtava kontrasti saman kanavan hesselilähetyksiin, jotka ovatkin sitten lähes taideteoksia;-) Ja pianhan sieltä taas yksi alkaa.


Viikko 13 (28.3.-3.4.2016)

Juoksua 88km (keskari 4:52/km).
Liikuntaa yhteensä 9h 20min.

Vähän jo kevyempi viikko ennen viimeisen viikon herkistelyä. Viikkoa on hallinnut takareisien väsymystila. Onneksi viikonloppuna sain kuitenkin tehtyä kaksi melko onnistunutta treeniä, eli vk lauantaina ja pitkis tänään sunnuntaina.

En kyllä koskaan ole lähtenyt maratonille yhtä epävarmoissa tunnelmissa siitä mitä tuleman pitää. Sanoisin, että juoksemalla aika voi osua minne vain välille 3.10-3.30 ja toisaalta homma voi myös mennä ihan läskiksi, jos jalat eivät kanna loppuun saakka. En ole juossut kertaakaan numerolapun kanssa sitten Pirkan hölkän, joten sieltäkään ei ole tullut apuja tilanteen kartoittamiseksi.

Nyt sitten vain lepoa ja tankkausta.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kumma kun samaisella kanavalla toimii kuitenkin kuninkuuslajin lähetykset viimeisen päälle. Mutta onhan se sullekin hyvää terapiaa huonon lähetyksen päälle seurata kuklailua! Tsemppiä Roomaan, hyvin se menee!

Veterano kirjoitti...

Kyllä se Rooma hyvin menee. Palauttele nyt vain ihan oikeasti, jopa vastoin omaatuntoasi.

Jaavi kirjoitti...

Hengessä mukana!